Salminen Hongan miesten, Laakso naisten päävalmentajaksi

16.5.2012 Espoolainen Tapiolan Honka on palkannut miesten edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Pekka Salmisen, miesten maajoukkueen pitkäaikaisen apuvalmentajan. Seuran naisten edustusjoukkueen luotsiksi on nimetty puolestaan Jussi Laakso. Honka tiedotti myös organisoineensa uudelleen seuran edustusjoukkueiden toiminnan.

Kokenut Pekka Salminen on Tapiolan Hongan miesten uusi päävalmentaja.

Hongan A-tyttöjä menestykkäästi viime vuosina luotsannut Jussi Laakso on puolestaan nimitetty Hongan naisten SM-joukkueen päävalmentajaksi. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Salminen on tuttu useiden liigajoukkueiden valmennuksesta. Hän on ollut nostamassa Pussihukkia SM-sarjaan ja valmentanut Korisliigassa PuHun lisäksi Torpan Poikia, Joensuun Katajaa ja Espoon Honkaa. Päättyneellä kaudella Salminen toimi SM-pronssia voittaneen ToPon apuvalmentajana. Ruotsissa Salminen voitti Solna Vikingsin penkin päässä mestaruudet 2003 ja 2008 sekä hopeaa 2009.

Suomen maajoukkueissa Salminen on nähty lähes kaikkien nuorisoikäluokkien valmentajana. Parhaillaan hän luotsaa 20-vuotiaiden miesten maajoukkuetta. Lisäksi Salminen on toiminut vuodesta 2001 lähtien Suomen miesten maajoukkueen apuvalmentajana ja lukeutui maajoukkueeseen, joka viime syksynä venyi sensaatiomaisesti EM-kisoissa yhdeksänneksi.

Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkue pelaa I divisioonassa tavoitteenaan nousu Korisliigaan.

Hongan naisten edustusjoukkue puolestaan pelaa SM-sarjassa, kun Koripalloliitto myönsi seuralle Espoo Basket Teamin nimissä olleen sarjapaikan seurojen yhteistyön päätyttyä. EBT:n ja Hongan yhteistyöjoukkue pelasi nimellä Espoo Team SM-sarjassa vuodesta 2004-05.

SM-sarjajoukkueensa päävalmentajaksi Honka on nimittänyt Jussi Laakson. Kaudet 2002-04 Laakso toimi Lappeenrannan Catzin naisten ja A-tyttöjen päävalmentajana, josta hän siirtyi Helsingin NMKY:n palvelukseen. Päävalmentajakausi HNMKY:ssa kattoi kaudet 2004-08, joiden aikana HNMKY:n naiset nousivat SM-sarjaan 2006 ja nappasivat pronssimitalit vuonna 2008.

Tapiolan Hongassa Laakso on toiminut viimeiset kolme kautta naisten divisioonajoukkueen ja A-tyttöjen päävalmentajana. A-tytöt ylsivät jokaisena kolmena vuonna ikäluokan finaaliin, joista tuloksena mestaruus 2010 ja 2012 sekä hopea vuonna 2011. Laakso on toiminut myös Suomen nuorisomaajoukkueiden valmennuksessa vuodesta 2003 lähtien. Nuorisomaajoukkueiden lisäksi hän oli naisten maajoukkueen apuvalmentajana vuosina 2009 ja 2010. 

Korishonka Oy vastaamaan Hongan huippukoriksesta 

Valmentajamuutosten ohella Tapiolan Honka on tehnyt merkittävän rakenneuudistuksen organisaatiossaan. Seuran huippukoristoimintaa eli miesten ja naisten edustusjoukkueen toimintaa pyörittämään on perustettu Korishonka Oy, joka on yhteisöllisyyden tulos.

Hongan taustaorganisaatioon kuuluvan Kapitaalihonka Oy:n järjestämään suunnattuun osakeantiin on osallistunut yli 50 honkalaista. Sijoittajat ovat läpileikkaus Hongan jäsenkunnasta edustaen eri ikäluokkia ja eri tehtävätaustoja seurassa. Uutta pääomaa on kerätty riittävästi toiminnan aloittamiseksi vakaalta pohjalta. Kapitaalihonka Oy on puolestaan perustanut uuden Korishonka Oy:n pyörittämään Hongan huippukoristoimintaa; sekä miesten että naisten edustusjoukkuetta.

Korishonka Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty monipuolisen urheilu- ja liike-elämän taustan omaava KTM Timo Hatakka.

 

Hatakka on tehnyt menestyksekkään uran yrityselämässä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä. Hatakka on toiminut kotimaisissa ja kansainvälisissä työtehtävissä mm. 10 vuotta TeliaSonerassa ja mm. Canter Oy:ssä. Viimeiset kuusi vuotta Timo Hatakka on toiminut urheilumarkkinoinnin erikoisfirmassa, Infront Finland Oy, jossa hän ollut mukana rakentamassa mm. jääkiekon, jalkapallon ja golfin yritysyhteistyötä ja hospitality-palveluita. Viimeisen vuoden aikana Timo Hatakka on ollut mukana Yleisurheilun EM2012-kilpailuiden toteutuksessa.

Taustaltaan Timo Hatakka on maajoukkuetason pikajuoksija ja hän on toiminut mm. Viipurin Urheilijoiden valmennuspäällikkönä. Koripallotaustaa löytyy mm. omien lasten kautta.

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Hongan edustusjoukkueet Espoo Unitedin viirin alle

Naisten Korisliigassa ja miesten Divari A:ssa pelaavat Tapiolan Hongan edustusjoukkueet ovat siirtyneet keväällä 2016 perustetun Espoon alueen urheilun katto-organisaation, Espoo Unitedin, alaisuuteen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

Korisliigat jatkavat tutulla mallilla kaudella 2016/17, miesten Divari B:ssa 14 joukkuetta

Sekä miesten että naisten Korisliigojen pelitavat pysyvät entisellään kaudella 2016/17 – sillä erotuksella, että miesten Korisliigan joukkuemäärä nousee 10:sta 11:een kaudeksi 2017/18. Miesten Divari B:n joukkuemääräksi on vahvistettu puolestaan 14.

Fanseat menossa mukana myös miesten divarin ja Naisten Korisliigan finaaleissa

Korisliiga-faneja pudotuspelien loppuun asti hemmotteleva Fanseat-palvelu tuo myös miesten divarien ja Naisten Korisliigan kauden huipennukset kotipäätteille.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssejä pääsarjoihin

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2014-15. Torstai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus myönsi käsittelyn päätteeksi 11 sarjalisenssiä Korisliigaan, yhdeksän Naisten Korisliigaan, 17 miesten I divisioonaan ja kymmenen naisten I divisioonaan. Naisten Korisliigaa täydennetään mahdollisesti kymmenennellä joukkueella.

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssejä tiukennetun käsittelyn jälkeen

Suomen Koripalloliitto tiukensi ja laajensi sarjalisenssikäsittelyään myöntäessään sarjapaikkoja pelikaudelle 2013-14. Torstai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus myönsi käsittelyn päätteeksi sarjalisenssit 12 seuralle Korisliigaan, kymmenelle seuralle naisten Korisliigaan, 15 seuralle miesten I divisioonaan ja kymmenelle seuralle naisten I divisioonaan. Yhden sarjalisenssin liittohallitus jätti miesten Divisioona A:han ehdolliseksi vaatien lisäselvityksiä.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

Nurmi jatkaa Huiman naisten valmentajana, Crayton Huiman miesten ruoriin

Päättyneellä pelikaudella SM-hopeaa saalistanut Äänekosken Huima jatkaa Mervi Nurmen komennossa myös tulevalla kaudella. Miesten I divisioonaa pelaava Huiman miesten edustusjoukkue saa puolestaan valmentajakseen viime kaudella FoKoPoa luotsanneen Derrick Craytonin. Nurmen ja Craytonin sopimuksista uutisoi Äänekosken KaupunkiSanomat.

Näytä lisää vastaavia