Pyrintö isännöi Seagullsia YLE TV2:n perjantain ottelussa

27.1.2017 YLE TV2 tarjoaa perjantain liigakierrokselta kamppailun Pyynikiltä, jossa Pyrintö isännöi sarjakärki Helsinki Seagullsia. Seagulls koittaa repiä eroa sarjan kärkipäässä, Pyrinnön koittaessa kavuta mukaan pudotuspelitaisteluun yhdeksänneltä sijalta. Lähetys Pyynikiltä, sekä itse ottelu, alkaa kello 19:00.

Antero Lehto ja Antto Nikkarinen ottavat toisistaan mittaa perjantain liigakierroksella.

J'Nathan Bullockin johdolla Pyrintö lähtee kaatamaan Pyynikille saapuvaa...

..."Junnu" Leetä ja Helsinki Seagullsia. Kuvat: Francois Perthuis, Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Perjantain otteluun joukkueet lähtevät varsin erinäköisten kuntokäyrien tukemana. Seagulls on voittanut kolme edellistä otteluaan ja viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän. Pyrintö vaeltaa neljän ottelun tappioputkessa ja on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan neljä.

Illan kotijoukkue majoittaa sarjataulukon sijaa yhdeksän ja koittaa takamies Ricky Minardin (14,4 pistettä/5,9 levypalloa/4,4 syöttöä) sekä sisäpelaaja J’Nathan Bullockin (17,3/8,0/1,5) johdolla nousta tiukassa pudotuspelitaistelussa kuiville. Kotihallissaan Pyrintö on kuitenkin ollut voitokas, ottaen kuusi voittoa yhdestätoista kotiottelustaan, joten helpolla Seagulls ei tule perjantaina pääsemään.

Kotimaisesta rungosta Pyrinnön vastuunkantajiin kuuluu tuttuun tapaan kokenut takamies Antero Lehto, joka pyörittää Pyrinnön peliä 12,1 pisteen ja 3,3 syötön keskiarvoilla. Lehdon takana kovinta jälkeä tekee huimia edistysaskeleita tällä kaudella ottanut tarkkakätinen Topias Palmi, joka on liekittänyt korisukkaa 13,9 pisteen keskiarvoilla ottelua kohden.

- Viimeinen kohtaaminen Seagullsin kanssa runkosarjassa. Edelliset kolme ottelua joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia ja ne ovat ratkenneet viimeisen kahden minuutin aikana, muistuttaa Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

- Uskoisin, että Pyynikillä nähdään tiukka ja fyysinen puolustustaistelu, jossa pisteiden tekemiseen tulee joukkuepelaamisen onnistua. Lisäksi levypallopelaaminen ja tilannekovuus nousevat korkea-arvoiseen asiaan.

Sarjakärki Helsinki Seagulls saapuu otteluun voitettuaan perättäisissä otteluissa Korihait ja Kouvot, sekä illan kotijoukkue Pyrinnön lukemin 77-71. Seagullsin puolesta illan ottelussa puhuu myös se tosiasia, että helsinkiläiset ovat toinen kahdesta joukkueesta sarjassa jotka ovat voittaneet vieraissa enemmän otteluita kuin hävinneet (7/3) ja ainoa joukkue joka omaa positiivisen korieron vierasparketilla (+1,9).

Seagullsin joukkueen Pyynikille johtaa hienoa kautta pelaava takamies Antto Nikkarinen. Vajaassa puolessa tunnissa ottelua kohden Nikkarinen on operoinut 10,2 pistettä ja 7,3 syöttöä ottelua kohden. Kakkoset Nikkarinen on pussittanut 55,8% tarkkuudella ja kolmoset kunnioitettavalla 38,1% sihdillä.

Nikkarisen lisäksi kaksinumeroiset pistekeskiarvot tällä kaudella Seagullsin paidassa ovat heittäneet Carl Lindbom (10,5/5,0), Gerald Lee Jr. (14,2/3,9) sekä Raymond Cowels (14,6/5,7). Levypallorohmun virkaa lokkipaidoissa esittää kokenut laituri Jason Conley (9,5/7,9/2,1 syöttöä).

- Tämän kauden pelit Pyrintöä vastaan on pelattu tiuhalla tahdilla. Ensimmäiset kaksi peliä back-to-back ja nytkin molemmilla vain yksi peli välissä, Seagullsin pääkäskijä Mikko Larkas huomauttaa.

- Pyrintöä vastaan pitää pystyä pelaamaan kovaa. Mikäli siinä ei onnistu, häviää ottelun. Meillä on joukkueessa hiukan terveyshuolia, mutta selittelyt sivuun ja kentälle taistelemaan.

YLE TV2:n lähetys sekä itse ottelu alkavat Pyynikin palloiluhallilla kello 19:00.

Myös Lapualla ja Kouvolassa pelataan perjantaina liigakorista, kun Kobrat saa vieraakseen Joensuun Katajan ja KTP matkustaa Kouvolan Mansikka-ahon urheiluhallille otteluun Kouvoja vastaan. Ottelut alkavat kello 18.30.

Nämä, sekä kaikki muutkin Korisliigan kauden 2016/17 ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

Näytä lisää vastaavia