Pyrintö haki finaalipaikan katkolle, Bisons tasoitti otteluvoitot

4.5.2014 19:49 Runkosarjan voittajajoukkue Tampereen Pyrintö vääntäytyi voiton päähän Korisliigan kevään 2014 finaaleista hiljentämällä Kotkan Steveco Areenan 88–93 (45–53)-vierasvoitollaan vaikean kolmannen jakson jälkeen. Joensuussa hallitseva mestari Nilan Bisons otti komennon päätösneljänneksellä ja tasoitti välierät Katajaa vastaan 64–78 (39–39)-voitollaan.

Damon Williamsin Pyrintö kesti Karhuvuoressa.

Chris Owensin 25 pistettä ei riittänyt KTP:lle.

Bisonsin Ike Udanoh (vas). vei erävoiton Katajan Mike Morrisonista (oik.)

John Williamson runnoi Mehtimäen Jäähallin koreja. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

KTP:n ja Pyrinnön toinen välieräottelu alkoi hurjana koritehtailuna Antero Lehdon heittäessä kymmenessä minuutissa yhtä monta pistettä tamperelaisille. Runsaskorisen avausneljänneksen (26–34) jälkeen molemmat joukkueet kuitenkin tiivistivät puolustustaan, ja tauolle edettiin Pyrinnön kahdeksan pisteen johdossa.

 

Pyrintö johti ottelua vielä kolmannen jakson puolivälissä pistein 55–65, jolloin kotiyleisö sai aiheen iloita KTP:n löytäessä heittojyvänsä. Chris Owensin ja Sharaud Curryn korien sytyttämä kotijoukkue vei jakson lopun 15-2 ja siirtyi johtoon.

 

Kaksi minuuttia ennen loppua Pyrintö johti peliä täpärästi lukemissa 80–82, jonka jälkeen Damon Williamsin kakkonen ja Antero Lehdon iso kolmonen nostivat tamperelaiset ratkaisevaan seitsemän pisteen johtoon.

 

– Peli ei välttämättä ollut kaunista, mutta tällaista playoffs-koripallo on ja olemme jälleen askeleen lähempänä tavoitettamme, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola hymähti.

 

– Puolustus ratkaisi ottelun meille. Kun vastustaja meni kolme pistettä edelle, tiesimme, että tämä ottelu voidaan voittaa vain olemalla yhtenäinen ryhmä ja hyvän joukkuepuolustuksen kautta. Saimme Sharaud Curryn irti pallosta ja sen jälkeen meillä ei ollut ongelmia hänen palloscreeniensä kanssa.

 

Antero Lehto (20/1/3 syöttöä) nousi Pyrinnön pisteykköseksi. Amerikkalaiset BJ Raymond (17/7/3 syöttöä), Kelvin Lewis (18/8) ja Damon Williams (19/12/5 syöttöä) onnistuivat myös näkyvimmin. Ville Pekkola (5/1) kunnostautui joukkueensa puolustuspään rakkikoirana.


Kotkalaisista Chris Owens (25/4) oli yksi ylitse muiden. Kaksinumeroiset pisteet urakoivat myös Jukka Matinen (17/4), Sharaud Curry (16/8/8 syöttöä) ja Timo Heinonen (10/4/2 blokkia).

 

Pyrinnöllä on mahdollisuus katkaista ottelusarja tiistaina Tampereella.

 

Bisons nousi pakon edessä

 

Välierien avausottelussa Loimaan Liikuntahallilla runsasnumeroisen yllätystappion joensuulaiselle Kataja Basketille kärsinyt Nilan Bisons löysi itsestään ylimääräisen vaihteen sunnuntaina Mehtimäen Jäähallissa.

 

Kataja ja Bisons eliminoivat tehokkaasti toistensa vahvuudet kolmen jakson ajan, ja päätösneljännekselle lähdettiin loimaalaisten kutkuttavan tiukassa 55–57-johdossa.

 

Kataja tasoitti ottelun päätösneljänneksen alkajaisiksi, mutta jakson edetessä Bisons imi kaiken voiman joensuulaisten joukkuehyökkäyksestä ja alkoi hivuttautua johtoon tahtokoreillaan. Seuraavat minuutit kirjattiin loimaalaisille 9-0.

 

Viimeisillä minuuteilla erityisesti Ike Udanoh onnistui masentamaan kotijoukkueen taistelukoreillaan. Katajalle tarjoutui toisessa kenttäpäädyssä muutamia puolivapaita heittopaikkoja niin läheltä kuin kaukaakin, mutta pallot ponnahtelivat koriraudoista kentälle joensuulaisten harmiksi.

 

– Pidimme pelisuunnitelmastamme kiinni niin kuin pitikin. Yritämme puolustaa kollektiivisesti mahdollisimman kovaa ja huolellisesti ja ottaa koko Katajan joukkueelta aseita pois. Hieno esitys koko joukkueelta, Bisons-luotsi Greg Gibson jakoi tunnustusta.

 

John Williamson (15/10) rynni Bisonsin tehoykköseksi vanavedessään yllätysratkaisija Udanoh (14/6), Matti Nuutinen (13/5) ja Ville Mäkäläinen (12/2). Frank Robinson (8/8) teki jälleen kiitettävää työtä Teemu Rannikon (3/4/8 syöttöä) varjona.

 

– Meillä oli monta ratkaisijaa. Ike Udanoh pelaa suurella sydämellä, hän ilmiselvästi haluaa osoittaa arvonsa, Gibson kehui joukkueensa yllätysratkaisijaa.

 

Jared Newson (11/8) ja Mike Morrison (11/6/3 blokkia) olivat Katajan pisteykköset.

 

Sarja jatkuu Loimaalla tiistaina.

 

(Basket.fi)
 

Lisätietoja: Korisliiga
 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia