Salminen korvaa Pavicevicin Hongan päävalmentajana

20.9.2010 Pekka Salminen valmentaa Espoon Honkaa alkavalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa. Maajoukkueen valmennusportaaseen pitkään kuulunut ja viime kaudella Joensuun Katajaa Koriliigassa luotsannut Salminen, 46, ei empinyt tarttua hänelle tarjoutuneeseen tilaisuuteen, kun Mihailo Pavicevic, 52, päätti purkaa sopimuksensa Hongan kanssa.

Viime kaudella Joensuun Katajaa luotsannut Pekka Salminen (kuvassa) siirtyy pikakomennuksella Espoon Hongan luotsiksi korvaten sopimuksensa irtisanoneen Mihailo Pavicevicin.

Salminen (vas.) on Suomen koripallomaajoukkueen pitkäaikainen apuvalmentaja. Kuvassa oikella päävalmentaja Henrik Dettmann. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

- Keskustelimme asiasta ensimmäinen kerran viime perjantaina, joten onhan tässä edetty varsin nopeasti puolin ja toisin. Vedän Hongalle ensimmäiset harjoitukset maanantaina, kertoo Salminen.

Salmisen tulikaste 2000-luvun menestyneimmän suomalaisseuran peräsimessä nähdään puolestaan jo ensi perjantaina, kun Kouvot saapuu Korisliigan avauskierroksen merkeissä Espooseen.

- Hongan kannalta oli onni, että Salmisen kaltainen suomalainen huippuvalmentaja oli vielä vapaana, toteaa seuran puheenjohtaja Mika Sohlberg.

Suomessa aiemmin Vantaan Pussihukkia, ToPoa ja Katajaa valmentanut Salminen on valmis vastaamaan omalta osaltaan taatusti vaativaan, mutta onnistuessaan myös palkitsevaan haasteeseen.

- Jossain vaiheessa nuorena miehenä asetin tavoitteekseni valmentaa ulkomailla ja toteutin sen, Salminen viittaa länsinaapurin suuntaan ja Solnaan, jossa hän juhli kaksi kertaa Ruotsin mestaruutta.

Honka ja VTB-liiga tarjosivat luontevan jatkumon Salmisen uralle.

- Seuraava tavoitteeni on ollut valmentaa jossain Euroopan liigassa. Ajattelin nyt samoin kuin silloin aikoinani Ruotsiin lähtiessäni, että perhana mikä mies minä olen, jos en tarttuisi tällaiseen tilaisuuteen, sanoo Salminen.

Pavicevic jää Montenegroon

Hongassa kaikki oli jo valmiina seuran viisi kertaa Suomen mestariksi valmentaneen Pavicevicin paluuseen Espooseen yhden välivuoden jälkeen. Hongan ja Pavicevicin purettu sopimus kattoi ensi kauden.

- Sovimme Pavicevicin kanssa, että hän pitää ensin pienen tauon Montenegron EM-karsintaurakan jälkeen. Pavicevicin piti saapua Suomeen tiistaina, mutta emme tavoittaneet häntä siinä vaiheessa puoleentoista vuorokauteen. Sitten Pavicevic lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kertoi päätöksestään jäädä Montenegroon ja lastensa luokse, kertoo Sohlberg Hongan lehdistötiedotteessa.

Hongalle päätös tuli seuran tiedotteen mukaan ns. puun takaa.

- Kymmenen vuoden mittainen yhteinen taival loppui ikävällä tavalla, muotoilee Sohlberg.

Hongan päähuomio on VTB-liigassa

Honka nousi kuitenkin nopeasti takaiskustaan ja sillä on jalkeilla vahva valmennustrio.

Joukkueen valmennuksesta kesästä lähtien vastannut Jussi Syrjänen toimii Salmisen apuna. Joonas Iisalo on puolestaan Hongan uusi fysiikkavalmentaja. Työtä ja kiirettä riittää, sillä Honka pelaa alkavalla kaudella pelkästään runkosarjojen merkeissä muhkeat 54 ottelua.

Korisliigan keväisiin ratkaisuihin on vielä riittävästi aikaa, joten Salminen panostaa tässä vaiheessa VTB-liigaan, jonka Honka käynnistää 6. lokakuuta pelattavalla kotiottelulla ukrainalaista Dnipro Dnipropetrovskia vastaan.

- VTB-liiga on nyt keskeisin tavoitteemme. Erityisesti kotiottelut on varustettu huutomerkeillä. Ensi kevään tilannetta pitää vielä tutkia, kuvailee Salminen nykyistä tilannetta.

Pikahälytyksellä Honkaan saapunut Salminen ei voi vielä lähteä laatimaan mitään aikataulullista tavoitetta Hongan valmiuden osalta. Kaikki tarmo keskitetään nyt vain ja ainoastaan oman joukkueen tekemiseen nimenomaan puolustuksen kautta, missä Salminen on tunnetusti taitavimmillaan.

- Toisaalta joukkue on jo harjoitellut hyvin Syrjäsen kanssa ja lisäksi monet Hongan pelaajat ovat minulle entuudestaan tuttuja maajoukkueesta, muistuttaa Salminen.

Korisliigan avausottelu Honka-Kouvot perjantaina klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.

 
4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

Näytä lisää vastaavia