Pyrintö valinnut päävalmentajat ensi kaudelle

15.2.2019 16:05 Tampereen Pyrinnön koripallojaoston valmistautuminen kauteen 2019-20 on hyvässä vauhdissa. Kaikkien nuorten ikäluokkien päävalmentajat on nimetty ja valmennustiimit alkavat muotoutua.

Pyrinnössä on nykyisin yli 730 lisenssipelaajaa. Seura pelaa tällä kaudella kaikissa nuorten SM-sarjoissa, joten pelaajat pääsevät kilpailemaan ikäluokkansa parhaita vastaan. Hyvät joukkuekaverit ja osaavat valmentajat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kehittyä urheilijana. Lisäksi Pyrinnöllä on tietysti lukematon määrä aluesarjojen joukkueita ja toimintaa Pikkususista veteraanikorikseen.

Pyrinnön päävalmentajat kaudella 2019-20:

Miesten Korisliiga Sami Toiviainen
Pyrintö Akatemia (m. 1-div.A) Damon Williams
A-pojat (01-03 synt.) Artem Khvorost
B-pojat (04-05) Santeri Liljeberg
C-pojat (06-07) Petteri Molenius
Minipojat 08 Jukka Raja-aho
Minipojat 09 Tuomas Holli
Mikropojat 10 Ilari Kärkinen
Mikropojat 11 Kimmo Lehtinen

Naisten 1-div. Juri Heinämäki
A-tytöt (01-03 synt.) Juha-Pekka Männistö
B-tytöt (04-05) Pinja Laitinen
C-tytöt (06-07) Kimmo Salonen
Minitytöt 08 Antti Nikkilä
Minitytöt 09 Juho Sopanen
Mikrotytöt 10 Miia Lindström
Mikrotytöt 11 Mirva Jokinen

Supermikro- ja Pikkususi-toiminnan koordinoija Patrik Harsu


Valmennuspäällikkö Jukka ”Kössi” Raja-aho on tyytyväinen valintoihin.
- Aikas kova nippu. Päävalmentaryhmässämme on kokemusta ja osaamista, mutta myös dynaamisuutta ja halua ottaa uudenlaisia haasteita, kehuu valmennuspäällikkö vastuuvalmentajien asennetta.
- Se on sekä yksittäiselle valmentajalle että kokonaiselle seuralle kehittymisen edellytys, Kössi linjaa.

Pyrintö vannoo toiminnassaan valmentajien yhteistyöhön eikä halua rakentaa muureja joukkueiden ympärille.
– Miesten Akatemia-joukkueen päävalmentaja Damon Williams on myös apuvalmentajana Artsin (Khvorost) johtamassa A-poikien valmennustiimissä ja naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki luo yhteistä linjaa kuulumalla Pinja Laitisen johtamaan B-tyttöjen staffiin, kertoo Kössi esimerkin.
- Yhtä lailla pelaajat liikkuvat joukkueiden välillä. Kun joku pelaaja tarvitsee kovempia haasteita, hänet voidaan siirtää vanhempaan ikäluokkaan joko kokeilemaan tai pysyvämmin. Se avaa taas nuoremmassa ikäluokassa pelipaikan ja -minuutteja uusille pelaajille sekä pakottaa muut ottamaan suurempaa vastuuta.



Juha-Pekka Männistö toimii tällä kaudella C-poikien ja 2010- syntyneiden tyttöjen apuvalmentajana.
Ensi kaudella nuorten maajoukkuevalmentaja ottaa vastuun A-tyttöjen lahjakkaasta ikäluokasta.
- Naisten ja A-tyttöjen yhteistyö on varmasti ensi kaudellakin tiivistä, joten on hieno asia, että saamme Jurin ja Marcuksen (Ketola) tiimiin uuden kovan luokan tekijän, jolla on tuore kokemus kansainvälisen koriksen vaatimuksista, Kössi lausuu tyytyväisenä.

Myös poika- ja mieskoriksen pelaajapolkuun on suunniteltu merkittävää kehitysaskelta. Pyrintö hakee ensi kaudelle villiä korttia miesten 1B-divisioonaan. Pyrintö on jo luonut organisaatiota tätä ajatellen ja pelaajiahan seurassa riittää. Tampere vetää opiskelu- ja työpaikkojen myötä ja oma pelaajatuotanto on tunnetusti tehokasta. Joukkueen päävalmentajana tulee toimimaan Artem Khvorost.

B-ikäisissä Pinja Laitinen ja Santeri Liljeberg edustavat jo pysyvyyttä, pelaajat ovat tutttuja tältä ja aiemmalta kaudelta. Samoin C-tytöissä joissa Kimmo Salonen tuntee pelaajansa jo useamman vuoden takaa. C-pojissa sen sijaan astutaan uuteen, kun viime vuodet pääasiassa aikuiskoriksessa ja A-ikäisissä valmentanut Petteri Molenius ottaa vastuulleen C-poikien suuren ikäluokan, jossa on määrän lisäksi paljon lahjakkaita pelaajia.
- Arvostan suuresti, että Petteri tarttuu rohkeasti uuteen. Hän on erittäin osaava, nuori, mutta suhteellisen kokenut valmentaja joka tuo näihin ikäluokkiin uudenlaisen otteen, sanoo Kössi.

Nuoremmissa ikäluokissa valmentajissa on pieniä muutoksia.
- Aika usein kuulee sanottavan, että seurojen pitäisi laittaa nuorempiin ikäluokkiin parhaat valmentajat.
Tiedä parhaista, mutta vähintäänkin tosi kovia valmentajia meillä mineissä ja mikroissakin on, kehuu Kössi.

Pyrintö panostaa nuorimpiin ikäluokkiin monella tapaa. Yksi iso uudistus on, että seura on palkannut Patrik Harsun kehittämään ja toteuttamaan kasvavaa Pikkususi- ja Supermikrotoimintaa.
- Patu kiertää aktiivisesti päiväkodeissa ja kouluilla esittelemässä lajia sekä suunnittelee toimintamallia, jolla jo ensi kaudella saisimme yhä useamman lapsen harrastamaan korista. Tavoitteena on viedä toiminta mahdollisimman lähelle heidän kotiaan.

Todellisesta pyrintöläisestä #aina-hengestä kertoo esim. se, että mahtavan päivätyön tehneet Tomi Koskinen ja Kari Kilpinen jatkavat mukana ensi kaudellakin, vaikka rooli vaihtuukin välillä apuvalmentajaksi.
- Valmentajamme ovat kiitettävän sitoutuneita seuraan. Se mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja koripalloharrastuksen paikallisen kasvun. Se luo myös uskottavuutta, kun ei muutaman vuoden välein tarvitse aloittaa alusta.
- Siksihän meillä on näin hyvä tilanne, kiteyttää Kössi

Valmennustiimien kokoaminen jatkuu. Uudet valmentajat ovat edelleen tervetulleita, sillä tekemistä riittää, kaipaat sitten valmentajana urheilullisia haasteita tai vaikka sydämesi sykkisikin enemmän harrastekorikselle.

 

 
18.10.2023 11:40 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö ja Loop Basketball Training yhteistyösopimukseen

Suomen tunnetuin heittovalmentaja Jussi Pärssinen, joka tunnetaan Loop Basketball Training -ohjelmastaan, on tehnyt Pyrinnön kanssa yhteistyösopimuksen pelaajien heittovalmennuksesta ja valmentajien heittovalmennuksen kehittämisestä.

18.10.2023 11:29 Läntinen alue

Johtajuusseminaari

Ura Basket järjestää syksyn kiinnostavimman markkinointia ja urheilua käsittelevän seminaarin Kaarina-talolla torstaina 2. marraskuuta klo 8.30 alkaen.

7.9.2023 16:19 Läntinen alue

BC Nokian MATKA HUIPULLE -foorumi 19.10.2023

BC Nokia järjestää MATKA HUIPULLE -foorumin tukeakseen lasten ja nuorten koripalloharrastusta sekä nyt käynnistyneen Nokian Koripalloakatemian valmennustoimintaa.

30.8.2023 11:11 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Junioriturnaus Salossa

Mesucan 20 Junioriturnaus 16.-17.9.23 Salossa

30.8.2023 11:08 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Jokinen Basket aikuisturnaus Salossa

Jokinen Basket 20 Aikuisturnaus 16.-17.9.23 Salossa.

7.7.2023 09:18 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2023-24

Tampereen Pyrintö on valmiina kauteen 2023-24. Kaikki päävalmentajat on nimetty, ja valmennustiimit alkavat muotoutua.

6.7.2023 15:27 Läntinen alue

Raholan Pyrkivä valmistautuu kauteen 23-24

Divisioona A:han noussut Raholan Pyrkivä panostaa entisestään juniorivalmennukseen – Anssi Niemestä seuran neljäs päätoiminen valmentajana

30.6.2023 12:00 Läntinen alue

Hella Street Basket -katukoristurnaus Raumalla 27.7.-28.7.2023

Rauma Basket ja Hella Street Food co. järjestää katukoristurnauksen Raumalla pitsiviikon kuhinassa! Kerää neljän hengen joukkue kasaan ja ilmoittaudu mukaan, ilmoittautuminen on auki NYT!

29.6.2023 09:47 Läntinen alue

Antti Nikkilä jatkaa Pyrinnössä juniorivalmentajana

Tampereen Pyrintö lisää valmennusosaamistaan junioripuolella ja nyt mukaan päätoimiseksi valmentajaksi tulee Antti Nikkilä, joka on ollut mukana seuran toiminnassa jo monta vuotta niin valmentaja kuin pelaajana.

Näytä lisää vastaavia