Salon Vilpas solmi pelaajasopimuksia

28.4.2016 Salon Vilpas on solminut ensimmäiset uudet pelaajasopimukset kaudelle 2016/2017. Tuoreen päävalmentajan Joonas Iisalon ensimmäiset kiinnitykset ovat kahden vuoden sopimuksilla seuraan siirtyvät nuorten maajoukkueista tutut nimet Aatu Kivimäki (18v/184cm) ja Riku Laine (18/197), sekä vuoden jatkosopimuksen tehnyt joukkueen oma kasvatti Jesse Räkköläinen (18/187).

Aatu Kivimäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta neljä kautta aikuisten sarjoissa. Nuorten maaotteluita Kivimäellä on kasassa 49.

Ura-kasvatti Riku Laine pelasi menneen kauden lopussa Joonas Iisalon alaisuudessa FoKoPon paidassa. Kuvat: Johan Paulin & Tytti Nuoramo

Korisliigan puolivälierissä Kouvolan Kouvoille otteluvoitoin 3-2 hävinnyt Salon Vilpas on uuden päävalmentajansa Joonas Iisalon johdolla tehnyt ensimmäiset uudet pelaajasopimukset kaudella 2016/2017. Tuoreina kasvoina salolaisten vahvuuteen liittyvät kaksivuotisilla sopimuksilla nuorten maajoukkueista tutut Aatu Kivimäki (18/184cn) ja Riku Laine (18/197). Vuoden sopimuksella Vilppaassa jatkaa seuran oma kasvatti Jesse Räkköläinen (18/187).

Räkköläinen kirjautti peliminuutteja Korisliigassa menneellä kaudella viidessä ottelussa, mutta oli Miesten 1-divisioona B:ssä pelaavan PeU-Basketin tärkeimpiä pelaajia 9,5 pisteen ja 2,4 levypallon keskiarvoilla.

- Jesse on minulle uusi tuttavuus valmentajana, mutta olen kuullut pelkkää hyvää nuoren miehen työmoraalista ja motivaatiosta. Omien kasvattien merkitystä joukkueessa ei voi korostaa liikaa ja hän tulee varmasti haastamaan takakenttäämme pelaten samalla Perniössä isoja minuutteja, toteaa Vilpas-luotsi Iisalo seuran tiedotteessa.

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti, takamies Aatu Kivimäki on nuoresta iästään huolimatta kerännyt aikuisten sarjoista kokemusta jo neljän kauden ajalta. KaUn paidassa niin 1-Divisioona A:ta kuin B:tä pelannut Kivimäki oli menneellä kaudella karkkilalaisten ykkönen pisteissä (18,2) sekä syötöissä (4,8).

A-poikien SM-sarjassa Kivimäki kirjautti keskiarvoikseen 21 ottelussa 21,8 pistettä, 3,8 levypalloa ja 7,4 syöttöä ottelua kohden. Kivimäellä on vyöllään kaikkiaan 49 nuorten maaottelua. 18-vuotias Kivimäki on Joonas Iisalolle tuttu pelaaja jo kaudelta 2012-2013, jolloin Iisalo luotsasi Karkkilaa I divisioonassa.


- Aatun työmoraali, ennakkoluuloton asenne ja kyky omaksua asioita pisti heti silmään, kun nostin 15-vuotiaan nuorukaisen KaU:n edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Neljänä divarikautena Aatu on kasvanut henkisesti ja fyysisesti ja nyt on aika ottaa haasteet vastaan Korisliigassa ja Vilppaassa. Aatu on puhdas pointti, jolla on ikäisekseen korkea basketball IQ sekä hyvä pallonkäsittely- ja heittotaito, arvioi Iisalo.

Kaarinan Uran kasvatti Riku Laine on edustanut nuorten maajoukkueita kaikkiaan 44 ottelun verran. Laiturin paikalla viihtyvä Laine pelasi menneellä kaudella niin 1-Divisioona B:n Kaarinan Uran kuin myös 1-Divisioona A:n Forssan Koripoikien riveissä, jonne miehen tuleva valmentaja Iisalo värväsi Laineen kesken kauden.

Urassa vahvat tilastot (14,2/6,9/4,1 syöttöä) tauluun lyönyt Laine pelasi FoKoPon paidassa loppukaudesta 10 ottelua 5,2 pisteen, 3,4 levypallon ja 1,6 syötön ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

- Valmensin Rikua loppukauden Forssassa. Hän on erinomainen syöttäjä, joka ymmärtää peliä erittäin hyvin. Se, mikä erottaa hänet monesta pelaajasta on hänen taistelutahtonsa ja tilannekovuutensa. Ei ole olemassa lattiapalloa tai levypalloa, jota Riku ei yrittäisi saada. Sellainen sytyttää joukkueen peleissä ja tuo intensiteettiä harjoituksiin, Iisalo pyörittelee.

Lisätiedot: Aatu Kivimäki
Lisätiedot: Riku Laine
 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia