Pyrintö avasi viimein voittotilinsä – Seagulls vei titaanien taiston

28.10.2023 20:19 Korisliigassa voittoja ottivat Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Salossa nähtiin samalla myös juhlaseremonia.

Antero Lehto (oik.) oli vedossa Pyrinnön ensimmäisessä voitossa tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö sai voittotilinsä auki kuudennella yrityksellä kaataessaan kotihallissaan Bisons Loimaan 80–78.

Voittajajoukkueen kantavat voimat ottelussa olivat paikallisikoni Antero Lehto 17 pisteellä ja viidellä koriin johtavalla syötöllä sekä tuorein vahvistus Luther Muhammad 26 pisteellä, kuudella levypallolla ja kolmella riistolla.

– Voitto tuntuu todella hyvältä, ja fanimme olivat upeita. Odotan innolla jo seuraavaa ottelua. Pelasimme tänään todella kovaa ja kommunikoimme keskenämme hyvin. Se vaikutti myös hyökkäykseen, jonka ansioista saimme paljon hyviä heittopaikkoja, Muhammad kommentoi.

Bisonsin ahkerin korintekijä oli Isaac Davidson 17 pisteellä, kuudella levypallolla ja viidellä syötöllä. Davidsonille kertyi tosin samalla myös seitsemän menetystä.

Ottelutilastot

Korisliigan viime vuosien kisailevat finalistit Kauhajoki ja Helsinki Seagulls kohtasivat ensin mainitun kotikentällä, jossa isännät taipuivat tiukan väännön päätteeksi 75–76.

Seagullsin voitossa kärkimiehinä häärivät Chuba Ohams kymmenellä pisteellä, 15 levypallolla ja kahdella torjunnalla sekä voittokorin tehnyt Shavon Coleman 21 pisteellä.

– Tiesimme, että tästä tulee rankka ja fyysinen peli. Valmistauduimme todella huolella, ja vaikka meillä olikin hidas alku, saimme lopulta kirittyä voittoon. Olen veteraanipelaaja, joten olen usein kohdannut voittoheittotilanteita. Kuvio oli hyvä, ja toteutin osani, kommentoi Coleman.

Kauhajoen kovin luu oli Topias Palmi, jolle merkittiin 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Roope Ahosen paita nousi kattoon Salossa

Salon Vilpas avasi kotiottelunsa juhlaseremonialla, kun seuralegenda Roope Ahosen paita nostettiin Salo-hallin kattoon. Kirsikkana kakun päälle Vilpas otti vielä 80–75-voiton Kataja Basketista.

Avainpelaajia voitossa olivat DeAndre Dishman 18 pisteellä ja kuudella levypallolla sekä Teemu Suokas 15 pisteellä ja neljällä syötöllä.

Katajan puolella sen sijaan leijonanosa kaikista tilastoista merkittiin Nike Sibandelle, joka kirjautti 31 pistettä, 12 levypalloa ja tehokkuuslukeman 37.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia