Pyry Rainamaa ToPoon, seura julkaisi tukun sopimuksia

17.7.2020 09:37 Miesten I divisioona A:han valmistautuva Torpan Pojat tiedotti solmineensa Rainamaan lisäksi uudet pelaajasopimukset Eero Sahlbergin, Juhani Jokion ja Nicolas Meyerin kanssa. Joukkueen kapteeni Juuso Kauppinen solmi jatkosopimuksen helsinkiläisseuran kanssa.

Rainamaa palaa ToPoon yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Vuonna 2010 ToPossa SM-hopeaa voittanut Pyry Rainamaa palaa Munkkaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen. 199 ottelua Korisliigaa pelanneen Rainamaan edellinen kosketus divariin on kaudelta 2017-18, kun hän oli nostamassa Kaarinan Ura-Basketia liigaan.

Samasta Uran nousujoukkueesta paluun tähtipaitaan tekee Eero Sahlberg, jonka edellisistä peleistä hänen kasvattajaseurassaan on kulunut jo 14 vuotta. Kolmas paluumuuttaja palaa seuraan vain yhden kauden poissaolon jälkeen, kun Juhani Jokio nähdään jälleen Mykin parketilla. Jokio pelasi viime kauden Raidersin riveissä 7,5 pisteen keskiarvolla ja kolmosen viivan takaa heitot löysivät korin yli 50 % tarkkuudella. 

Viimeisin uusi kasvo ToPon paidassa on Nicolas Meyer. Ranskalainen sentteri pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa Suomessa Tapiolan Hongan riveissä hyvin tehoin ja sitä samaa häneltä odotetaan myös Munkassa.

Joukkueen kapteeni Juuso Kauppinen solmi jatkosopimuksen seuran kanssa. Viime kaudella Kauppinen tilastoi ottelukohtaiseksi pistekeskiarvokseen 17,7 pistettä. Kauppisen lisäksi seura solmi jatkosopimuksen ToPossa A-junioreiden SM-kultaa 2016 voittaneen Tuomas Laineen kanssa.

- Joukkue on yhtä tai korkeintaan kahta pelaajaa vaille valmis. Joukkue on viime kautta pienempi mutta monipuolisempi. Viime kaudella jokainen pelaaja yhtä pelaajaa lukuun ottamatta pelasi tilastollisesti uransa parhaan divarikauden ja pyritään siihen, että tämä toistuu, kertoo ToPon GM Jussi Syrjänen seuran tiedotteessa.

ToPo etsii joukkueeseen vielä yhtä valmentajaa, mutta tilanne on hyvä.

- Mielelläni ottaisin mukaan valmentajan, joka haluaa kehittyä ja on tavoitteellinen. Meidän konseptissa olisi pelaajien lisäksi myös valmentajalle mahdollisuus päästä kehittymään. Meidän tilanne on kuitenkin se, että jos sopivaa valmentajaa ei löydy, niin sitten mennään tällä valmennustiimillä, Syrjänen sanoo.

Torpan Poikien sopimukset kaudelle 2020-21: Juuso Kauppinen, Tuomas Laine, Santeri Makkonen, Eero Sahlberg, Pyry Rainamaa, Alvar Michelsen, Elmo Uitto, 
Christian Ahokas, Kalle Koponen, Juhani Jokio, Nicolas Meyer, Ilkka Sirola

Valmentaja: Markus Rautala
GM, valmentaja: Jussi Syrjänen
Fysiikkavalmentaja: Markus Saaristo
Fysioterapia: Mikko Pehkonen, Fysioterapia Teramus
Joukkueenjohtaja: Julius Lehtonen

 
11.4.2024 21:34 Miesten I divisioona A

Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka ovat miesten I divisioonan loppuottelupari

Miesten I divisioona A:n finaalipari on selvillä, kun Jyväskylä Basketball Academy voitti tänään Torpan Pojat ja Tapiolan Honka taas Kipinä Basketin. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

8.4.2024 21:02 Miesten I divisioona A

Lindbomin haamuheitto vei Hongan jatkoajan kautta voittoon – myös JBA voitokas miesten I divisioonan välierissä

Miesten I divisioona A:n välierien toisissa otteluissa Tapiolan Honka nousi Carl Lindbomin puolenkentän takaa lähteneellä kolmosella jatkoajan kautta voittoon Kipinä Basketia vastaan. Maanantai-illan toisessa ottelussa Jyväskylä Basketball Academy voitti niukasti Torpan Pojat.

5.4.2024 22:02 Miesten I divisioona A

Miesten I divisioona A:n välieräavauksissa hurjat yleisömäärät – kotijoukkueet JBA ja Honka voitokkaita

Miesten I divisioona A:n välieräottelut käynnistyivät yleisöryntäyksillä, kun 1051 katsojaa oli pakkautunut todistamaan Jyväskylä Basketball Academyn kotivoittoa Torpan Pojista. Tapiolan Honka taas voitti Kipinä Basketin 716 katsojan edessä.

31.3.2024 19:29 Miesten I divisioona A

ToPo, Kipinä, JBA ja Honka etenivät miesten I divisioona A:n välieriin

Miesten I divisioona A:n välieräjoukkueet ovat nyt selvillä, kun Torpan Pojat, Kipinä Basket Jyväskylän Basketball Academy ja Tapiolan Honka voittivat puolivälieräsarjansa 2-0.

28.3.2024 21:16 Miesten I divisioona A

Kipinä, JBA ja Honka voittoihin miesten I divisioona A:n puolivälierien avauksissa

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyivät torstaina, kun kotijoukkueet Kipinä Basket, Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka voittivat puolivälierien ensimmäiset ottelut.

28.3.2024 13:09 Miesten I divisioona A

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käyntiin torstaina - katso koko ohjelma

Miesten I divisioona A:n puolivälierät pyörähtävät kolmen ottelusarjan voimin käyntiin torstaina. ToPo ja Raiders aloittavat oman ottelusarjansa pitkäperjantaina.

5.3.2024 08:19 Miesten I divisioona A

Elias Eerikinharju loppukaudeksi Tapiolan Honkaan

Miesten I divisioona A:n kärjessä oleva Tapiolan Honka on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Elias Eerikinharjun kanssa.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

Näytä lisää vastaavia