Sarjanousija ToPolle kauden avausvoitto vieraskentällä

24.11.2018 18:00 Naisten Korisliiga palasi maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin todellisella trilleriottelulla, kun vierasjoukkue ToPo venyi kauden avausvoittoonsa täpärästi kaataen Vimpelin Vedon.

ToPon Hanna Valkeinen osui ottelussa kaaren takaa kolmesti hyvällä prosentilla. Kuva: Ville Vuorinen.

Sarjanousija ToPo katkaisi seitsemän tappion putkensa ottamalla kauden avausvoittonsa vieraissa numeroin 81-83 (48-43). Vimpelin Vedolle häviö oli kolmas putkeen, ja joukkue majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä ToPon pitäessä vielä toistaiseksi häntäpäätä.

ToPo lähti taistoon viime hetken kokoonpanon muutoksilla, kun joukkueessa kauden ensimmäiset kuusi ottelua pelanneen Briana Grayn sopimus purettiin, ja tilalle hankittiin aiemmin PeKan riveissä pelannut Ashli Payne (23/183), joka pääsi tositoimiin heti ViVeä vastaan. ToPo toivoi saavansa Paynesta lisää heittovoimaa joukkueelle, ja sitä oli toden teolla luvassa. Payne tykitti 25 pistettä ja viimeisteli kolme koriin johtanutta syöttöä, ollen näin joukkueen paras pistenikkari.

Ensimmäiset kaksi jaksoa kuljettiin ottelussa tasaisissa merkeissä ViVen luottaessa enemmän nopeisiin hyökkäyksiinsä, ja ToPon puolestaan osuessa kaukoheitoissaan selvästi paremmin. ToPo tuli toisen jakson alkuun parin pisteen jäljestä todellisella myrskyvaroituksella, kun Hanna Valkeinen ja Ladondra Johnson osuivat molemmat peräkkäisissä hyökkäyksissä kaukoheitoissaan. Kotijoukkueen Amy Griffin ja Alisia jenkins pitivät etupäässä hyökkäyksessä kuitenkin huolen siitä, ettei ToPo päässyt rinnalle ja ohi, ja puoliajalle mentiin Vimpelin Vedon hienoisessa viiden pisteen johdossa.

Viimeiseen erään lähdettiin äärimmäisen jännittävästä 61-61 tasatilanteesta. ViVe näytti jo karkaavan hienoiseen karkumatkaan viisi minuuttia ennen päätöstä, kun kotijoukkueen Donnaizha Fountain laittoi peliinsä lisävaihteen päälle. Fountain nikkaroi minuutin aikana yhteensä kahdeksan pistettä tuoden joukkueensa viiden pisteen johtoon. Laura Saarisen ja Laura Juholan otteet pitivät kuitenkin viimeisten minuuttien aikana ToPon kiinni voiton kannassa, ja Ashli Paynen vapaaheitot 12 sekuntia ennen summeria toivat joukkueen kolmen pisteen johtoasemaan. ViVen Tuulia Timo onnistui pääsemään vielä kerran vajaa kymmenen sekuntia ennen päätöstä vapaaheitoille, mutta yksi onnistunut heitto ei yhdessä pelikellon ajan loppuessa tuo kotijoukkueelle palkintoa, ja näin ollen ToPon voitto oli tosiasia.

Paynen lisäksi ToPolta tuli pelissä onnistumisia laajalla rintamalla. Ladondra Johnson upotti 21 pistettä, repi yhdeksän levypalloa ja sivalsi neljä syöttöä. Hanna Valkeinen oli puolestaan erinomaisella heittopäällä tehden 14 pistettä heittäen kolmosena 75 prosentin tarkkuudella viimeistellen sivussa myös kolme syöttöä. Laura Juhola tilastoi kelpolukemat 4/7/4s.

Vimpelin Vedon vahvistukset jatkoivat totutun laadukasta työskentelyään. Donnaizha Fountain heitti mehevät 30 pistettä ja napsi 12 levypalloa. Sarjataulukon kärkisijoja levypalloissa ja tehokkuudessa hätyyttelevä Alisia Jenkins tilastoi 23/11, ja Amy Griffin viimeisteli joukkueelleen 18 pistettä.

Ottelutilastot

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.