Rokkanen ja Varis väläyttelivät kaukoheitto-osaamistaan NCAA:ssa

8.2.2019 09:00 Naisten NCAA:ssa suomalaisittain vaisun alkuviikon valopilkkuja olivat yhdeksän pistettä pussittaneet Sara Rokkanen ja Venla Varis.

Toledon Sara Rokkanen osui kolmesti kaaren takaa. Kuva: Ville Vuorinen.

Sara Rokkasen Toledo sai MAC-konferenssissa ensi kertaa vastaansa Buffalon, jonka vahva toisen puoliskon nousu rinnalle ja ohi koitui vierasjoukkue Toledon kohtaloksi. Ottelu päättyi kymmenen pisteen erolla Buffalon 63-73 (36-26)- voittoon. Pitkän tauon jälkeen avausviisikkoon nostettu Rokkanen upotti 23 minuutin aikana yhdeksän pistettä, kaapi kaksi levypalloa ja riisti kertaalleen.

Ottelutilastot

Venla Variksen viimeisen minuutin kolmoset eivät riittäneet kantamaan Grand Canyonia voittoon WAC-konferenssin ottelussa UT Rio Grande Valleya vastaan, vaan kotijoukkue UTRGV turvasi voiton seitsemän pisteen erolla lukemin 42-49 (20-19). Varis kuului joukkueensa parhaimmistoon upottamalla 28 peliminuutissaan yhdeksän pistettä ja hakemalla yhden levypallon.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kolme suomalaisnaista voittoihin

Muutamasta peräkkäisestä tappiosta sisuuntunut Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech kaivoi kotivoiton Pittsburghista kovassa ACC-konferenssissa numeroin 55-67 (28-32). Lahtinen heitti yhdeksässä minuutissa kaksi pistettä sekä syötti, riisti ja torjui kerran.

Atlantic 10-konferenssissa Marika Korpisen tähdittämä George Mason kaatoi toistamiseen rakkaan vihollisensa George Washingtonin. Ottelun kirkkain tähti oli ennätyskotiyleisön edessä 37 pistettä paukuttanut Nicole Cardano-Hillary, joka johdatti George Masonin 46-61 (21-35) -voittoon. Korpinen pelasi viisikossa 32 minuuttia ja taisteli joukkueelleen viisi levypalloa ja kaksi riistoa sekä tarjoili yhden syötön.

MAC-konferenssin toisessa ottelussa Ninni Salmen Northern Illinois jyräsi Bowling Greenin lukemin 47-88 (30-34). Salmi kirjautti seitsemässä minuutissa tilastosaldoonsa kaksi levypalloa sekä kaksi riistoa.

Toisen kierroksen kohtaamiset tappiollisia

Manhattanin kolmen ottelun voittoputki MAAC-konferenssissa katkesi kotitappioon, kun edellisviikolla kaatunut Marist hyödynsi kotijoukkueen ailahtelevuutta ja nousi voittoon lukemin 62-51 (31-22). Sini Mäkelä pelasi 12 minuuttia keräten kaksi pistettä, neljä levypalloa ja yhden torjunnan. Tuuli Menna taasen nappasi pelaamassaan minuutissa yhden puolustuspään levypallon.

West Coast-konferenssissa Kia Vaalavirran San Francisco ei yltänyt revanssivoittoon, vaan Pepperdinen toisen kohtaamisen tuloksena oli niukka 72-66 (32-30)- tappio. Vaalavirta merkkautti kymmenessä minuutissa tilastoihinsa yhden levypallon.

22.4.2023 08:32 Susijengi

Mustapha Amzil siirtyy New Mexicoon

Viime vuodet Dayton Flyersia Yhdysvaltain NCAA-liigassa edustanut Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti Mustapha Amzil, 21, vaihtaa joukkuetta. Susijengin tulevaisuuden nimiin lukeutuva 208-senttinen Amzil siirtyy tulevaksi kaudeksi New Mexicon riveihin.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

4.5.2021 09:19 Susijengi

Susijengissä debytoinut Touko Tainamo sitoutui Denverin yliopistoon

Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Touko Tainamo, 20, on sitoutunut Denverin yliopistoon. Kuluneen kauden Tainamo on pelannut Prep School -tasolla Yhdysvalloissa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

6.3.2020 09:02 NCAA

Mikael Jantunen ensimmäistä kertaa Utahin aloitusviisikossa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen väänsi viisikkopelaajana seitsemän pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun Utah hävisi jatkoajan jälkeen Californialle.