Pyrintö isännöi Karhua YLE TV2:n sunnuntain ottelussa

31.1.2016 Korisliigan sunnuntain toinen kamppailu, Tampereen Pyrinnön ja Kauhajoen Karhun välinen kohtaaminen, lähetetään YLE TV2:n Urheiluviikonlopussa. Kotijoukkue Pyrintö pyrkii nousemaan lähemmäs sarjan kärkikahinoita kuudennelta sijaltaan, kun taas Karhun kiikarissa on kahden voiton karkumatkan päässä majaileva sarjakärki Joensuun Kataja.

Damon Williams jatkaa edelleen Pyrinnön pelaamisen keskipisteenä. Williams ja Pyrintö saavat sunnuntaina Pyynikille vieraakseen...

...Antti Kanervon ja Kauhajoen Karhun. Lähetys ottelusta alkaa TV2:lla kello 15.30. Kuvat: Kai Kilappa & Erkki Hautaviita

Tampereen Pyynikin Palloiluhallin sunnuntaisessa iltapäivässä kohtaavat Pyrintö ja Kauhajoen Karhu. Vierasjoukkue Karhu seilaa neljän ottelun voittoputkessa ja on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Pyrinnön saldona on kolme voittoa viidestä, ja viisi kymmenestä edellisestä kamppailustaan.

- Juhlaottelu edessä ja erittäin hienoa vastustavaa vastaan. Karhu on osoittanut kauden aikana olevansa ehdottomasti yksi niistä joukkueista, jotka keväällä taistelevat kaikkein kirkkaimmasta, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Meillä on takana hyvä intensiivinen harjoitusviikko ja energiaa tullaan varmasti näkemään paljon Pyynikillä. Levypallopelaaminen, palloskriinien puolustaminen ja hyökkäyspään toteuttaminen ovat kolme isoa asiaa, jotka nousevat päällimmäisinä esiin.

Pyrinnön peliä pyörittävät tuttuun tapaan takamies Antero Lehto (13,9 pistettä/3,2 syöttöä) ja ikinuori laituri Damon Williams (15,3/9,6 levypalloa/4,0 syöttöä). Kaksikon takana Ricky Minard (9,9/4,7/2,2) ja Joonas Cavén (8,1/3,7) ovat nostaneet suoritustasoaan tasaisesti kauden edetessä. Mielenkiintoinen seurattava on myös lahjakas korintekijä Topias Palmi (7,7/2,3), joka voi hyvänä päivänä liekittää korisukkaa isommankin pistemäärän edestä.

Sunnuntaina voidaan odottaa myös nähtävän jenkkilaituri J’Nathan Bullockin debyytti tämän kauden Korisliigassa. Viime kaudella Pyrinnön, ja kaudella 2012/2013 Karhun paidassa pelannut Bullock solmi Pyrinnön kanssa sopimuksen menneellä viikolla. Pyrintö ei puolestaan jatkanut sentteri Andrais Thorntonin (7,0/3,3) sopimusta koeajan päätyttyä.

- Molemmilla ollut viikko aikaa valmistautua otteluun. Meidän viikko ollut hyvin mielenkiintoinen ja sanalla sanoen haastava. Pari pelaajaa on käynyt magneettikuvauksissa, yksi ollut kovassa mahataudissa alkuviikon ja muutama pelaaja vielä flunssan kourissa, kertaa Karhun pääkäskijä Sami Toiviainen.

- Onneksi tilanne näyttää nyt jo paremmalta ja selvisimme todennäköisesti aika vähillä vaurioilla, joten pääsemme valmistautumaan Pyrintöä vastaan riittävän hyvin. Meidän on oltava kurinalaisia omassa hyökkäyksessä, jotta meidän heitonvalinnat eivät edesauta Pyrintöä juoksemaan kenttää. Siinä ehkä isoin yksittäinen asia, johon on keskityttävä.

Karhun riveistä yleisön mielenkiinto kohdistuu hyökkäystä taidokkaasti pyörittävään takamies Bojan Sarceviciin (10,7/3,5/5,4), sekä vahvaa kautta pelaavaan laituri Antti Kanervoon (13,6/2,7/2,4). Karhun laadukkaasta materiaalista löytyy tulivoimaa myös laituri Lawrence Kinnardin (12,8/6,4) muodossa, ja kauhajokelaisten paras pistemies kuluvalla kaudella on ollut 13,7 pistettä ottelua kohden pussittanut Cade Davis (13,7/4,5/2,5).

Karhun tuoreimpiin nimiin kuuluu sentteri Lance Williams, joka on vajaan 15:n minuutin peliajallaan tehnyt jo nyt lähtemättömän vaikutuksen kauhajokelaisiin koripallon ystäviin. 9,8 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvoilla tähän mennessä pelannut Williams 206-senttisenä ja 113-kiloisena vaikea siirrettävä korirenkaan lähellä, ja antoi osoituksen taidoistaan reilun viikon takaisessa ottelussa Kouvoja vastaan toimittaen miehekkään tupla-tuplan 28 pisteellä ja 10 levypallolla.

Lähetys ottelusta Pyrintö – Karhu alkaa TV2:lla kello 15.30. Ottelun selostaa Antti-Jussi Sipilä.

Myös Joensuussa pelataan tänään Korisliigaa, Katajan isännöidessä Lapuan Kobria. Nämä, sekä kaikki muut kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut ovat nähtävissä myös Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
9.6.2023 10:26 Susijengi

Mestaruus toi lisämotivaatiota Lassi Nikkariselle

ToPo Junioreiden kasvatti Lassi Nikkarinen, 26, sai kunnian tuoda Pantteri-patsaan Helsinkiin neljännesvuosisadan tauon jälkeen, kun Helsinki Seagulls peittosi Karhu Basketin Korisliigan finaaleissa. Tuoreen Suomen mestarin aloittava pelinrakentaja ja Korisliigan kotimaisen kaartin kärkinimi tähyää nyt seuraavaa kehityspaikkaa urallaan Susijengi-kesän merkeissä.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia