Pyrintö, Bisons ja KTP välieriin Katajan seuraksi

28.4.2014 21:37 Korisliigan kolme viimeistä välieräjoukkuetta joensuulaisen Kataja Basketin seuraksi selvisivät maanantain neljänsissä välieräotteluissa. Kotieduilla puolivälieriin lähteneet Tampereen Pyrintö, Nilan Bisons ja KTP-Basket veivät vierasvoitoilla pudotuspelisarjansa nimiinsä voitoin 3-1 ja etenivät mitalipeleihin.

Antero Lehdon Pyrintö tyylitteli voittoon Lahdessa.

Entisessä kotihallissaan pelanneet Matti Nuutinen..

..ja Antto Nikkarinen auttoivat Bisonsit välieriin Kouvolassa.

Timo Heinonen aloitti KTP:n kirin Kauhajoella..

..ja Joonas Lehtoranta löi lopputahdit. Kuvat: Kai Kilappa & Matti O. Koskinen.

 Lahdessa kotijoukkue Namikalle ei jäänyt pientäkään mahdollisuutta hakea runkosarjavoittaja Pyrinnöstä toista perättäistä kotivoittoa.

 

Pyrintö jatkoi siitä, mihin kolmannessa osaottelussa jäi ja alkoi masentaa Namikaa tiiviillä puolustuksellaan pelin ensimmäisistä minuuteista alkaen. Tamperelaiset johtivat tauolla 14 pisteellä ja katkaisivat Namikan selkärangan lopullisesti kolmannella jaksolla.

 

Peli ja ottelusarja päättyivät viimein Pyrinnön selkeään 57–87 (29–43)-voittoon.

 

– Puolivälieriin lähtiessämme ajatuksemme oli pistää joka matsissa Namika Lahti vähän edellistä matsia ahtaammalle ja tietää vähän enemmän, mitä ottaa pois heiltä. Lopulta aika oli meidän puolellamme ja materiaalin syvyys erottui voimakkaimmin juuri tässä ottelussa, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola arvioi pelin tauottua.

 

Viisi kertaa kaaren takaa onnistunut Antero Lehto (22/7), BJ Raymond (19/4), Kelvin Lewis (13/7) ja Damon Williams (8/8/6 syöttöä/4 riistoa) pitivät Pyrinnön pään pinnalla.

 

Storm Warren (18/12/2 blokkia) ja Dan Oppland (13/11) tekivät parhaansa Namikasta.

 

Tampereen Pyrintö kohtaa Korisliigan välierissä viime kevään hopeajoukkueen, kotkalaisen KTP-Basketin.

 

Bisons piti Kouvot parketissa Mansikka-aholla

 

Kouvolan Mansikka-aholla nähtiin maanantaina kiihkeä ja hyvätasoinen huippukoripallo-ottelu, kun tasoitusta puolivälieräsarjaan tahtonut Kouvolan Kouvot toivotti hallitsevan mestarin Nilan Bisonsin tervetulleeksi kotikentälleen.

 

Edellisessä ottelussa Ilari Seppälän koreilla vierasvoiton Loimaalta naarannut Kouvot joutui kuitenkin jo pelin alussa takaa-ajoasemaan, kun Bisons karkasi runsaassa seitsemässä minuutissa 6-17-johtoon.

 

Kouvot sinnitteli takaa-ajoasemasta parin korin päähän ja pysytteli askelenmitan päässä kolmannen jakson puoleenväliin ja tilanteeseen 42–46 asti, jolloin Bisons nykäisi Antto Nikkarisen ja Carl Lindbomin koreilla 42–53-johtoon.

 

Sinnittelyistä huolimatta Kouvot ei päässyt enää kahdeksaa pistettä lähemmäs ja Bisons rynni mitalipeleihin 67–79 (31–34)-voitolla.

 

– Keskittyneisyytemme oli erinomaisella tasolla. Olimme hivenen vihaisia annettuamme kolmannen osaottelun livetä käsistämme, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson pohti.

 

– Jälleen kerran joukkueemme osoitti leveytensä. Esimerkiksi Ike Udanoh (6/5) ja Carl Lindbom (2/4/3 blokkia) toivat todella hyvin leveyttä penkiltä.

 

Loimaalaisten ratkaisijana juhlittiin Matti Nuutista (26/9), joka oli entisessä kotisalissaan täysin pitelemätön. John Williamson (17/5/3 blokkia) ja Antto Nikkarinen (12/2/5 syöttöä) pelasivat myös erinomaisesti. Bisons pelasi ilman Aubrey Colemania.

 

Erinomaisen kevätkauden pelanneista Kouvoista Justin Hawkins (22/8) ja Matt Gibson (12/3/4 syöttöä/2 blokkia) olivat tehokkaimmat.

 

Bisons kohtaa tulevissa välierissä Kataja Basketin.

 

KTP käänsi pelin Kauhajoella

 

Pohjanmaalla Kauhajoen Karhu näytti pakottavan kotkalaisen KTP-Basketin viidenteen puolivälieräotteluun, kun KTP vei toisen neljänneksen nimiinsä selkeästi 18-8 ja lähti neljännen puolivälierän jälkipuoliskolle 11 pisteen johtoasemasta.

 

Kopista peliin asteli kuitenkin sisuuntunut KTP, joka alkoi Timo Heinosen ja Chris Owensin hyökkäyspään onnistumisilla kuroa eroa vähitellen umpeen.

 

Peli näytti kotkalaisittain huolestuttavalta Sharaud Curryn viidennen virheen jälkeen kaksi minuuttia ennen loppua, mutta silloin pelin otti haltuun 20-vuotias Joonas Lehtoranta. Lehtoranta nosti pallonriiston jälkeen kakkosen sisään ja hetkeä myöhemmin ruokki Jukka Matista onnistuneeseen kolmoseen, joiden siivittäminä KTP päätti ottelusarjan 64–68 (35–24)-voittoon.

 

– Ottelu ratkesi siihen, että jaksoimme puolustaa, vaikka hyökkäämisemme oli ensimmäisellä puoliajalla täysin sanoinkuvaamatonta, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen summasi.

 

– Puoliajalla puhuimme, että askel kerrallaan palataan peliin mukaan, ja että 11 pistettä ei ole mahdotonta. Timo Heinonen ja Chris Owens näyttivät suunnan hyökkäyksellemme, ja lopulta Joonas Lehtorannan tulo kentälle oli jopa meidän onnemme.

 

Timo Heinonen (16/8), Chris Owens (14/9/5 syöttöä), Ryan Ayers (13/7) ja Samuli Vanttaja (13/5) onnistuivat kotkalaisista parhaiten.

 

Kauhajoen Karhusta Justin Baker (16/10), Ray Willis (11/6) ja Andre Williamson (11/8) iskivät kaksinumeroiset pisteet.

 

(Basket.fi)
 

Lisätietoja: Korisliiga
 
27.10.2021 20:23 Korisliiga

Vajaamiehinen Lahti taisteli Nokialla voiton itselleen – Katajan ja Pyrinnön välinen trilleri venyi jatkoajalle

Miesten Korisliiga-illassa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas.

23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

Näytä lisää vastaavia