Pyrintö näytti kyntensä kaatamalla Kouvot – Tomas Pihlajamäellä moniennätysilta

19.2.2022 20:41 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittoja tuli tänään Tampereen Pyrinnölle, Salon Vilppaalle ja Kauhajoelle. Alemmassa juhlivat BC Nokia ja Lahti Basketball.

Tomas Pihlajamäki pisti ennätyksensä uusiksi. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö otti ylemmän jatkosarjan ottelussa kovan päänahan kaataessaan Korisliigan runkosarjan toiseksi korkeimmalle sijalle sijoittuneen Kouvot rajuin luvuin 110–86.

Pyrinnön juhlia johti 22-vuotias kotimainen takamies Tomas Pihlajamäki, joka rikkoi oman ennätyksensä useassakin kategoriassa – erityisen huomion arvoisesti pisteissä, koriin johtavissa syötöissä ja tehokkuuslukemassa. Pihlajamäen tilastoissa näkyi ottelun päätteeksi 19 pistettä, seitsemän syöttöä ja 27:n tehokkuus.

– Kokonaisuudessaan tämä oli aivan loistava voitto. Saimme niitä heittoja, joita halusimme ottaa, ja olimme kovia levypallotilanteissa. Kun loppua kohden heitot alkoivat mennä sisään, niin tulokset alkoivat näkyä taululla. Omat onnistumiseni olivat lopputulosta siitä, miten pelasimme joukkueena, Pihlajamäki kommentoi.

Kouvojen puolella kovin tilastonikkari oli 31 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä kirjauttanut Billy Boyd III.

Ottelutilastot

Salon Vilpas yllätti Helsinki Seagullsin pisteen voitolla. Kotikentällään pelannut sarjan kolmosjoukkue Seagulls joutui taipumaan 84–85.

Kovinta jälkeä ottelussa teki Vilppaan Bryan Griffin, joka tilastoi 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja 38:n arvoisen tehokkuuslukeman.

– Oli kova peli, ja taistelimme joukkueena viimeiseen sekuntiin asti. Meiltä puuttui useita pelaajia, ja halusimme ottaa voiton joukkueena myös heille, Griffin kertoo.

Seagullsin puolella jälkensä jättivät erityisesti Joe Lawson ja Shawn Huff. Lawson tilastoi 19 pistettä ja kuusi levypalloa, Huff puolestaan 17 pistettä ja niin ikään kuusi levypalloa.

– Sillon kun sitä tarvittiin, niin Vilpas pelasi paremmin. He toteuttivat paremmin, ehkä vähän kurinalaisemmin. Me pelaamme hyvin ajoittain, mutta puuttuu vähän jotain, että pääsisimme kunnolla niskan päälle, kommentoi Huff.

Ottelutilastot

Korisliigan kiistaton kärkijoukkue Kauhajoki väsytti KTP-Basketin roimalla marginaalilla. Kauhajoki juhli kotivoittoa luvuin 107–69.

Voittajajoukkueessa nähtiin tasaisesti kovia piste-esityksiä: Simeon Carterilta 23, Cameron Jonesilta 18, ja Teemu Suokkaalta 15.

– Tässä on yhä paljon töitä edessä varsinkin puolustuspäässä. Oli mukava itse pelata pitkästä aikaa isompia minuutteja ja saada onnistumisia. Ei ole hetkeen mennyt niin hyvin kentällä, kommentoi Suokas.

KTP:n pistehai oli jälleen Remu Raitanen, tällä kertaa 22 pisteellä.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa tiukkoja kamppailuja

BC Nokia taivutti alemman jatkosarjan ottelussa Kobrat täpärästi 88–82.

Kentän kovin pistemies oli Nokian Steven Haney 26:lla, mutta tolkuttomin tilastorivi oli jälleen kerran joukkuetoveri Arnaldo Torolla. Sentteri Toro teki 20 pistettä ja napsi samalla 25 levypalloa.

– Aika monivaiheinen ottelu, oli paljon runeja. Peli aaltoili ihan liikaa. Se ratkesi tänään hyökkäyslevyihin, erityisesti Toron uskomattomaan levypallopelaamiseen, totesi Kobrien päävalmentaja Ville Turjakin.

Benjamin Raymond edusti Kobrien riveissä 15 pisteen edestä.

Ottelutilastot

Siitä huolimatta, että Korihait on Korisliigan viimeisellä sijalla, joukkue on pelannut viime aikoina nousujohteisesti. Tänään ei veto kuitenkaan riittänyt, vaan Lahti Basketball vei voiton luvuin 94–90.

Takuumiehinä Lahdella häärivät Khalil Iverson – 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa – sekä Chris Clarke – 13 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Korihaiden työjuhta oli Mitchell Smith 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

 
18.3.2023 19:31 Korisliiga

Vilpas kukisti Kauhajoen – jatkosarjoja jäljellä enää yksi ottelukierros

Salon Vilpas otti reippaan kotivoiton Kauhajoesta.

17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

Näytä lisää vastaavia