Pyrintö nujersi taistelevan Seagullsin, eteni jälleen Korisliigan finaaleihin

28.4.2016 Tampereen Pyrintö nähdään Korisliigan finaaleissa jo neljännen kerran tällä vuosikymmenellä. ”Punakone” varmisti kevään 2016 finaalipaikkansa nujertamalla vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella läpi välieräsarjan taistelleen Helsinki Seagullsin välierien kuudennessa osaottelussa pistein 74-65 (40-28).

J'Nathan Bullock oli tulessa, kun Pyrintö eteni jälleen finaaleihin.

Antero Lehto osui torstaina kaaren takaa.

James Sinclair oli Seagullsin vahva mies Pyynikillä.

Carl Lindbomin Seagulls isännöi pronssiottelua tiistaina Kisahallilla. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita.

Pyrintö oli torstaina lähettää helsinkiläiset pronssiotteluun jo toisella neljänneksellä, kun Antero Lehto, J’Nathan Bullock ja Joonas Cavén saivat heittojyvänsä kohdalleen kaaren takaa.

Tamperelaistroikka nostatti Pyynikillä suoranaisen hurmion latomalla kolmosillaan taululle 38-18-johtolukemat vain neljä minuuttia ennen tauolle lähtemistä. Pudotuspeleissä kerta toisensa jälkeen kanveesista noussut Seagulls ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, vaan kavensi valmentajansa Mikko Larkaksen ohjeilla tappioasemansa 12 pisteeseen (40-28) tauolle lähdettäessä.

Pyrintö piti johtonsa vielä pitkään kolmannella jaksolla yli kymmenen pisteen, mutta Seagulls nipisti eroa kori korilta pienemmäksi. Vierasjoukkuetta antaumuksella kannattanut Seagulls-fanikatsomo saikin päätösjakson alussa tuuletella täysin palkein, kun Terrence Watson toi perättäisillä pisteillään vieraat jo yhden pisteen päähän – 56-55.

Ratkaisevilla hetkillä Pyrintö kuitenkin teki sen, mitä se on parhaimmillaan tällä kaudella tehnyt.

Ilkka Palviaisen suojatit imivät kaiken ilman pois Seagullsin hyökkäyksestä ja ajoivat helsinkiläiset pakotettuihin ratkaisuihin ajan käydessä vääjäämättä umpeen. Pyrintö ei tehnyt toisessa päässä kenttää ihmeitä, mutta Esian Hendersonin, Damon Williamsin ja Ricky Minardin korit kasvattivat kotijohdon jälleen kymmeneen pisteeseen – 68-58 – kun ottelua oli pelaamatta enää kolme ja puoli minuuttia.

Timo Heinonen ja Carl Lindbom nostattivat vielä kerran taisteluhenkeä vieraissa kaventamalla eron viiteen, mutta kaikkensa antanut vierasjoukkue joutui lopulta lähtemään pukuhuoneeseen pettymyksen tunne hartioillaan, kun Pyrintö jäi kiittämään kotiyleisöään tuesta palattuaan finaaleihin kahden vuoden tauon jälkeen.

Kolmesti kaaren takaa osunut J’Nathan Bullock (20/5 syöttöä) johti voittajia ja sai suurimman tuen Ricky Minardilta (14/7/4 syöttöä/3 riistoa), neljä kolmosta säkittäneeltä Antero Lehdolta (12/2), Esian Hendersonilta (11/7) sekä Joonas Cavénilta (9/8).

Gullsin taistelun ilmentymiä olivat James Sinclair (19/9), Terrence Watson (17/2), Carl Lindbom (13/5/3 riistoa) ja Antto Nikkarinen (12/0).

”Sarja oli aikamoista shakkia”

Tunteet olivat pinnassa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Vaikka ilman Jason Conleyta ottelusarjaan lähtenyt Seagulls oli välieräsarjan ennakkoasetelmissa altavastaaja, Gulls-päävalmentaja Mikko Larkas ei peitellyt pettymystään tappion jälkeen.

- Sarja oli aikamoista shakkia. Pelaajia liikuteltiin ja mietittiin, miten saadaan toisen heikkous näkyviin. Aika paljon ottaa päähän, että se shakkimatsi hävittiin, Larkas huokaisi.

- Tämä peli ratkesi siihen, että oltiin hetkittäin ihan pehmeitä ja kiukuteltiin ihan turhaan. Emme juosseet tarpeeksi hyvin takaisin puolustukseen ja annettiin kotijoukkueelle liikaa etumatkaa.

Vaikka Seagulls onnistuikin pakottamaan Pyrinnön 20 pallonmenetykseen, Pyrintö oli korin alla kokonsa mukainen joukkue ja vei levypallot päätä lyhyempien stadilaisten edestä 38-27.


Toinen ottelun ratkaisusta oli kaukoheittopeli: Pyrintö heitti – pitkälti toisen jakson hurmoksensa turvin – kolmosensa 62% tarkkuudella, kun taas Gullsilta putosi vain neljä heittoa 16% tarkkuudella. Tamperelaiset saivat kaukoheitoillaan riittävän etumatkan hyydyttääkseen johtonsa pelin loppuun asti.

- Haluan antaa suuren tunnustuksen Seagullsille kovasta duunista. Yksi sitkeimmistä korisjengeistä ja äijäporukoista joita on nähty, ylisti Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen välierävastustajaansa.

- Mielenkiintoisella mielellä Kouvolaan ja lähdemme kokeneella joukkueella haastajana finaaliin. Ihan kauheasti en ole uhrannut vielä ajatusta Kouvoille, mutta staffilla on tilanne hyvin hallussa. Nautitaan nyt tunti, pari finaalipaikasta ja aletaan sen jälkeen taas hommiin, päätti Palviainen.

Finaalit käyntiin 2. toukokuuta, pronssiottelu Helsingissä

Kouvolan Kouvot isännöi Korisliigan finaalien avausottelua Kouvolan Lumon Areenalla maanantaina 2. toukokuuta. Pyrintö puolestaan tuo toisen finaaliottelun Tampereelle keskiviikkona 4. toukokuuta.

Pyrinnön kotikentästä Korisliigan finaaleissa ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta seuran antamien tietojen mukaan Pyrintö selvittää mahdollisuuksiaan pelata finaaleja Tampereen Hakametsän jäähallissa.

Finaalit voittaa ensimmäiseksi neljään otteluvoittoon yltänyt joukkue.

Pronssimitalien kohtalo ratkeaa tiistaina 3. toukokuuta Töölön Kisahallissa, kun kevään yllättäjät Seagulls ja BC Nokia iskevät yhteen. Kumpikaan joukkue ei ole voittanut miesten SM-mitalia historiansa aikana.Lisätietoja: Ottelutilastot
 
17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

Näytä lisää vastaavia