Rannikko johti Katajan vierasvoittoon Loimaalla

7.2.2014 Hallitseva mestari Nilan Bisons sai tuta perjantaina runkosarjakauden neljännen tappionsa ja toisen kotonaan, kun ensimmäisen vieraspelinsä pitkään aikaan pelannut Kataja Basket haki voiton 63–67 (28–33) URHOtv:n todistaessa. Katajan voiton takuumiehenä hääri Teemu Rannikko, joka omisti kentän 28 pisteellään.

Teemu Rannikko sai biisoninnahan harteilleen Loimaalla.

Big Mike Morrison hallitsi korinalustoja Bisonsia vastaan.

Antero Lehdon Pyrinnön kotitaika pitää.

Timo Heinonen oli KTP:n pistelinko Kobria vastaan.

Ronnie Clarkin kolmonen masensi Korihait Pohitullissa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Matti O. Koskinen, Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Kataja nousi kolmannella jaksolla parhaimmillaan 14 pisteen johtoon, kun Rannikko heilutteli tahtipuikkoa hyökkäyspäässä, Mike Morrison tuhosi loimaalaisten korintekoaikeet lähietäisyydeltä ja Katajan liikkuva joukkuepuolustus sai Bisonsin kadottamaan pisteidentekotaitonsa.

 

Tuplamestari viritti kuitenkin tuttuun tapaan kotiyleisönsä edessä kirin, joka nosti sen Ilpo Pehkosen kakkosella ja bonusvapaaheitolla 59–58-johtoon vajaat kaksi minuuttia ennen loppua.

 

Tämän jälkeen pelin ratkaisi joensuulaisille Teemu Rannikko kahdella kolmosellaan.

 

– Tämä oli tyypillisen kiihkeä Bisons-peli, jossa ei koreilla juhlittu. Peli oli jo hanskassamme, mutta hukkasimme sen. Taistelimme hyvin puolustuspäässä, mutta hyökkäys ei ollut kovin nättiä, totesi Katajan päävalmentajaksi sairauslomansa jälkeen palannut Jukka Toijala.

 

Kentän tähti Teemu Rannikko (28/1) esitteli kauden parastaan. Mike Morrison (15/15/3 riistoa) oli korinalustan valtias ja Alex Wesby (10/6) hankkiutui vapaaheittoviivalle ahkerasti.

 

Edelleen ilman Antto Nikkarista pelanneesta Bisonsista Tuukka Kotti (13/10) ja Frank Robinson (13/10/2 blokkia) napsivat tupla-tuplat ja Ilpo Pehkonen (11/2) jatkoi avausviisikon pelinrakentajana hyviä otteitaan. Bisonsin uusi takamies Aubrey Coleman ei vielä pelannut.

 

Pyrintö ei suostu häviämään Pyynikillä

 

Viime päivinä ankarassa otteluruuhkassa tarponut Kouvolan Kouvot piti Tampereen Pyrintöä pinteessä Pyynikillä viimeiseen asti, mutta Pyrintö nappasi silti kouvolalaisista odotetun 97–92 (59–52)-kotivoiton.

 

Ottelun avauspuolisko oli ”80-lukulaista” hurlumheikoripalloa, jossa joukkueet upottivat kovia koreja toistensa jälkeen ja mättivät kahteen pekkaan yhteensä 111 pistettä 20 minuuttiin.

 

Kolmannesta jaksosta alkaen Pyrintö alkoi kärkkyä voittoa ja nousi kahdesti yhdeksän pisteen johtoon, mutta Kouvot ei suostunut myymään nahkaansa helpolla. Kaksi minuuttia ennen loppua Kouvot rynni tasatilanteeseen 87–87, kunnes BJ Raymondin kakkonen ja Antero Lehdon vapaaheitot veivät kotijoukkueen tavoittamattomiin.

 

– Kävimme jo matsipalaverissa läpi, miten Kouvot hyökkää. Vilpasta vastaan träppäsimme, samoin Kouvoja vastaan Kouvolassa. Halusin haastaa joukkuettamme jatkamalla tätä. Kouvojen 72,5% heittoprosentti ja 23 syöttöä kertoo heidän hyvästä hyökkäyksestään, mutta ainakin tästä saadaan hyviä klippejä treenaamiseen, arvioi iltaa Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

 

Poikola kiittelikin voitosta apuvalmentajaansa.

 

– Tänään Lasse Rantala hyökkäyksen valmentajana voitti.

 

Kaikki kauden kotiottelunsa voittaneista tamperelaisista Antero Lehto (21/1/6 syöttöä) ja BJ Raymond (19/11) olivat tuttuun tapaansa erinomaiset, eivätkä kauaksi jääneet myöskään Kelvin Lewis (17/2) ja Damon Williams (15/7).

 

Kouvoista kovimmat tehot kirjauttivat Ville Kaunisto (22/8), Justin Hawkins (16/6/8 syöttöä) ja Gregg Thondique (15/8).

 

KTP tarkkana kotihallissaan

 

Myös KTP jatkoi hyviä kotipelejään viihdyttämällä kotiyleisöään peräti 16 onnistuneella kolmen pisteen korilla. Kotkalaisten saaliiksi jäi tammikuun yllättäjäjoukkue Lapuan Korikobrat pistein 91–78 (53–38).

 

Kotkalaisten pelätty heittohurmos löytyi toisella neljänneksellä, jonka kuluessa KTP onnistui kolmosessa käytännössä joka toisella peliminuutilla. Parhaimmillaan kotkalaisjohto kävi 26 pisteessä kolmannen jakson puolivälissä.

 

KTP:n ässä oli Timo Heinonen (26/7), jonka pisteistä 19 syntyi jo pelin puoliväliin mennessä. Korinalustan jässikkänä juhli hurjan levypallosaaliin napannut Chris Owens (23/21/4 syöttöä/2 blokkia). Takamieslupaus Joonas Lehtoranta (14/3) onnistui neljästi kolmosessa.

 

Korikobrista Jesse Perry (21/14/2 blokkia) oli pirteänä, kun taas Korisliigan tammikuun pelaaja Kyle Fogg (17/8/3 syöttöä) puristettiin kotkalaispuolustuksen toimesta ahtaalle.

 

Clark heitti Hongalle vierasvoiton Pohitullissa

 

Alkukaudella kitsaanlaisesti vierasvoittoja hakenut Tapiolan Honka onnistui nyt jo toisen perättäisen kerran hakemaan voiton Espoon ulkopuolelta, kun Pekka Salmisen suojatit kaatoivat Korihait Uudessakaupungissa heittosirkuksessa 100–103 (50–57).


Espoolaispelaajien ranteet kävivät tulikuumina pelin avauskymmenminuuttisen aikana. Honka sujautti 37 pistettä Korihaiden sukkaan ja karkasi jo 17 pisteen johtoon. Korihait osoitti kuitenkin toisella jaksolla, että peli on kaukana pelatusta.

 

Pelin jälkipuoliskosta kehkeytyi yleisöönmenevä ja kovatempoinen trilleri. Honka johti neljännen jakson puolivälissä jo 12 pisteellä, mutta Korihait ryhmittyi vielä kerran takaa-ajoon.

 

Vain 18 sekuntia ennen loppua Honka lähti Josh Dollardin onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen aikalisälle tilanteessa 100–100. Viimeinen ratkaisu pelattiin Ronnie Clarkille, jonka kolmonen kolme sekuntia ennen loppua takasi espoolaisille voiton.

 

Clark (29/3/3 riistoa) oli pelin pistekuningas. Espoolaisista myös Brady Morningstar (21/4/3 riistoa), Jaraun Burrows (20/2/7 syöttöä) ja Tuomas Iisalo (17/0) olivat virkeitä.

 

Korihaiden parhaat olivat James Padgett (26/9/3 syöttöä) ja Josh Dollard (22/8).

 

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
29.9.2023 09:00 Korisliiga

Tomi Lommi ei koe KTP:ssä tarvetta hitaalle etenemiselle – ”Meillä on kaikki avaimet kamppailla suoraan mestaruudesta”

Kotkalainen KTP-Basket lähtee kauteen mitalipelejä tavoitellen. Seura on saanut riveihinsä tervetulleen paluumuuttajan, sillä oma kasvatti Tomi Lommi pukee vihervalkoisen paidan ensi kertaa sitten juniorivuosien.

29.9.2023 07:50 Korisliiga

Lassi Kilpinen täydentää Kobrien takakentän – ”Uuteen ympäristöön siirtyminen opettaa vielä vanhallekin uutta”

Kobrat valui viime kauden lopussa pudotuspelien ulkopuolelle, mutta uutena joukkoon liittyvä takamies Lassi Kilpinen vakuuttaa, että joukkuepeliä teroittamalla seura pystyy vaikka mihin.

28.9.2023 19:00 Korisliiga

Aapeli Alanen juoksee kenttää tänä vuonna Kouvot-paidassa – ”Pelityylimme vaatii sopeutumista ja poikkeuksellista ratkaisukykyä”

Muualla Euroopassa kolme viimeisintä pelivuottaan viettänyt laituri Aapeli Alanen on liittynyt Jyri Lehtosen valmentamaan Kouvoihin, ja luvassa on pelaajan mukaan nopeaa toimintaa, joka aiheuttaa vastustajille varmasti valmistautumisvaikeuksia.

28.9.2023 13:00 Korisliiga

Bisons pelaa trendejä vastaan – tuore päävalmentaja Juri Heinämäki on kerännyt ympärilleen kookkaan kokoonpanon

Bisons Loimaa lähtee jälleen yrittämään paikkansa vakiinnuttamista Korisliigassa. Operaatiota luotsaamaan on palkattu Juri Heinämäki, joka hakee etuja kaikella muulla kuin muita matkimalla.

28.9.2023 08:00 Korisliiga

Fiifi Aidoo tuo energiaa kentälle BC Nokian paidassa – ”Toivottavasti Korisliigaan palaa erilainen pelaaja kuin joka täältä lähti”

BC Nokia kamppailee jälleen noustakseen ensimmäisen kerran mitaleille sitten vuoden 2016. Tänä syksynä joukkue on saanut riveihinsä paluumuuton Suomeen tehneen Harold ”Fiifi” Aidoon.

27.9.2023 21:00 Korisliiga

Vastoinkäymiset ovat herättäneet Topias Palmin voitonnälän – ”Kaikin puolin pidän Kauhajoella pelaamista askeleena ylöspäin”

Kauhajoki lähtee viimekeväisten hopeamitalien jälkeen metsästämään jälleen mestaruutta niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin. Takakentälleen joukkue on saanut rajujen kokemusten kouliman korintekoekspertin Topias Palmin.

27.9.2023 15:00 Korisliiga

Salon Vilppaan Luukas Vaara painottaa identiteetin merkitystä – ”Meidän pitää alusta asti tietää, keitä olemme ja mitä teemme”

Salon Vilpas nappasi Saksasta itselleen sentteri Luukas Vaaran, joka ei ole koskaan aiemmin pelannut miesten Korisliigaa. Sekä joukkueella että pelaajalla nälkä on viime kausien jäljiltä kova.

27.9.2023 08:53 Korisliiga

Kataja Basketin pelitapa ruokkii puolustusekspertti Thomas Tumban vahvuuksia – ”Täällä pystyn parhaiten parantamaan pelaamistani”

Kataja Basket ylsi viime keväänä Korisliigan pronssimitaleille ja voitti Suomen cupin. Yksi nousukiidon avainpelaajista oli laituri Thomas Tumba.

26.9.2023 17:30 Korisliiga

Antero Lehto palaa hyvin erilaiseen Pyrintöön kuin josta lähti – ”Pelit ratkaistaan onneksi pelaamalla eikä paperilla”

39-vuotias Korisliiga-veteraani palaa kasvattajaseuraansa ja alkaa johtaa nuorentunutta joukkuetta. Hän kokee silti oppivansa työssään yhä itsekin uusia asioita.

26.9.2023 08:55 Korisliiga

Bojan Sarcevic löytää motivaatiota Korihaiden korkeista tavoitteista – ”Aion pelata kuin kausi olisi viimeiseni, vaikka lopullista päätöstä en olekaan tehnyt”

Korihait on kokenut kovia vuosia ja kamppailut enemmän sarjapaikasta kuin Korisliigan kärkisijoista. Veteraanipelinjohtaja Bojan Sarcevic pyysi joukkuetta asettamaan tavoitteen korkealle, jotta hän sai kesän harjoittelukauteen motivaatiota.

25.9.2023 17:00 Korisliiga

Erik Sajantila on ottanut oppia kokemuksistaan Lahti Basketballissa – ”Uskon, että olemme kaikki kasvaneet paljon haastavien viime vuosien aikana”

Lahti Basketballin nuoret suomalaispelaajat ovat jälleen valmiita kovaan työhön. Kotimaisen rungon kovin pisteidentekijä oli viime kaudella Erik Sajantila, joka tahtoo nyt kehittää pallollisia taitoja ja fysiikkaa.

25.9.2023 09:45 Korisliiga

Helsinki Seagullsin René Rougeau on valmis tekemään lisää historiaa – “Viime kauden finaalit olivat urani vaikeimmat”

Helsinki Seagulls lähtee uuteen kauteen halukkaana toistamaan viimekautisen mestaruutensa. Joukkoja kentällä johtaa Suomeen juurtunut veteraanipelaaja René Rougeau.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

21.8.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

Millpoint Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppaniksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttavan Millpointin kanssa. Millpoint tulee avuksi kehittämään Koripalloliiton virallista verkkokauppaa.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

Näytä lisää vastaavia