Sasu Salinin huippuvire ei riittänyt Barcelonan kaatoon

2.2.2020 23:54 Sasu Salin jatkoi huippusuorituksiaan, kun hän heitti 24 pistettä Teneriffan taipuessa niukasti Barcelonalle. Carl Lindbom oli totuttuun tapaan hyvässä vauhdissa Puolassa, Ilari Seppälä teki taattua työtä Ranskassa ja Edon Maxhuni väläytteli jälleen potentiaaliaan Espanjassa.

Sasu Salin on ollut huimassa iskussa viime aikoina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa piinasi Barcelonaa viimeiseen saakka ja Salin sai mahdollisuuden heittää Teneriffa voittoon viime sekunneilla, mutta kaukaa lähtenyt yritys ei mennyt koriin ja Barcelona juhli lopulta 87-83 (50-40)-voittoa. Salin heitti sukan läpi viisi kolmen pisteen heittoa ja yhteispistemäärä 24 pistettä jää vain kahden pisteen päähän hänen henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään Espanjan liigassa. Lisäksi Salin kahmi kuusi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti kahdesti. ”Malmin roskisdyykkari” oli myös erityisen liukas pideltävä, sillä häntä rikottiin peräti seitsemän kertaa. Hänen teholukunsa 29 sivusi hänen uransa parasta Espanjan liigassa. Tappio oli Teneriffalle kauden seitsemäs ja voittoja on tilillä 13.

- Toisella puoliskolla aloimme pelata kovempaa ja sen takia pääsimme peliin mukaan. Aika lähelle täydellisen pelin saa pelata, jos haluaa Barcelonan voittaa, mutta ensi kerralla sitten, Salin mietti ottelun jälkeen. 
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime viikolla LEB Oron tähdistöviisikkoon valittu Alex Murphy pelasi taas hyvin, kun hän auttoi 10 pisteellä, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla Gipuzkoan 89-69 (46-36)-voittoon Huescan vieraana. Gipuzkoa on LEB Orossa toisena 15 voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Matti Nuutisen Oviedo otti tärkeän 72-65 (35-35)-voiton Ourensesta. Nuutinen merkkautti yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi riistoa. Oviedolla on seitsemän voittoa ja 13 tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Maxhuni oli hyvällä pelipäällä auttaessaan Gran Canarian 83-75 (40-41)-voittoon La Rodasta. Maxhuni tehoili 16 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Gran Canaria paranteli asemiaan ja sillä on nyt yhdeksän voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Jamar Wilson ei ollut JL Bourg Basketin kokoonpanossa Dijonin voittaessa kotikentällään 84-70 (37-31). Bourg Basket on voittanut 13 peliä ja hävinnyt kahdeksan.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi debytoi Ranskan ProA:ssa päävalmentajana. (Kuva: Vesa Koivunen)

Lassi Tuovi ei onnistunut vielä kääntämään Strasbourgin kurssia Ranskan liigassa, kun Strasbourg hävisi niukasti Pau-Lacq-Orthezin vieraana 73-74 (43-29). Strasbourgilla on kahdeksan voittoa ja 13 tappiota.

- Olen ylpeä pelaajista. Meillä oli raskas viikko matkustamisten takia ja valmistautumiseen jäi vähän aikaa. Tämä ottelu oli viikon maalimme. Tulimme tänne voittamaan, ja vaikka se ei onnistunut, niin olen ylpeä pelaajista, sillä tämä ei ollut helppoa, Tuovi mietti Strasbourgin sivujen mukaan.

Tappio oli Strasbourgille jo seitsemäs peräkkäinen Ranskan liigassa.

- Tämä tappio satuttaa, mutta tämä ei ole vielä ohi, Tuovi jatkoi.
Ottelutilastot

Niukan tappion koki myös Ilari Seppälä ProB:n ottelussa, kun Aix-Maurienne taipui kotikentällään Evreuxille 73-75 (43-31). Seppälä takoi 15 pistettä ja otti yhden levypallon ottelussa. Aix-Maurienne on nyt kahdeksan voiton ja yhdeksän tappion saldossa.
Ottelutilastot

Petteri Koponen nakutti yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä Bayern Münchenin ottaessa 71-60 (25-25)-voiton Würzburgista. Bayern München jatkaa Bundesliigan piikkipaikalla hävittyään tällä kaudella vain yhden ottelun.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins palasi voittojen tielle päihitettyään Bonnin 85-66 (44-32). Merlins on hyvissä asemissa 11 voitolla ja kuudella tappiolla.

- Mielestäni molemmat joukkueet olivat hyvin valmistautuneita tähän otteluun. Bonnilla oli muutamia taktisia variaatioita joita emme olleet nähneet, joten jouduimme tekemään muutamia muutoksia. Voiton avain oli meidän tilannevaihtojen puolustuksemme, sillä Bonn on hyvä joukkue tilanteenvaihdoksissa. Toinen tärkeä asia levypallopelaaminen puolustuksessa, Iisalo pohdiskeli Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners hävisi vieraskentällä Bambergille 76-87 (38-37). Skylinersillä on viisi voittoa ja 12 tappiota.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Lindbom oli Radomin paras pistemies 19 pisteellään, mutta Radom joutui tunnustamaan Torunin niukasti paremmakseen 71-72 (38-41). Lindom koristeli tilastojaan myös neljällä levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Radomilla on nyt kahdeksan voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Topias Palmi ei päässyt kentälle, kun Vanoli Cremona voitti Italian liigan ottelussa Reggio Emilian 95-93 (49-50). Cremolle voitto oli kauden 12. ja tappioita on seitsemän.
Ottelutilastot


Uutista muokattu 3.2.2020 kello 8.43: Lisätty Sasu Salinin kommentit.

 
8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia