Rokkasen Toledo voittoputkessa joulutauolle - Vaalavirta ja Salmi ennätyspisteille

22.12.2018 09:55 Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkasen Toledo nappasi voitot kauden kahdesta viimeisestä konferenssin ulkopuolisesta ottelustaan. Kia Vaalavirta heitti San Franciscon trillerissä tulokaskauden ennätyksensä 20 pistettä ja Northern Illinoisin Ninni Salmi ylsi voittokkaassa ottelussa kauden parhaimpaansa.

Sara Rokkasen Toledon alkukausi on tuottanut kahdeksan voittoa. Kuva: Ville Vuorinen.

Sara Rokkasen Toledo sai alkuviikosta vieraakseen Stony Brookin, joka ei kyennyt vastaamaan kotijoukkueen tehokkaaseen hyökkäyspeliin, vaan taipui lukemin 48-80 (27-29). Rokkanen heitti 16 minuutissa kolme pistettä, nappasi yhden levypallon sekä tarjoili yhden syötön.

Stony Brook-Toledo

Kauden viimeisessä non-conference-ottelussaan Toledo kohtasi kotikentällään Detroit Mercyn, joka kaatui kotijoukkueen käsittelyssä numeroin 60-77 (30-39). Rokkanen viimeisteli tilastosarakkeeseensa 15 peliminuutissaan viisi pistettä ja yhden hyökkäyslevypallon.

Toledon saldo alkukauden osalta on kahdeksan voittoa ja kolme tappiota.

Detroit Mercy-Toledo

Robert Morris otti toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Delaware Staten kotiyleisönsä edessä makeasti 63-64 (27-38). Nina Augustin tehoili 22 minuutissa kahdeksan pistettä, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

Robert Morrisin noususuhdanteinen kausi on tuottanut kolme voittoa ja seitsemän tappiota.

Ottelutilastot

Northern Illinois kahteen voittoon - Salmi kauden ennätyspisteille

Ninni Salmen Northern Illinois jatkoi voittojen tiellä nujertamalla Eastern Illinoisin. ”Huskies” repi eron kolmannella neljänneksellä ja säilytti sen loppuun saakka merkkauttaen loppunumeroiksi 59-78 (32-29). Salmi pussitti 18 peliminuutissa kolme pistettä ja repi viisi levypalloa.

Eastern Illinois-Northern Illinois

Viikon toisessa ottelussaan Northern Illinois venytti voittoputkensa kolmeen peräkkäiseen voittoon murskaamalla Chicago Staten numeroin 52-114 (22-52). Salmi heitti 20 minuutissa kauden piste-ennätyksensä yhdeksän pistettä ja haki samalla viisi levypalloa sekä tarjoili kolme syöttöä.

Chicago State-Northern Illinois

Viime kaudella San Franciscon yliopistoa edustanut Ninni Salmi alkaa vihdoin päästä vauhtiin uudessa joukkueessaan. Kuva: USF.

Northern Illinois lähtee joulutauolle seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla.

Vaalavirralle tulokaskauden korkein pistesaldo

Kia Vaalavirran San Francisco pudotti North Dakota Staten kyydistään jo toisella neljänneksellä ja päätti ottelun selkeään 75-42 (34-20) -voittoon. Vaalavirta urakoi 19 peliminuutissa neljä pisteen, kahden levypallon ja yhden syötön tehoilla.

San Francisco-North Dakota State

Toisessa ottelussaan San Francisco joutui taipumaan North Dakotan yliopistolle kahden jatkoajan jälkeen lukemin 100-97 (76-76, 85-85). Vaalavirta tahkosi koko illan väännössä tulokaskauden ennätyspisteensä 20 pistettä henkilökohtaisen peliajan venyessä 48 minuuttiin. Lisäksi Vaalavirta nappasi viisi levypalloa, jakoi yhden syötön sekä riisti kolmesti.

North Dakota-San Francisco

Kia Vaalavirta on tehnyt vakuuttavan sisääntulon NCAA-kentille. Kuva: VIlle Vuorinen.

San Francisco on kerännyt syksyn aikana neljä voittoa ja seitsemän tappiota.

Georgia Techille kauden yhdeksäs voitto

Georgia Tech jatkoi joulukuun voittoputkeaan nurjertamalla Seton Hallin 73-84 (35-41). Lotta-Maj Lahtinen merkkautti voitossa kaksi pistettä sekä kolme syöttöä 11 minuutin aikana.

Seton Hall-Georgia Tech

Toisessa ottelussaan Georgia Tech kohtasi Daytonin, joka onnistui kääntämään kamppailun nimiinsä loppunumeroin 85-66 (30-33) ja katkaisemaan Georgia Techin voittoputken ennen joulutaukoa. Lahtinen tehoili 12 peliminuutissa viisi pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Georgia Techillä on syksyn otteluista plakkarissaan yhdeksän voittoa ja kolme tappiota.

Dayton-Georgia Tech

Koskimiehen tehot eivät riittäneet Americanin voittoon

Elina Koskimiehen American ei kyennyt loppukirillään nousemaan tappioasemastaan, vaan kärsi niukan tappion High Pointia vastaan numeroin 61-66 (22-33). Koskimies urakoi tuttuun tapaansa kovilla minuuteilla ja tehoilla viimeistellen 35 minuutissa 11 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja yhden riiston.

Americanin tilastot syksyn osalta näyttävät neljää voittoa sekä kuutta tappiota.

Venla Variksen Grand Canyon kärsi tappion vuoden viimeisessä ottelussaan kohdatessaan vieraissa Santa Claran, joka vei voiton numeroin 55-75 (28-37). Varis toi aloituksesta joukkueelleen viisi pistettä, yhden levypallon sekä kaksi syöttöä 14 minuutissa.

Grand Canyonin non-conference-otteluiden saldo syksyn osalta on kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota.

Ella Väätäsen Long Island jäi edelleen vaille ensimmäistä voittoaan Lehighin kaataessa tämän suvereenisti numeroin 38-72 (15-36). Väätäsen panos jäi vaisuksi hänen kirjauttaessaan aloitusviisikossa yksi levypallon, yhden torjunnan sekä kaksi riistoa 19 minuutissa.

Ella Väätäsen Long Islandin alkukausi on ollut vaikea. Kuva: Ville Vuorinen.

Long Islandin alkukauden saldo on synkkä - 10 tappiota ilman voittoja.

Hofstra voitokkaana joulutauolle

Hofstra pääsi joulutauolle voitto takataskussaan kaatamalla Sienan vieraissa 57-50 (26-17). Marianne Kalin upotti 14 minuutissa viisi pistettä, viisi levypalloa sekä kaksi syöttöä. Sandra Karsten kävi kentällä kahden minuutin ajan ja jäi ottelussa pisteittä.

Hofstran alkukausi on kulunut viiden voiton ja kuuden tappion saldolla.

Useat pallonmenetykset koituivat George Masonin kohtaloksi, kun vastustaja Houston rankaisi niistä ja onnistui kääntämään tappioasemansa voitoksi loppuluvuin 66-56 (27-33). George Masonin Marika Korpinen uurasti ottelussa 33 minuuttia, joiden aikana hän viimeisteli neljä pistettä, kuusi levypalloa ja yhden syötön.

George Masonin alkukausi on tuottanut joukkueelle kuusi voittoa ja viisi tappiota.

Manhattan kohtasi kauden viimeisessä konferenssien ulkopuolisessa ottelussaan vieraskentällä Holy Crossin, joka käänsi tasaisen ottelun lopulta nimiinsä luvuin 53-61 (22-24). Sini Mäkelä pelasi 23 minuuttia merkkauttaen vierasjoukkueelle kolme pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston. Tuuli Menna nappasi 14 peliminuutissa kolme levypalloa ja yhden riiston.

Manhattan lähtee joulutauolle kahdella voitolla ja yhdeksällä tappiolla.

22.4.2023 08:32 Susijengi

Mustapha Amzil siirtyy New Mexicoon

Viime vuodet Dayton Flyersia Yhdysvaltain NCAA-liigassa edustanut Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti Mustapha Amzil, 21, vaihtaa joukkuetta. Susijengin tulevaisuuden nimiin lukeutuva 208-senttinen Amzil siirtyy tulevaksi kaudeksi New Mexicon riveihin.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

4.5.2021 09:19 Susijengi

Susijengissä debytoinut Touko Tainamo sitoutui Denverin yliopistoon

Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Touko Tainamo, 20, on sitoutunut Denverin yliopistoon. Kuluneen kauden Tainamo on pelannut Prep School -tasolla Yhdysvalloissa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

6.3.2020 09:02 NCAA

Mikael Jantunen ensimmäistä kertaa Utahin aloitusviisikossa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen väänsi viisikkopelaajana seitsemän pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun Utah hävisi jatkoajan jälkeen Californialle.