Savolainen ja Vilpas jatkosopimukseen

15.3.2023 11:40 Salon Vilpas ja päävalmentaja Jussi Savolainen ovat sopineet vuoden jatkosopimuksesta. 36-vuotias Savolainen aloitti Vilppaan päävalmentajana viime kesänä ja hän luotsasi ensimmäisellä kaudellaan Vilppaan pudotuspeleihin.

Kuva: Ville Vuorinen

Jatkosarjaa on jäljellä kahden ottelun verran ja Vilpas taistelee parhaillaan pudotuspelien kotiedusta.

- Ensimmäinen kausi Korisliigan päävalmentajana on ollut opettavaista aikaa Jussille monella tapaa ja mielestämme hän on ansainnut omalla ja staffin työllä itselleen jatkosopimuksen. Jokaiselle valmentajalle tulee kauden aikana ylä- ja alamäkiä, jotka antavat työkaluja siihen valmentajan omaan työkalupakkiin. Jussi on saanut tästä kaudesta hyvää oppia ja on varmasti ensi kaudella entistä valmiimpi päävalmentajan vaativaan pestiin, toteaa Vilppaan toiminnanjohtaja Sami Toiviainen seuran tiedotteessa.

Vilppaan kausi alkoi hyvän harjoituskauden jälkeen vaisusti ja lokakuun saldo oli vain kaksi voittoa ja viisi tappiota. Otteet paranivat marraskuussa (4/1) ja myös joulukuu (4/2) sujui voittopuolisesti. Paikka ylemmässä jatkosarjassa varmistui kaksi kierrosta ennen päätöstä ja tällä hetkellä Vilpas taistelee sijalla kolme (15/15), kun jatkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua.

- Hienoa, että saatiin sovittua jatkosta jo nyt. Oma tavoitteeni kauteen lähdettäessä oli, että kykenen auttamaan sekä kehittämään joukkuetta ja tekemään koviakin päätöksiä. Kausi on ollut vuoristoratamainen, muuttujia on ollut paljon ja virheitäkin on tullut tehtyä, mutta tämä kaikki on opettanut erittäin paljon ja näyttänyt miten eri asioiden kanssa on parasta toimia. Vielä on ratkaisupelit jäljellä ja tulemme antamaan kaikkemme, jotta menemme mahdollisimman pitkälle. Vilppaan organisaatiossa on hyvä toimia valmentajana ja Salohallissa on aina hyvä tunnelma fanien toimesta. Kiitos siitä seuralle sekä kannattajille. Seuraavaan kauteen on varmasti helpompaa lähteä, kun on yksi kausi Korisliigan päävalmentajana takana. Töitä tehdään jo ensi kauttakin ajatellen, mutta pääfokus on luonnollisesti tässä kaudessa ja sen lopettamisessa vahvasti, Savolainen kommentoi.

Asiat

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

9.2.2024 09:28 Korisliiga

Mikko Koivisto 4000 runkosarjapisteen rajapyykkiin

Kolmospyssynä Korisliigassa tunnettu Salon Vilppaan Mikko Koivisto ylitti torstaina 4000 runkosarjapisteen rajan heitettyään Nokiaa vastaan 13 pistettä.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia