Pyrintö haki finaalipaikan katkolle, Bisons tasoitti otteluvoitot

4.5.2014 19:49 Runkosarjan voittajajoukkue Tampereen Pyrintö vääntäytyi voiton päähän Korisliigan kevään 2014 finaaleista hiljentämällä Kotkan Steveco Areenan 88–93 (45–53)-vierasvoitollaan vaikean kolmannen jakson jälkeen. Joensuussa hallitseva mestari Nilan Bisons otti komennon päätösneljänneksellä ja tasoitti välierät Katajaa vastaan 64–78 (39–39)-voitollaan.

Damon Williamsin Pyrintö kesti Karhuvuoressa.

Chris Owensin 25 pistettä ei riittänyt KTP:lle.

Bisonsin Ike Udanoh (vas). vei erävoiton Katajan Mike Morrisonista (oik.)

John Williamson runnoi Mehtimäen Jäähallin koreja. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

KTP:n ja Pyrinnön toinen välieräottelu alkoi hurjana koritehtailuna Antero Lehdon heittäessä kymmenessä minuutissa yhtä monta pistettä tamperelaisille. Runsaskorisen avausneljänneksen (26–34) jälkeen molemmat joukkueet kuitenkin tiivistivät puolustustaan, ja tauolle edettiin Pyrinnön kahdeksan pisteen johdossa.

 

Pyrintö johti ottelua vielä kolmannen jakson puolivälissä pistein 55–65, jolloin kotiyleisö sai aiheen iloita KTP:n löytäessä heittojyvänsä. Chris Owensin ja Sharaud Curryn korien sytyttämä kotijoukkue vei jakson lopun 15-2 ja siirtyi johtoon.

 

Kaksi minuuttia ennen loppua Pyrintö johti peliä täpärästi lukemissa 80–82, jonka jälkeen Damon Williamsin kakkonen ja Antero Lehdon iso kolmonen nostivat tamperelaiset ratkaisevaan seitsemän pisteen johtoon.

 

– Peli ei välttämättä ollut kaunista, mutta tällaista playoffs-koripallo on ja olemme jälleen askeleen lähempänä tavoitettamme, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola hymähti.

 

– Puolustus ratkaisi ottelun meille. Kun vastustaja meni kolme pistettä edelle, tiesimme, että tämä ottelu voidaan voittaa vain olemalla yhtenäinen ryhmä ja hyvän joukkuepuolustuksen kautta. Saimme Sharaud Curryn irti pallosta ja sen jälkeen meillä ei ollut ongelmia hänen palloscreeniensä kanssa.

 

Antero Lehto (20/1/3 syöttöä) nousi Pyrinnön pisteykköseksi. Amerikkalaiset BJ Raymond (17/7/3 syöttöä), Kelvin Lewis (18/8) ja Damon Williams (19/12/5 syöttöä) onnistuivat myös näkyvimmin. Ville Pekkola (5/1) kunnostautui joukkueensa puolustuspään rakkikoirana.


Kotkalaisista Chris Owens (25/4) oli yksi ylitse muiden. Kaksinumeroiset pisteet urakoivat myös Jukka Matinen (17/4), Sharaud Curry (16/8/8 syöttöä) ja Timo Heinonen (10/4/2 blokkia).

 

Pyrinnöllä on mahdollisuus katkaista ottelusarja tiistaina Tampereella.

 

Bisons nousi pakon edessä

 

Välierien avausottelussa Loimaan Liikuntahallilla runsasnumeroisen yllätystappion joensuulaiselle Kataja Basketille kärsinyt Nilan Bisons löysi itsestään ylimääräisen vaihteen sunnuntaina Mehtimäen Jäähallissa.

 

Kataja ja Bisons eliminoivat tehokkaasti toistensa vahvuudet kolmen jakson ajan, ja päätösneljännekselle lähdettiin loimaalaisten kutkuttavan tiukassa 55–57-johdossa.

 

Kataja tasoitti ottelun päätösneljänneksen alkajaisiksi, mutta jakson edetessä Bisons imi kaiken voiman joensuulaisten joukkuehyökkäyksestä ja alkoi hivuttautua johtoon tahtokoreillaan. Seuraavat minuutit kirjattiin loimaalaisille 9-0.

 

Viimeisillä minuuteilla erityisesti Ike Udanoh onnistui masentamaan kotijoukkueen taistelukoreillaan. Katajalle tarjoutui toisessa kenttäpäädyssä muutamia puolivapaita heittopaikkoja niin läheltä kuin kaukaakin, mutta pallot ponnahtelivat koriraudoista kentälle joensuulaisten harmiksi.

 

– Pidimme pelisuunnitelmastamme kiinni niin kuin pitikin. Yritämme puolustaa kollektiivisesti mahdollisimman kovaa ja huolellisesti ja ottaa koko Katajan joukkueelta aseita pois. Hieno esitys koko joukkueelta, Bisons-luotsi Greg Gibson jakoi tunnustusta.

 

John Williamson (15/10) rynni Bisonsin tehoykköseksi vanavedessään yllätysratkaisija Udanoh (14/6), Matti Nuutinen (13/5) ja Ville Mäkäläinen (12/2). Frank Robinson (8/8) teki jälleen kiitettävää työtä Teemu Rannikon (3/4/8 syöttöä) varjona.

 

– Meillä oli monta ratkaisijaa. Ike Udanoh pelaa suurella sydämellä, hän ilmiselvästi haluaa osoittaa arvonsa, Gibson kehui joukkueensa yllätysratkaisijaa.

 

Jared Newson (11/8) ja Mike Morrison (11/6/3 blokkia) olivat Katajan pisteykköset.

 

Sarja jatkuu Loimaalla tiistaina.

 

(Basket.fi)
 

Lisätietoja: Korisliiga
 
19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

Näytä lisää vastaavia