Salinille 10 pistettä, Olimpija taipui Puolassa

8.12.2011 Sasu Salin pelasi muhkeat 36 minuuttia ja upotti 10 pistettä, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan Union Olimpija Ljubljanaa katkaisemaan tappioputkeaan. Salinin Olimpija hävisi Euroliigan keskiviikkoillan kamppailun puolalaista Asseco Prokomia vastaan 52–67 (27–30).

Sasu Salin säkitti kymmenen pistettä Euroliigan keskiviikon kierroksella. Kuva: Tytti Nuoramo.

Olimpija Ljubljana käänsi tasaista ottelua edukseen toisen jakson puolivälissä. Joukkue vei Salinin johdattamana pariminuuttisen 7-0 ja johti tauolla pistein 27–30.

Kolmannella jaksolla ottelun kulku kääntyi kuitenkin täysin: Prokom aloitti jakson 8-0 ja vei koko kymmenminuuttisen yhteensä murskaavasti 23-3. Viimeisellä jaksolla Olimpija ei päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäksi.

Runsaat 36 minuuttia pelannut Salin säkitti 10 pistettä (kakkoset 2/5, kolmoset 2/4), sieppasi kaksi levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Olimpijalta korkeimmat piste- ja levypallomäärät merkitsi Boris Rothbart (16/11).

Euroliigan avausvoittonsa hakeneen Prokomin parhaat olivat Jerel Blassingame (12/2/3 syöttöä) ja liettualaislupaus Donatas Motiejunas (11/21/3 syöttöä).

Olimpija on voittanut kahdeksasta Euroliigassa pelaamastaan ottelusta yhden. Olimpijalla on jäljellä ottelut Galatasarayta ja Unics Kazania vastaan.

Keravnos taipui, Haanpää ei pelannut

Samuel Haanpään Keravnos Strovolou taipui ranskalaiselle Pau-Orthezille kotonaan EuroChallengen tiistain ottelussa pistein 67–70 (40–36).

Keravnosilla oli ongelmia pelitilanneheittojensa viimeistelyssä kolmannesta jaksosta alkaen. Puolitoista minuuttia ennen loppua tilanne oli tasan 65–65, mutta Pau-Orthezin Teddy Gipson ja Allan Ray upottivat ratkaisukorit.

Keravnosin tehokkaimmat olivat William Hatcher (17/2/4 syöttöä/3 riistoa) ja Strahinja Dragicevic (16/4). Pau-Orthezilta esille nousivat Gipson (20/3/3 syöttöä) ja Ray (16/5/3 syöttöä).

Samuel Haanpää kuului Keravnosin kokoonpanoon, mutta ei pelannut.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.