Pyrintö kesytti Bisonsin kolmannen kerran, varmisti runkosarjan voiton

7.4.2014 21:25 Tampereen Pyrinnön ja loimaalaisen Nilan Bisonsin väliset runkosarjaottelut kaudella 2013/14 sujuivat tiukassa tamperelaiskomennossa. Hävittyään joukkueiden ensimmäisen keskinäisen ottelun tyylitteli Pyrintö kolme seuraavaa nimiinsä, niistä viimeisen tänään maanantaina Pyynikillä pistein 78–58 (39–32). Voitollaan Pyrintö varmisti myös runkosarjan herruuden.

Kelvin Lewisin Pyrintö vei runkosarjan voiton. Kuva: Kai Kilappa.

 Pyynikin lehterit täyttyivät jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua, ja komeasti yli tuhatpäisen kotiyleisön lisäksi katsomossa mekasti äänekkäästi omiensa puolta pitänyt satahenkinen loimaalaiskannattajien lauma.

 

Peli eteni varttitunnin verran tasaisena, kunnes Pyrintö otti ohjat toisen neljänneksen puolivälissä. Kolmannella jaksolla Pyrintö pääsi hurmokseen Bisonsin takoessa päätään kotijoukkueen puolustusmuuriin, ja ero kasvoi 18 pisteeseen.

 

Päätösjakson aikana Bisons ei päässyt kymmentä pistettä lähemmäs ja Pyrintö pääsi tuulettelemaan runkosarjavoittoaan täysin rinnoin.

 

– Kokenut joukkue tietää, että voitot otetaan puolustamalla. Oli hienoa, että joukkue halusi panostaa tällaisessa tärkeässä pelissä juuri puolustamiseen niin, että intensiteettimme nousi normaalitasosta, kehui Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

 

Kelvin Lewis (15/5), BJ Raymond (13/8), Antti Nikkilä (12/4) ja ilmiömäisestä puolustusesityksestä vastannut Damon Williams (6/16/6 blokkia) olivat Pyrinnön parhaat. Bisonsista Aubrey Coleman (16/5) ja Frank Robinson (13/4) nakuttivat kaksinumeroiset.

 

Voitollaan Pyrintö kasvatti Korisliigan taulukossa neljän pisteen eron loimaalaisiin. Pyrinnöllä on runkosarjassa jäljellä vielä yksi peli ja Bisonsilla kaksi. Joukkueet voivat päätyä tasapisteisiin, mutta keskinäisten pelien 3-1-voitot pitävät Pyrinnön varmasti ykkössijalla.

 

Korisliigan voiton tulee siis viemään Pyrintö ja kakkossijalle sijoittumaan Bisons. Kolmannella sijalla pudotuspeleihin etenee Kataja Basket ja neljännellä sijalla KTP-Basket.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia