Pyrintö ja KTP ryhmittyvät fyysiseen välieräsarjaan

30.4.2014 Runkosarjan voittaja Tampereen Pyrintö ja viime kevään hopeajoukkue KTP-Basket lukitsevat sarvensa Korisliigan kevään 2014 ensimmäisessä välieräparissa. Molemmissa leireissä odotetaan, että kookkaita ja taitavia pelaajia vilisevät joukkueet käyvät fyysisen mittelön, joka ratkeaa sen joukkueen hyväksi, joka onnistuu parantamaan tasoaan enemmän sarjan aikana.

Sharaud Curry on pysäytettävä, toteaa Pyrinnön koutsi Pieti Poikola.

Pyrinnöllä on kokoa: siitä esimerkkeinä Antti Nikkilä..

..sekä BJ Raymond.

Timo Heinonen nähtäneen taas Damon Williamsin päällystakkina. Kuvat: Kai Kilappa.

 Pyrintö tipautti Namika Lahden puolivälieräsarjassa kesälomille otteluvoitoin 3-1, mutta Pyrinnön menestyksekäs päävalmentaja Pieti Poikola korosti sarjan olleen omilleen todellinen haaste.

 

– Lahti pelasi fyysisesti, haastoi meidät koko ajan jokaisessa pelissä ja meidän oli pakko täsmentää peruskonseptiamme joka pelissä. Odotettavissa on, että Kotka-sarjasta tulee kovin samanlainen, kaksinkertainen Korisliigan vuoden valmentaja pohdiskelee.

 

Tamperelaiset voittivat neljästä KTP:ta vastaan runkosarjassa pelaamastaan ottelusta kolme. Näiden otteluiden – ja toki KTP:n koko kauden – perusteella Poikola alleviivaa Sharaud Curryn merkitystä kotkalaisten tahdittajana.

 

– Kun puhutaan Kotkasta, puhutaan Sharaud Currysta ja hänen pysäyttämisestään. KTP:lla on lisäksi käytössään paljon kokoa ja hyviä kaukoheittäjiä ja meidän on tiedettävä hyvin tarkkaan, mitä haluamme saada aikaiseksi puolustuksellamme, Poikola luennoi.

 

– Currya on pakko auttaa jostain paikoista, mutta heittäjiä ei saa päästää vapaaksi. Namika Lahden tavoin KTP:lla on muutamia hyvin selkeitä vahvuuksia, jotka ovat meille suuri haaste.

 

KTP haluaa hankaloittaa Pyrinnön pelaamista

 

KTP:n ja Kauhajoen Karhun välisessä ottelusarjassa joukkueiden pelaajat kävivät ajoittain suurillakin kierroksilla pelien äityessä erityisen fyysisiksi.

 

Kotkalaisvalmentaja Sami Toiviaisen mielestä puolivälieräsarja Karhua vastaan kouli KTP:ta mainiosti välierien haasteeseen.

 

– Fyysistä sarjaa odotetaan. Kaksi suht kookasta joukkuetta vastakkain. Meidän on pidettävä pallosta hyviä huoli, pelattava valmista hyökkäyspeliä ja toki luettava vähän, miten Pieti (Poikola) rakentaa heidän puolustustaan meidän hyökkäystämme vastaan.

 

Toiviainen muistuttaa, että Pyrinnön ”Punakoneella” on rutkasti aseita. Runkosarjan voitto ja Baltian liigan neljäs sija eivät irronneet Tampereelle turhaan.

 

– Kaikkea ei voi Pyrinnöltä ottaa pois, mutta haluamme pakottaa heidät pois mukavuusalueeltaan ja levittää pelaamistamme niin, että teemme Pyrinnölle asiat mahdollisimman hankalaksi.

 

Toiviaisen mukaan kauden vanhetessa pudotuspelien ”shakkimaisuus” korostuu – lopulta ottelusarjat päättyvät niiden joukkueiden hyväksi, jotka kykenevät kehittämään peliään enemmän.

 

– Playoffseissa kyse on siitä, kumpi ottelusarjan joukkueista toteuttaa pikkuasiat paremmin ja pystyy vastaamaan vastustajan kehitykseen sarjan sisällä.

 

Korisliigan välierät alkavat perjantaina 2.5. Tampereella ja Loimaalla.

 

Lisätietoja: Pyrintö – KTP

Henkilöt

 
5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia