Pyrinnön Ricky Minard: ”Puolustus on aseemme”

21.4.2016 Tampereen Pyrinnön vahvan kevätvireen taustalla on ollut yksilöiden hitsautuminen hienolla tavalla joukkueeksi, mutta myös niiden yksilöiden jatkuva tason nosto joukkueen sisällä. Yksi näistä kevätauringon alla pelaamisensa tasoa nostaneista pelaajista on 196-senttinen, 33-vuotias laituri Ricky Minard.

Ricky Minard on noussut entistä suurempaan rooliin Pyrinnön joukkueessa pudotuspelien edetessä välierävaiheeseen.

Minardin kanssa joukkueen johtohahmoina Seagullsia kaatamassa ovat kokenut takamies Antero Lehto...

...sekä ikinuori laituri Damon Williams. Kuvat: Francois Perthuis

Tampereen Pyrinnön 33-vuotias laituri Ricky Minard on Korisliigan mittapuulla varsin kokenut ja kovissa liemissä marinoitu pelimies. Muiden muassa Venäjällä Khimkiä ja UNICS Kazania, sekä Italiassa Virtus Bolognaa edustanut Minard on CV:n perusteella yksi tämän kauden kovimmista nimistä liigakartalla.

Tuo kokemus on noussut esille Pyrinnön pudotuspelitaipaleen aikana. Runkosarjan 11,9 pisteen ja 2,4 syötön keskiarvoilla operoinut Minard on kirjauttanut pudotuspeleissä tilastorivikseen 16,3 pistettä ja 2,3 syöttöä ottelua kohden. Kuten Pyrintö, myös Minard on nostanut pelaamisensa tasoa kevään kovimmissa peleissä.

- Tasaisuus on kuitenkin se, mitä haemme vielä joukkueena, Minard painottaa.

- Olemme etenkin kotona olleet todella vahvoja. Tuttu sali ja kotiyleisö ovat todella iso asia meille ja kotiotteluiden tunnelma on ollut loistava. Ne antavat meille virtaa, mutta meidän pitää löytää sama taso myös vieraspeleihin.

Minard on arviossaan täysin oikeassa. Pudotuspeleissä vain vierasparketilla tappioita kärsinyt Pyrintö voitti puolivälierissä Bisonsia vastaan molemmat kotiottelunsa ja on jatkanut samaa trendiä myös välierissä.

Seagulls on kaatunut molemmissa kotiotteluissa turvallisin lukemin, Pyrinnön puolustuksen noustessa erityisen isoon asemaan. Tamperelaiset ovat saaneet Seagullsin kauas mukavuusalueeltaan Pyynikin palloiluhallilla pelatuissa otteluissa, helsinkiläisten pussittaessa keskimäärin 60 pistettä kahdessa Tampereen ottelussa.

- Intensiivinen puolustuksemme on ehdottomasti suurin aseemme, Minard vakuuttaa.

- Tiedämme tietysti, että jäljellä on todella hyviä joukkueita. Meidän puolustuksemme on kuitenkin se ase, jonka avulla voimme voittaa kenet tahansa, etenkin kotona.

Kokeneita johtajia ja hyvä penkki

Pyrinnön pudotuspelimenestyksen resepti ei ole varsinaisesti luokiteltavissa valtionsalaisuudeksi. Joukkueen pelillinen johtaja Damon Williams suorittaa pudotuspeleissä äärimmäisen vakuuttavilla 14,7 pisteen, 8,0 levypallon ja 3,6 syötön keskiarvoilla, todistaen ikivanhan ”Ikä on vain numero” –sanonnan todeksi.

42-vuotiaan laiturin edesottamukset parketilla ja sen ulkopuolella, sekä takamies Antero Lehdon esitykset pelinrakentajan roolissa ovat omiaan nostamaan koko muun joukkueen suoritustasoa etenkin pudotuspelien korkean painetason tilanteissa. Lehdon henkilökohtaiset tilastot eivät hyppää tietokoneruudulta esille, mutta mies on ensimmäistä Bisons-ottelua lukuun ottamatta päätynyt jokaisessa Pyrinnön voitto-ottelussa kaksinumeroisille plus-lukemille +/- -sarakkeessa.

- Heidän merkityksensä meidän joukkueellemme on valtavan iso. Williams on yksi Korisliigan kaikkien aikojen pelaajista ja sen näkee miehen otteista edelleenkin, Minard hehkuttaa joukkuetoveriaan.

- Antero on todella kokenut ja paljon nähnyt, yksi koko sarjan parhaista takamiehistä. He ovat isossa roolissa kaikessa mitä teemme.

Toinen Pyrinnön selkeä vahvuus löytyy materiaalin leveydestä. Kärkiosaaminen on koko sarjan huippua, mutta pelaava rotaatio on yhdeksän pelaajan syvyinen.

Paljon urallaan nähnyt ja kovissa joukkueissa ja sarjoissa pelannut Minard ymmärtää leveän penkin merkityksen pudotuspelien runkosarjaa pykälän fyysisemmässä maailmassa. Joensuun Kataja toimi jo varoittavana esimerkkinä joukkueesta, joka nojasi liikaa viisikkoonsa.

- Kun näet joka päivä miten paljon ja kovin jokainen joukkueemme jäsen tekee töitä, voit luottaa siihen, että jokainen pelaaja on valmis pelaamaan kovalla tasolla ja antamaan kaikkensa kentälle astellessaan, Minard toteaa.

- Erityisesti pudotuspeleissä ja meidän pelitavassamme tarvitsemme jokaista joukkueemme jäsentä.

Tasaisuutta hakemassa

Pyrinnön kohdalla tasaisuus oli runkosarjassakin pitkään selkeä ongelmakohta. Vieraissa kaksi kolmasosaa otteluistaan hävinnyt Pyrintö oli sarjan neljänneksi paras kotijoukkue rekordilla 13/5. Pyrinnön yleinen ilme kuitenkin piristyi huomattavasti vuodenvaihteen jälkeen vahvistuskatraan vakiinnuttua ja joukkueen roolitusten asettuessa uomiinsa. Kevään mittaan Pyrinnöstä on muodostunut yksi Korisliigan suurimmista mestarisuosikeista.

- Valmennusjohto teki loistavaa työtä kauden aikana, saaden kaikki pelaajat pelaamaan saman systeemin sisällä ja sitoutumaan yhteiseen pelitapaan, Minard asettelee.

- Pelaamisessamme tapahtui selkeä muutos kevättä kohden siirryttäessä rotaation vakiintuessa ja pelaajien löytäessä omat roolinsa joukkueen sisällä.

Pudotuspelien teemaksi on muodostumassa kotiedun iso merkitys. Puolivälierissä nähtiin kolme vierasvoittoa Pyrinnön, Seagullsin ja BC Nokian hakiessa jokainen yhden ryöstösaaliin vierasmatkoiltaan. Välierissä lukema on vielä pyöreä nolla.

Pyrinnön kohdalla vierasvoittoa ei ole pakko ottaa vielä välierissä mikäli Pyynikin kotitaika säilyy koko Seagulls-sarjan ajan, mutta Pantteri-patsaan saalistaakseen tamperelaisten on mahdollisesti haettava ainakin yksi vierasvoitto. Se tarkoittaisi Minardin peräänkuuluttaman tasaisuuden löytymistä.

- Se on meidän tavoitteemme juuri nyt. Meidän täytyy löytää tasaisuutta otteisiimme, että pystyisimme pelaamaan samalla tasolla vieraissa, kuin millä pelaamme kotisalissamme, Minard vahvistaa.

- Sen kuitenkin tiedämme, että kotona pystymme voittamaan näissä pudotuspeleissä kenet tahansa.

 
20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

22.1.2019 12:37 Korisliiga

Joulukuun pelaaja Tyrell Nelson luottaa ahkeruuteen: "Aina kun lepään, joku toinen tekee töitä"

Kotkassa vaadittiin aikaa ennen kuin peli alkoi sujua.

5.1.2018 21:25 Haastattelu

Syöttötilaston kärkeen noussut Teemu Rannikko: ”Pitää vain tietää kenelle pallo pelataan”

Kotimaisessa pääsarjakoripallossa tehtiin loppiaisaattoiltana 2018 historiaa, kun ensimmäistä kauttaan Salon Vilppaassa pelaava Turun NMKY:n kasvatti ja kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Rannikko, 37, nousi Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Rannikko on jakanut yhdeksänvuotisella liigaurallaan nyt hurjat 2287 syöttöä.

22.11.2017 Haastattelu

Vilppaan Aaron Jones: ”En koe, että meidän kehityksellemme on olemassa kattoa”

Salon Vilpas siirtyi maajoukkueiden karsintatauolle Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalta, seilaten parhaillaan yhdeksän ottelun voittoputkessa. Yksi iso syy tuohon voittoputkeen on ollut joukkueen sentteri, järisyttävän vahvan alkukauden pelannut Aaron Jones.

25.4.2017 Haastattelu

Vilppaan Juho Nenonen: ”Mitä paremmin onnistumme pitämään vauhtia, sitä vahvemmilla olemme”

Salon Vilpas on selvittänyt Korisliigan kevään pudotuspeleissä tiensä voiton päähän sen seurahistorian ensimmäisestä SM-tason mitalista, Vilppaan johtaessa välieräsarjaa Kauhajoen Karhua vastaan voitoin 3-2 ennen keskiviikon kuudetta ottelua Kauhajoella. Karhu-sarjan onnistujiin lukeutuu comebackin Vilppaaseen Argentiinan reissulta palattuaan tehnyt Juho Nenonen.

13.4.2017 Haastattelu

Vilppaan Juwan Staten: ”Otan sen mitä puolustus minulle antaa”

Korisliigan runkosarjan voittanut Salon Vilpas eteni välieriin Kauhajoen Karhua vastaan voittamalla Tampereen Pyrinnön puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3-0. Kevään kenties kuumin joukkue on siis enemmän kuin valmis taistelemaan seurahistoriansa ensimmäisestä mitalista. Joukkueen menestyksen ytimestä löytyy räjähtävä 185-senttinen takamies Juwan Staten.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

19.1.2017 Haastattelu

Ville Kaunisto: ”On etuoikeus saada pelata koripalloa ammatikseen”

Kouvot-ikoni Ville Kauniston, 34, syyskausi sai marraskuussa äkkilopun akillesjänteen katkeamisen myötä. Kaunisto ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan. Talven aikana Susijengi-laituri on jatkanut yliopisto-opintojaan, ilmoittautunut kuntavaaliehdokkaaksi Kouvolassa ja aloittanut kuntoutuksensa tähtäimessään paluu liigatohinoihin syksyllä 2017.

7.1.2017 Haastattelu

Vilppaan Desmond Williams: ”Fanimme saavat jokaisen hallin tuntumaan kotikentältä”

Salon Vilppaan Desmond Williams, 25, on tehnyt nimensä tunnetuksi Suomen koripalloympyröissä jo ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Korisliigan joulukuun pelaajaksi valittu Southern Connecticut -yliopiston kasvatti kertoo, että hänen ja joukkueensa runkosarjassa saavuttama menestys on tullut hänelle hienoisena yllätyksenä.

12.12.2016 Haastattelu

Teemu Rannikko: ”Näissä peleissä kyse on koko joukkueen panoksesta”

Kataja Basket on voittanut pelaamistaan Mestarien liigan otteluista puolet ja hakenut vierasvoitot muun muassa Israelista ja Turkista. Joensuulaiset ovat viime vuosina kaataneet useita Euroopan huippujoukkueita, mutta Teemu Rannikko ei suostu pitämään joukkuetta yllättäjänä.

11.11.2016 Haastattelu

Matias Ojala: ”Saatiin heti alkukaudesta itseluottamus kohdilleen”

Moni ennakoi Salon Vilppaalle vaikeaa uudelleenrakennuskautta sen jälkeen, kun kevään 2016 menestysryhmä hajosi yhtä rotaatiopelaajaa lukuun ottamatta kokonaan. Syöksyyn sijaan Vilpas viihtyy marraskuun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen runkosarjan kakkossijalla. Suurimpia syitä salolaisten vahvaan syksyyn on parasta kauttaan pelaava Matias Ojala, 27.

2.11.2016 Haastattelu

Raymond Cowels: ”Olemme määrätietoinen, epäitsekäs ja yhtenäinen joukkue”

Korisliiga-kausi 2016-17 on alkanut kaikki kuusi otteluaan voittaneen Helsinki Seagullsin merkeissä. Nimivahvan, iskukykyisen ”lokkiparven” johtohahmoksi on noussut ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Raymond Cowels III, 25, joka löytää lukuisia loogisia syitä joukkueensa vahvalle alkukaudelle.

24.5.2016 Haastattelu

Janne Muurinen ripustaa pillin naulaan

Suomen ansioituneimpiin koripalloerotuomareihin kuuluva espoolaislähtöinen Janne Muurinen, 48, on päättänyt erotuomariuransa. Syksyllä 1987 pääsarjadebyyttinsä tehneen Muurisen 29-vuotinen pääsarjaura päättyi Korisliigan kevään 2016 finaalien viidenteen osaotteluun, jossa Kouvot kukisti Tampereen Pyrinnön kotonaan varmistaen Suomen mestaruuden.

11.5.2016 Haastattelu

”Tämä on palkinto pitkästä prosessista”

Kouvolan Kouvot on miesten Korisliigan kauden 2015/2016 mestari. Kouvolalaisen koripalloilun lippulaiva tarjosi menneen kauden aikana kannattajilleen ikimuistoisia hetkiä parketilla ja unohtumattomia tunteita katsomossa. Kouvoille mestaruus oli seurahistorian neljäs ja ensimmäinen sitten kauden 2003/2004. Tuossa joukkueessa pelasi myös nykyinen Kouvot-kapteeni Ville Kaunisto.

9.5.2016 Haastattelu

Pyrinnön Antero Lehto: ”Nyt mitataan kuinka kovia jätkiä ollaan”

Tampereen Pyrintö on Korisliigan finaalisarjassa Kouvolan Kouvoja vastaan neljän ottelun jälkeen 3-1 –takamatkalla otteluvoitoissa. Ailahtelevasti esiintyneet tamperelaiset eivät ole onnistuneet näyttämään parasta osaamistaan kuin ajoittain, mutta Pyrinnön kapteeni Antero Lehto tietää, että joukkue pystyy paljon nähtyä parempaan.

9.4.2016 Haastattelu

BC Nokian Henri Hirvikoski: ”Tämä on iso asia koko Nokialle”

Sarjanousija BC Nokia vastasi koripallokauden suurimmasta yllätyksestä, kun se tiputti hallitsevan mestarin ja runkosarjan selvän ykkösen Joensuun Katajan viemällä puolivälieräsarjan nimiinsä voitoin 3-1. Joukkueen taisteluasenteen ilmentymä Henri Hirvikoski tietää, että joukkue on edelleen altavastaajan asemassa, mutta missään nimessä BC Nokia ei lähde välieriin nöyristelemään.

18.12.2015 10:20 Haastattelu

Joonas ”Suobacca” Suotamo: ”Lontoosta soitettiin, että pääsisitkö tapaamaan J.J. Abramsia”

Suomalaisessa viihdemaailmassa räjähti keskiviikkona pommi, kun uuden Tähtien Sota -elokuvan ”The Force Awakens” yhteydessä paljastui suomalaisen Joonas Suotamon, 29, esittävän elokuvassa Chewbacca-wookieta. Entisen Korisliiga- ja Susijengi-sentterin johtopäätös elokuvan Lontoon ensi-illan jälkeen on tyhjentävä: ”Ilman koripalloa en olisi täällä nyt.”

12.12.2015 Haastattelu

Tuhannen liigaottelun Pekka Saros: "Jokainen on rookie joskus"

Suomalaisessa koripallossa kirjoitettiin perjantaina jälleen kerran historiaa, kun erotuomari Pekka Saros, 54, tuomitsi jo uransa 1000. Korisliiga-ottelun. Hämeenlinnassa asuva forssalaislähtöinen Saros on viheltänyt pääsarjaa yhtäjaksoisesti jo syksystä 1987.

4.5.2015 Haastattelu

Bisonsin Tuukka Kotti: ”Se ottelu, jossa koitetaan laittaa sarja poikki, on kaikkein haastavin”

Bisons Loimaa on noussut parhaaseen vireeseen juuri oikeaan aikaan kevättä, kun Korisliigassa taistellaan Pantteri-patsaasta. ”Biisonit” ovat nyt pudotuspeleissä voiton päässä finaalipaikasta puhtaalla pelillä, mistä voi suurelta osin kiittää tärkeisiin otteluihin syttynyttä Tuukka Kottia.

16.12.2014 Haastattelu

Carl Lindbom: ”Olemme oppineet pelaamaan joukkueena”

Liiganousija Helsinki Seagulls on viettänyt lähes koko syyskauden Korisliigan jumbosijalla, mutta joulun lähestyessä lokit ovat päässeet odotettuun liitoon. Viimeisestä neljästä ottelustaan kolme voittaneen Seagullsin kotimaisen pistetykin Carl Lindbomin, 23 ja 206 cm, mukaan helsinkiläiset ovat joulukuun aikana oppineet pelaamaan joukkueena.

Näytä lisää vastaavia