Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

30.5.2019 12:08 Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspelit. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin Malaga sijoittui runkosarjassa viidenneksi 21 voiton ja 13 tappion saldolla. Salinin mukaan eväitä oli myös parempaan.

- Runkosarja oli meiltä aika tavallinen. Pelasimme hyvää hyökkäyspeliä, mutta peleissä voi käydä kalpaten, jos ei puolusta. Joulutauon jälkeen meille tuli muutama häviö ja huomasimme, ettei pelkästään hyökkäämällä voi voittaa pelejä. Loppukaudesta puolustus parani. Mielestäni meillä olisi ollut kuitenkin mahdollisuuksia parempaankin ja olisimme voineet olla korkeammalla, Salin käy läpi joukkueen runkosarjaa.

Malagalta löytyy tulivoimaa, mutta puolustuspeli on ollut joukkueen ongelma lähes läpi kauden.

- Tiedämme kyllä mitä meidän pitää tehdä, mutta tuntuu siltä, että meidän pitää saada ensin onnistuminen hyökkäyspäässä, että alamme myös puolustaa. Nyt olemme viime ajat käyneet lähes pelkästään puolustusta läpi.

Sasu Salin on pelannut jälleen hyvän kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pudotuspelien avauskierroksella Malaga saa vastaansa Valencian. Joukkueet ovat varsin tuttuja toisilleen tämän kauden peleistä, sillä ne kohtasivat kahdesti Espanjan liigassa ja lisäksi kahdesti Eurocupissa. Valencia vei peleistä kolme nimiinsä, mutta Salin ei ole tilanteesta huolissaan.

- Voitimme heidät heti kauden alussa, mutta viimeisin peli heitä vastaan oli meiltä katastrofaalinen ja yksi kauden huonoimmista peleistämme. Muuten on ollut aika tasaista. Valencialla on aina hyvä jengi, mutta kyllä meillä mahdollisuudet on ja heiltä puuttuu pari avainpelaajaa. Meidän pitää hakea sieltä yksi voitto ja toivottavasti se tulee jo heti ensimmäisessä pelissä.

Salin on ollut vahvassa vireessä läpi kauden ja tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 8,2 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,3 syöttöä 22 minuutin peliajalla. Hän saikin Malagan pelaajista keskimäärin kolmanneksi eniten peliminuutteja ottelua kohden.

- Omalta osaltani runkosarja meni ihan hyvin. Viimeisissä peleissä kulki jo ihan kivasti. Meiltä oli pari takamiestä sivussa pitkään, niin sain hyvin vastuuta. Heitto voisi upota aina paremmin, mutta kohtalaisen hyvä runkosarja.

Salin joutui jättämään runkosarjan viimeisen pelin väliin lievän alaraajavamman takia, mutta on näillä näkymin pelikunnossa pallon lentäessä ilmaan perjantaina.

Murphyn Manresalla kova haaste

Murphyn Manresa selviytyi pudotuspeleihin tiukkojen vaiheiden jälkeen ja kauden yllätysjoukkue puristi lopulta kahdeksanneksi runkosarjassa. Näin Manresa palasi pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 21 vuoteen.

Manresan vastus on kovin mahdollinen, sillä se saa vastaansa runkosarjan voittaja Real Madridin, joka voitti myös joukkueiden molemmat kohtaamiset kauden aikana. Murphy missasi runkosarjan viimeiset ottelut alaraajavamman takia, mutta on palaamassa hiljalleen pelikuntoon. Hänet saatetaankin nähdä mukana jo torstai-iltana.

Manresa ja Real Madrid aloittavat pudotuspelisarjansa torstai-iltana ja Malagan vuoro tulee perjantaina. Välieriin selviää kahdella otteluvoitolla.

Ahosen kausi päättyi pettymykseen

LEB Orossa Ahosen Oviedo lähti taistelemaan noususta suurin toivein, kun takana oli hyvin mennyt runkosarja joukkueen sijoituttua neljänneksi. Oviedo joutui kuitenkin taipumaan Ahosen viime kauden seuralle Ourenselle suoraan kolmessa ottelussa. Pelit olivat äärimmäisen tiukkoja, sillä suurin voittomarginaali oli viisi pistettä, mutta Ourense oli piirun verran vahvempi.

- Ei mennyt niin kuin ajattelimme. Pudotuspelit ovat aina vähän eri pelejä ja sen huomasi joukkueestamme. Meille tuli vähän aristelua emmekä pelanneet kuten runkosarjassa. Vastustaja oli parempi, maltillisempi ja toteutti heidän pelitapaansa paremmin. He antoivat meille tiettyjä juttuja, muttemme pystyneet käyttämään niitä hyväksemme. Harmittaa, että kävi näin, mutta kaikki taistelivat ja antoivat kaikkensa, Ahonen kertaa pudotuspelisarjaa.

Roope Ahonen pelasi hienon kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vaikka Oviedon kausi päättyi kirvelevästi, oli kausi Ahoselle henkilökohtaisesti menestys. Runkosarjassa hän tehtaili tilastokeskiarvoikseen 11,5 pistettä, 2,1 levypalloa ja neljä syöttöä 24 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Pudotuspeleissä Ahosen vire oli entistäkin hurjempi, sillä hän oli jokaisessa pelissä joukkueensa paras pistemies 15,7 pisteen, 1,7 levypallon, 4,3 syötön ja 2,3 riiston keskiarvoilla. Vastuutakin tuli, sillä pudotuspeleissä hän uurasti lähes 32 minuuttia ottelua kohden.

Erityisen merkillepantavaa on Ahosen heittotarkkuus. Pudotuspeleissä kolmen pisteen heitot putosivat peräti 55,6 prosentin tarkkuudella ja kakkosissa prosentti oli komeasti 54,5. Runkosarjassa tarkkuus ei ollut juuri huonompi heittojen upotessa bonusviivan takaa 50,3 prosentin sihdillä ja kahden pisteen heitot löysivät tiensä sukkaan 43,1 prosenttisesti.

Kausi oli Ahoselle toinen Espanjassa ja se loi omalta osaltaan pohjaa myös tälle kaudelle.

- Tietenkin liiga oli tällä kaudella tutumpi. Viime vuonna sai jo sen käsityksen pelityylistä ja temposta ja toiseen kauteen oli helpompi lähteä. Olin tyytyväinen omaan rooliini, ja se oli heti alusta lähtien se mitä oli luvattu eikä muuttunut kauden aikana. Ei tarvinnut missään vaiheessa arpoa mitään.

Uran paras kausi

Ahosen mukaan mennyt kausi oli hänen uransa paras. Samalla hän otti pelillisesti harppauksia eteenpäin.

- Varmasti siihen on monta syytä, mutta päällimmäisenä mieleen tulee se, että meillä oli hyvä valmentaja. Hän luotti minuun ensimmäisestä päivästä viimeiseen. Sain pelata paljon ja hän antoi minulle myös vapauksia kentällä. Joukkueellamme oli hyvä pelityyli, pallo liikkui ja kaikki pelasivat joukkueelle. Tykkäsin pelata siinä ympäristössä. Lisäksi pysyin suhteellisen terveenä kauden aikana. Vastuun kautta tuli myös itseluottamusta eikä tarvinnut miettiä turhia. Pelasin vain ja nautin.

- Tunnen menneeni kokonaisuudessaan eteenpäin tällä kaudella. Viime vuonna en pelannut käytännössä lainkaan takamiehenä, vaan olin pääasiassa kakkosena. Tällä kaudella pelasin pelkkää ykköstä. Siinä mielessä menin varmasti johtamisessa ja tasaisuudessa eteenpäin. Kauden aikana ei tullut sellaisia ylä- tai alamäkiä, joka on joskus ollut ongelmani. Kokonaisuudessaan oli tosi kiva pelata ja toivottavasti olen antanut hyviä näyttöjä tulevaisuutta ajatellen.

Roope Ahosella on ollut kysyntää myös Espanjan pääsarjasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ahosen kauden näytöt olivat sitä luokkaa, että jo talven aikana yksi ACB-seura oli kiinnostunut hankkimaan salolaisen riveihinsä.

- Kauden aikana tuli yksi yhteydenotto pääsarjasta siirtoikkunan aikana, mutta silloin seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen. Se oli aika loppumetreillä ja Oviedolle olisi tullut kiire hankkia uusi takamies. Se oli minulle iso uutinen, jota olen periaatteessa odottanut koko ikäni. En edes odottanut, että sellainen voisi olla mahdollista. Se voi olla yksi vaihtoehto tulevaisuudessa, mutta jos se ei tapahdu nyt kesällä, niin jatketaan työntekoa, josko se olisi sitten joskus myöhemmin.

Oviedo on myös halukas pitämään tarkkakätisen Ahosen riveissään myös jatkossa. Ahonen ei ole kuitenkaan vielä tehnyt päätöstä missä ura jatkuu.

- Tulevaisuus on vielä aika hämärän peitossa enkä ole sitä hirveästi miettinyt. Joukkue ilmoitti jo hyvissä ajoin, että he haluaisivat minun jatkavan. Täällä on hyvä ympäristö pelata ja Oviedo on vahva optio mihin jäädä. Jotenkin haluaisin kuitenkin vähän haistella olisiko pääsarjaan myös mahdollista päästä, Ahonen valottaa.

Roope Ahosen kauden tilastot

 

 
27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

Näytä lisää vastaavia