Reetta-Sofia Tulkki ja Anna Peltola siirtyvät Pyrintöön

10.8.2020 14:37 Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen kahden paluumuuttajan kanssa, kun Reetta-Sofia Tulkki sekä Anna Peltola vetävät Pyrinnön punaisen pelipaidan päällensä.

Reetta-Sofia Tulkki oli voittamassa 16-vuotiaiden Suomen mestaruutta kasvattajaseuransa Pyrinnön kanssa keväällä 2016. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Reetta-Sofia Tulkki pelasi viime kaudella Lappeenrannan Catzissa naisten Korisliigaa ja I-divisioonaa, sitä edeltävä kausi meni Peli-Karhujen joukkueessa. PeKassa Tulkki pääsi juhlimaan ensimmäistä aikuisten Suomen mestaruutta. Pyrinnön kasvatti on pelannut urallaan myös 31 nuorten maaottelua Susi-paidassa. 

- Reetta tuo 1- ja 2-paikalle lisää korinteko- ja heittouhkaa. Puolustuksessa Reetta on parhaimmillaan, kun joukkueena pelataan aktiivisesti, näin hän pystyy käyttämään hyvää pelinlukutaitoaan hakemalla riistoja. Luotan, että Reetta pystyy lyömään nyt viimeinkin läpi naisten Korisliiga-tasolla isommassa roolissa. Hän on harjoitellut esimerkillisesti ja tuonut kilpailua harjoituksiin, joukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi seuran tiedotteessa.

- On todella hienoa palata kasvattajaseuraani edustamaan Pyrintöä. Ja on mukava päästä pelaamaan tuttujen pelikavereiden kanssa. Minulla on hyvät fiilikset tulevasta kaudesta ja odotan jo innolla uuden pelikauden alkua. Edelliset kaudet ovat tuoneet kokemusta Korisliigasta, jossa tempo ja peli on kovempaa. Pelinäkemykseni on kehittynyt, kun on päässyt pelaamaan erilaisissa ympäristöissä, Tulkki avaa.

Vimpelin Vedon kasvatti Anna Peltola on pelannut kaksi kautta naisten Korisliigaa Vimpelin paidassa. Tampereelle opiskelujen perässä saapunut Peltola on edustanut Pyrintöä kolme kautta Naisten I-divisioonassa. 

Anna Peltola pelaa ensi kaudella naisten Korisliigaa Pyrinnön paidassa.
Anna Peltola pelaa ensi kaudella naisten Korisliigaa Pyrinnön paidassa.

- Anna on osoittanut kevään ja kesän aikana esimerkillistä asennetta harjoitteluun ja tuo Pimujen takakentälle heittovoimaa sekä erinomaisen pallollisen puolustajan. Joukkueena haluamme häiritä vastustajan pelinrakentelua ja Annan ominaisuudet, sekä mentaliteetti puolustajana, sopivat tähän mainiosti. Hyökkäyksessä kenttää levittävä heittäjä ja vastustajan lähestymisiä rankaiseva pelaaja on aina tarpeellinen. Kesän aikana päätöksenteko palloscreen-tilanteissa on mennyt eteenpäin, Heinämäki avaa. 

- Vahvuudet ovat kaaren takaa heitto ja puolustus. Tuon peliin omalle joukkueelle taistelutahtoa, joka näkyy kropan likoon laittamisella ja, että jokaiseen tilanteeseen mennään täysillä, varsinkin puolustuksessa. Divarikausien aikana oma itseluottamus on parantunut ja ratkaisujen teko kehittynyt. Tampereella olen lähes aina ollut joukkueen vanhin, tai vanhimmasta päästä, jolloin on pitänyt oppia pois ”junnuroolista”, vastuunottajaksi niin pelissä ja reeneissä myös henkisellä puolella, Peltola kommentoi.

Tampereen Pyrinnöllä on sopimukset Tulkin ja Peltolan lisäksi Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

21.6.2022 11:18 Naisten Korisliiga

Catz sopimuksiin Farringtonin ja Battlen kanssa

Lappeenrantalaisseura on solminut sopimukset tulevasta kaudesta takapelaaja Raziyah Farringtonin sekä korin läheisyydessä viihtyvän Terri Battlen kanssa.

13.6.2022 08:35 Naisten Korisliiga

Sara Behmille jatkosopimus Catziin

Lappeenrannan Catz on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksensa, kun pitkään seurassa pelannut Sara Behm jatkaa Catz-paidasssa.

9.6.2022 09:25 Naisten Korisliiga

Nenna Lindström yliopistokentiltä Forssan Alkuun

Naisten Korisliigassa pelaava FoA on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi, kun Karhun Poikien kasvatti Nenna Lindström vahvistaa joukkuetta.

6.6.2022 10:34 Naisten Korisliiga

Petri Joukainen jatkaa Catzin päävalmentajana

Päättyneellä kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Catz on aloittanut tulevan kauden joukkueen rakentamisen nimittämällä edustusjoukkueen päävalmentajaksi jo viime kaudella kissalaumaa luotsanneen Petri Joukaisen.

30.5.2022 12:40 Naisten Korisliiga

Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

17.5.2022 14:51 Naisten Korisliiga

Ristola ja Saarelainen jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Emma Ristolan sopimus on kolmivuotinen, Saarelaisen sopimus puolestaan kattaa kaksi pelikautta.

6.5.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongassa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä tilastoi tupla-tuplakeskiarvot tulokaskaudellaan.

6.5.2022 10:31 Naisten Korisliiga

Juri Heinämäki Forssan Alun päävalmentajaksi

Tällä kaudella puolivälieriin jäänyt forssalaisjoukkue on solminut kaksivuotisen sopimuksen Juri Heinämäen, 35, kanssa. Hän toimii jatkossa myös Feeniks Basketin valmennusvastaavana.

2.5.2022 08:27 Korisliiga

Äänestä Hang Time -sarjan kauden paras jakso ja voita virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää toisen tuotantokauden paras jakso.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

20.4.2022 15:35 Naisten Korisliiga

Kouvottarien Taeler Deerille sakkorangaistus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kouvottarien Taeler Deerille 300 €:n sakkorangaistuksen.

20.4.2022 11:33 Naisten Korisliiga

Reetta Piipari palaa Hongan valmennukseen, Niko Nyholm jatkaa naisten päävalmentajana

Reetta Piipari liittyy Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen ja seuran alle 19- ja alle 17-vuotiaiden tyttöjen valmennukseen. Ensimmäisen kautensa seuran naisten Korisliiga-joukkueen päävalmentajana päättänyt Niko Nyholm jatkaa tehtävässään.

19.4.2022 20:42 Naisten Korisliiga

ToPo palasi mitalikantaan

Helsinkiläisjoukkueet ToPo ja HBA ratkaisivat pronssimitalien kohtalon. ToPo oli ottelussa lopulta selvästi parempi ja nappasi pronssimitalit 80-60.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

Näytä lisää vastaavia