Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

27.1.2024 19:51 Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Luther Muhammad on ollut Pyrinnön ahkerin pistetykki. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö voitti kotiottelunsa Uudestakaupungista kylään tullutta Korihaita vastaan 88–83 ja langetti varjon vieraidensa tavoitteiden ylle. Korihait on parhaillaan miesten Korisliigan viidentenä, mutta sekä Kouvoilla että Kauhajoella on viimeisellä kierroksella yhä mahdollisuus nousta pisteissä sen ohi ja pudottaa se alempaan jatkosarjaan.

Pyrintö sen sijaan ei enää kilpaile ylemmän jatkosarjan paikasta, vaikka illan otteiden perusteella olisi voinutkin luulla toisin. Ottelun paras pistemies oli Luther Muhammad, joka kirjautti 34 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa. Joukkuetoveri Trey Niemi heitti 16 pistettä ja jakoi kolme syöttöä.

– Ottelun fyysisyys näkyi tänään korin alla, kun siellä odottivat Korihaiden Mikael Aalto ja Javion Ogunyemi, mutta selviydyimme siitä ihan kunnialla. Pystymme pelaamaan vielä paljon paremmin, sillä meille tuli 21 menetystä ja olisimme voineet ottaa enemmän levypallojakin. Pelin ratkaisi meille aggressiivisuutemme koko ottelun mitalta, Niemi kommentoi.

Korihaiden kirkkain tähti ottelussa oli Mikael Aalto, joka upotti 25 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja torjui kahdesti.

Ottelutilastot

Ylemmän sarjapaikkansa varmistaneet Nokia ja Kataja myös voittoihin

Kobrat kärsi kirvelevän 68–76-kotitappion Lapualla BC Nokiaa vastaan, joka on jo varmistanut itselleen miesten Korisliigan kakkossijan.

Voittajien vakuuttavimman esityksen antoi Patrick Tapé, jolle merkittiin 21 pistettä ja peräti 14 levypalloa.

Kobrien kovin luu puolestaan oli Taz Sherman 23 pisteellä. Päävalmentaja Ville Turja kommentoi ottelua:

– Meillä oli vaikeat lähtökohdat peliin poissaolojen takia. Taistelimme kapealla rosterilla kuitenkin hyvin, vaikka heitto ei tippunutkaan. Ylpeä pitää olla joukkueesta joka tapauksessa tästä tappiosta huolimatta.

Ottelutilastot

Loimaalla pelatussa ottelussa Bisons ei kestänyt Kataja Basketin painetta vaan taipui 85–95. Myös Kataja on varmistanut paikkansa ylemmässä jatkosarjassa, kun taas Bisons kilpailee Lahti Basketballin kanssa sarjasta putoamista vastaan.

Katajan ahkerin tilastojen täyttäjä oli Richaud Pack 23 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Päävalmentaja Petri Virtanen totesi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen:

– Olin varsin tyytyväinen ilmeeseemme ensimmäisellä puoliajalla. Puoliajan jälkeen ehkä vähän tuudittauduimme siihen, vaikka kuinka puhuimme, että haluamme jatkaa samalla terävyydellä etenkin hyökkäyspäässä. Skriinit eivät osuneet kohdalleen emmekä saaneet ihan voitettua niitä yksi–yksi-tilanteita, ja Bisons pääsi peliin vielä mukaan.

Bisonsin puolella Devon Goodman kirjautti 20 pistettä ja viisi syöttöä, ja DeVante Brooksille merkittiin 18 pistettä ja 11 levypalloa.

Ottelutilastot

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia