Pyrintö näytti kyntensä kaatamalla Kouvot – Tomas Pihlajamäellä moniennätysilta

19.2.2022 20:41 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittoja tuli tänään Tampereen Pyrinnölle, Salon Vilppaalle ja Kauhajoelle. Alemmassa juhlivat BC Nokia ja Lahti Basketball.

Tomas Pihlajamäki pisti ennätyksensä uusiksi. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö otti ylemmän jatkosarjan ottelussa kovan päänahan kaataessaan Korisliigan runkosarjan toiseksi korkeimmalle sijalle sijoittuneen Kouvot rajuin luvuin 110–86.

Pyrinnön juhlia johti 22-vuotias kotimainen takamies Tomas Pihlajamäki, joka rikkoi oman ennätyksensä useassakin kategoriassa – erityisen huomion arvoisesti pisteissä, koriin johtavissa syötöissä ja tehokkuuslukemassa. Pihlajamäen tilastoissa näkyi ottelun päätteeksi 19 pistettä, seitsemän syöttöä ja 27:n tehokkuus.

– Kokonaisuudessaan tämä oli aivan loistava voitto. Saimme niitä heittoja, joita halusimme ottaa, ja olimme kovia levypallotilanteissa. Kun loppua kohden heitot alkoivat mennä sisään, niin tulokset alkoivat näkyä taululla. Omat onnistumiseni olivat lopputulosta siitä, miten pelasimme joukkueena, Pihlajamäki kommentoi.

Kouvojen puolella kovin tilastonikkari oli 31 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä kirjauttanut Billy Boyd III.

Ottelutilastot

Salon Vilpas yllätti Helsinki Seagullsin pisteen voitolla. Kotikentällään pelannut sarjan kolmosjoukkue Seagulls joutui taipumaan 84–85.

Kovinta jälkeä ottelussa teki Vilppaan Bryan Griffin, joka tilastoi 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja 38:n arvoisen tehokkuuslukeman.

– Oli kova peli, ja taistelimme joukkueena viimeiseen sekuntiin asti. Meiltä puuttui useita pelaajia, ja halusimme ottaa voiton joukkueena myös heille, Griffin kertoo.

Seagullsin puolella jälkensä jättivät erityisesti Joe Lawson ja Shawn Huff. Lawson tilastoi 19 pistettä ja kuusi levypalloa, Huff puolestaan 17 pistettä ja niin ikään kuusi levypalloa.

– Sillon kun sitä tarvittiin, niin Vilpas pelasi paremmin. He toteuttivat paremmin, ehkä vähän kurinalaisemmin. Me pelaamme hyvin ajoittain, mutta puuttuu vähän jotain, että pääsisimme kunnolla niskan päälle, kommentoi Huff.

Ottelutilastot

Korisliigan kiistaton kärkijoukkue Kauhajoki väsytti KTP-Basketin roimalla marginaalilla. Kauhajoki juhli kotivoittoa luvuin 107–69.

Voittajajoukkueessa nähtiin tasaisesti kovia piste-esityksiä: Simeon Carterilta 23, Cameron Jonesilta 18, ja Teemu Suokkaalta 15.

– Tässä on yhä paljon töitä edessä varsinkin puolustuspäässä. Oli mukava itse pelata pitkästä aikaa isompia minuutteja ja saada onnistumisia. Ei ole hetkeen mennyt niin hyvin kentällä, kommentoi Suokas.

KTP:n pistehai oli jälleen Remu Raitanen, tällä kertaa 22 pisteellä.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa tiukkoja kamppailuja

BC Nokia taivutti alemman jatkosarjan ottelussa Kobrat täpärästi 88–82.

Kentän kovin pistemies oli Nokian Steven Haney 26:lla, mutta tolkuttomin tilastorivi oli jälleen kerran joukkuetoveri Arnaldo Torolla. Sentteri Toro teki 20 pistettä ja napsi samalla 25 levypalloa.

– Aika monivaiheinen ottelu, oli paljon runeja. Peli aaltoili ihan liikaa. Se ratkesi tänään hyökkäyslevyihin, erityisesti Toron uskomattomaan levypallopelaamiseen, totesi Kobrien päävalmentaja Ville Turjakin.

Benjamin Raymond edusti Kobrien riveissä 15 pisteen edestä.

Ottelutilastot

Siitä huolimatta, että Korihait on Korisliigan viimeisellä sijalla, joukkue on pelannut viime aikoina nousujohteisesti. Tänään ei veto kuitenkaan riittänyt, vaan Lahti Basketball vei voiton luvuin 94–90.

Takuumiehinä Lahdella häärivät Khalil Iverson – 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa – sekä Chris Clarke – 13 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Korihaiden työjuhta oli Mitchell Smith 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia