Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

30.5.2019 12:08 Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspelit. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin Malaga sijoittui runkosarjassa viidenneksi 21 voiton ja 13 tappion saldolla. Salinin mukaan eväitä oli myös parempaan.

- Runkosarja oli meiltä aika tavallinen. Pelasimme hyvää hyökkäyspeliä, mutta peleissä voi käydä kalpaten, jos ei puolusta. Joulutauon jälkeen meille tuli muutama häviö ja huomasimme, ettei pelkästään hyökkäämällä voi voittaa pelejä. Loppukaudesta puolustus parani. Mielestäni meillä olisi ollut kuitenkin mahdollisuuksia parempaankin ja olisimme voineet olla korkeammalla, Salin käy läpi joukkueen runkosarjaa.

Malagalta löytyy tulivoimaa, mutta puolustuspeli on ollut joukkueen ongelma lähes läpi kauden.

- Tiedämme kyllä mitä meidän pitää tehdä, mutta tuntuu siltä, että meidän pitää saada ensin onnistuminen hyökkäyspäässä, että alamme myös puolustaa. Nyt olemme viime ajat käyneet lähes pelkästään puolustusta läpi.

Sasu Salin on pelannut jälleen hyvän kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pudotuspelien avauskierroksella Malaga saa vastaansa Valencian. Joukkueet ovat varsin tuttuja toisilleen tämän kauden peleistä, sillä ne kohtasivat kahdesti Espanjan liigassa ja lisäksi kahdesti Eurocupissa. Valencia vei peleistä kolme nimiinsä, mutta Salin ei ole tilanteesta huolissaan.

- Voitimme heidät heti kauden alussa, mutta viimeisin peli heitä vastaan oli meiltä katastrofaalinen ja yksi kauden huonoimmista peleistämme. Muuten on ollut aika tasaista. Valencialla on aina hyvä jengi, mutta kyllä meillä mahdollisuudet on ja heiltä puuttuu pari avainpelaajaa. Meidän pitää hakea sieltä yksi voitto ja toivottavasti se tulee jo heti ensimmäisessä pelissä.

Salin on ollut vahvassa vireessä läpi kauden ja tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 8,2 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,3 syöttöä 22 minuutin peliajalla. Hän saikin Malagan pelaajista keskimäärin kolmanneksi eniten peliminuutteja ottelua kohden.

- Omalta osaltani runkosarja meni ihan hyvin. Viimeisissä peleissä kulki jo ihan kivasti. Meiltä oli pari takamiestä sivussa pitkään, niin sain hyvin vastuuta. Heitto voisi upota aina paremmin, mutta kohtalaisen hyvä runkosarja.

Salin joutui jättämään runkosarjan viimeisen pelin väliin lievän alaraajavamman takia, mutta on näillä näkymin pelikunnossa pallon lentäessä ilmaan perjantaina.

Murphyn Manresalla kova haaste

Murphyn Manresa selviytyi pudotuspeleihin tiukkojen vaiheiden jälkeen ja kauden yllätysjoukkue puristi lopulta kahdeksanneksi runkosarjassa. Näin Manresa palasi pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 21 vuoteen.

Manresan vastus on kovin mahdollinen, sillä se saa vastaansa runkosarjan voittaja Real Madridin, joka voitti myös joukkueiden molemmat kohtaamiset kauden aikana. Murphy missasi runkosarjan viimeiset ottelut alaraajavamman takia, mutta on palaamassa hiljalleen pelikuntoon. Hänet saatetaankin nähdä mukana jo torstai-iltana.

Manresa ja Real Madrid aloittavat pudotuspelisarjansa torstai-iltana ja Malagan vuoro tulee perjantaina. Välieriin selviää kahdella otteluvoitolla.

Ahosen kausi päättyi pettymykseen

LEB Orossa Ahosen Oviedo lähti taistelemaan noususta suurin toivein, kun takana oli hyvin mennyt runkosarja joukkueen sijoituttua neljänneksi. Oviedo joutui kuitenkin taipumaan Ahosen viime kauden seuralle Ourenselle suoraan kolmessa ottelussa. Pelit olivat äärimmäisen tiukkoja, sillä suurin voittomarginaali oli viisi pistettä, mutta Ourense oli piirun verran vahvempi.

- Ei mennyt niin kuin ajattelimme. Pudotuspelit ovat aina vähän eri pelejä ja sen huomasi joukkueestamme. Meille tuli vähän aristelua emmekä pelanneet kuten runkosarjassa. Vastustaja oli parempi, maltillisempi ja toteutti heidän pelitapaansa paremmin. He antoivat meille tiettyjä juttuja, muttemme pystyneet käyttämään niitä hyväksemme. Harmittaa, että kävi näin, mutta kaikki taistelivat ja antoivat kaikkensa, Ahonen kertaa pudotuspelisarjaa.

Roope Ahonen pelasi hienon kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vaikka Oviedon kausi päättyi kirvelevästi, oli kausi Ahoselle henkilökohtaisesti menestys. Runkosarjassa hän tehtaili tilastokeskiarvoikseen 11,5 pistettä, 2,1 levypalloa ja neljä syöttöä 24 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Pudotuspeleissä Ahosen vire oli entistäkin hurjempi, sillä hän oli jokaisessa pelissä joukkueensa paras pistemies 15,7 pisteen, 1,7 levypallon, 4,3 syötön ja 2,3 riiston keskiarvoilla. Vastuutakin tuli, sillä pudotuspeleissä hän uurasti lähes 32 minuuttia ottelua kohden.

Erityisen merkillepantavaa on Ahosen heittotarkkuus. Pudotuspeleissä kolmen pisteen heitot putosivat peräti 55,6 prosentin tarkkuudella ja kakkosissa prosentti oli komeasti 54,5. Runkosarjassa tarkkuus ei ollut juuri huonompi heittojen upotessa bonusviivan takaa 50,3 prosentin sihdillä ja kahden pisteen heitot löysivät tiensä sukkaan 43,1 prosenttisesti.

Kausi oli Ahoselle toinen Espanjassa ja se loi omalta osaltaan pohjaa myös tälle kaudelle.

- Tietenkin liiga oli tällä kaudella tutumpi. Viime vuonna sai jo sen käsityksen pelityylistä ja temposta ja toiseen kauteen oli helpompi lähteä. Olin tyytyväinen omaan rooliini, ja se oli heti alusta lähtien se mitä oli luvattu eikä muuttunut kauden aikana. Ei tarvinnut missään vaiheessa arpoa mitään.

Uran paras kausi

Ahosen mukaan mennyt kausi oli hänen uransa paras. Samalla hän otti pelillisesti harppauksia eteenpäin.

- Varmasti siihen on monta syytä, mutta päällimmäisenä mieleen tulee se, että meillä oli hyvä valmentaja. Hän luotti minuun ensimmäisestä päivästä viimeiseen. Sain pelata paljon ja hän antoi minulle myös vapauksia kentällä. Joukkueellamme oli hyvä pelityyli, pallo liikkui ja kaikki pelasivat joukkueelle. Tykkäsin pelata siinä ympäristössä. Lisäksi pysyin suhteellisen terveenä kauden aikana. Vastuun kautta tuli myös itseluottamusta eikä tarvinnut miettiä turhia. Pelasin vain ja nautin.

- Tunnen menneeni kokonaisuudessaan eteenpäin tällä kaudella. Viime vuonna en pelannut käytännössä lainkaan takamiehenä, vaan olin pääasiassa kakkosena. Tällä kaudella pelasin pelkkää ykköstä. Siinä mielessä menin varmasti johtamisessa ja tasaisuudessa eteenpäin. Kauden aikana ei tullut sellaisia ylä- tai alamäkiä, joka on joskus ollut ongelmani. Kokonaisuudessaan oli tosi kiva pelata ja toivottavasti olen antanut hyviä näyttöjä tulevaisuutta ajatellen.

Roope Ahosella on ollut kysyntää myös Espanjan pääsarjasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ahosen kauden näytöt olivat sitä luokkaa, että jo talven aikana yksi ACB-seura oli kiinnostunut hankkimaan salolaisen riveihinsä.

- Kauden aikana tuli yksi yhteydenotto pääsarjasta siirtoikkunan aikana, mutta silloin seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen. Se oli aika loppumetreillä ja Oviedolle olisi tullut kiire hankkia uusi takamies. Se oli minulle iso uutinen, jota olen periaatteessa odottanut koko ikäni. En edes odottanut, että sellainen voisi olla mahdollista. Se voi olla yksi vaihtoehto tulevaisuudessa, mutta jos se ei tapahdu nyt kesällä, niin jatketaan työntekoa, josko se olisi sitten joskus myöhemmin.

Oviedo on myös halukas pitämään tarkkakätisen Ahosen riveissään myös jatkossa. Ahonen ei ole kuitenkaan vielä tehnyt päätöstä missä ura jatkuu.

- Tulevaisuus on vielä aika hämärän peitossa enkä ole sitä hirveästi miettinyt. Joukkue ilmoitti jo hyvissä ajoin, että he haluaisivat minun jatkavan. Täällä on hyvä ympäristö pelata ja Oviedo on vahva optio mihin jäädä. Jotenkin haluaisin kuitenkin vähän haistella olisiko pääsarjaan myös mahdollista päästä, Ahonen valottaa.

Roope Ahosen kauden tilastot

 

 
20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

Näytä lisää vastaavia