Seagulls käänsi taistelun pisteen voitoksi viimeisellä sekunnilla vapaaheittoviivalta

18.11.2018 19:15 Juwan Statenin ensiesiintyminen Seagulls-paidassa herätti Kisahallin eloon.

Seagullsin Juwan Staten vakuutti heti kauden ensimmäisessä ottelussaan. Kuva: Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls otti etenkin henkisesti erittäin tärkeän voiton, kun hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket kaatui Kisahallin trillerissä 82–81 (30–34).

Voitollaan kokoonpanomuutoksia tehnyt Seagulls katkaisi samalla viiden ottelun tappioputkensa. Voitto oli vasta helsinkiläisjoukkueen kauden toinen.

– Hirveä määrä joudutaan tekemään töitä yhden voiton eteen. Suunta on nyt oikea, mutta ollaan vielä aika vaiheessa. Tämä oli nyt tällainen työvoitto. Mutta vielä olemme kaukana jumbosijalla sieltä, missä sijoilla haluamme olla, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas puhalsi.

Avauspuoliajalla Karhu Basket oli koko ajan askeleen edellä. Seagulls kuitenkin roikkui iskuetäisyydellä, vaikka yhteisiä tapahtumia uudistuneella kokoonpanolla ei juuri ollutkaan.

Uusista hankinnoista Juwan Staten (22/1/4s) kaasutteli muutaman korin silkkaa nopeuttaan. Andre Hollinsin (2/2) debyytti oli sen sijaan vielä sunnuntaina vähän hakemista. Puoliaikatauolla tulostaululla komeili Karhu Basketin neljän pisteen johtoasema, 30–34.

– Oli aika vaikea valmistautua otteluun, kun Seagullsin pelaamisesta oli hankala ennustaa. Oli vain keskityttävä pitkälti omaan tekemiseen, sen verran uudistunut joukkue oli vastassa, vierasjoukkueen takamies Eero Innamaa (5/0/3s) totesi.

Karhu Basketin Taylor Johns (11/9) pelasi vasta toisen ottelunsa Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Toisella puoliajalla Ortiz ja Staten sytyttivät kotijoukkueen 

Kolmannella jaksolla mikään ei ottelun kulussa sinänsä muuttunut. Seagulls yritti kiriä rinnalle, kun taas Karhu Basket piti kynsin hampain kiinni johdostaan. Etenkin Michael Moser (17/13/5s) tuntui nauttivan Seagullsin lähentelyistä, Moserin heitot osuivat aina vierasjoukkueen orastavan hädän hetkellä.

Päätösneljännes alkoi kauhajokelaisten viiden pisteen etumatkalla. Seagulls hilautui kuitenkin kori korilta väkisin hiljalleen rinnalle ja ohi. Etenkin alkukauden varsin vaisusti pelannut Chris Ortiz (28/6) tulistui toinen toistaan haastavampiin suorituksiin.

Ortizin lyötyä alkutahdit, hoiti Staten loput. Statenin vapaaheittotyöskentely kuitenkin yskähteli, kun ratkaisun avaimia jo tarjoiltiin kotijoukkueelle. Näin sitkeä Karhu Basket nousi vielä neljä sekuntia ennen loppua pisteen johtoon Moserin vapaaheitoilla.

Seagullsin aikalisän jälkeen pallo pelattiin, kuinkas muutenkaan, Staten käsiin. Staten haastoi puolustajaansa väkisin ja ansaitsi kotijoukkueella kaksi vapaaheittoa. Staten kuitenkin loukkasi tilanteessa itseään sen verran pahasti, ettei kauden avausotteluaan pelannut takamies pystynyt itse heittämään. Penkiltä pelin tuli ratkaisemaan Timo Heinonen (7/2). Kokeneen Heinosen käsi ei vapissut vapaaheittoviivalta ja niukka kotivoitto 82–81 oli totta.

– Sanoin Statenille, kun häntä harmitti, ettei pysty heittämään ratkaisuheittoja, että ei hätää, Timo hoitaa. Ja näinhän siinä kävi, Tuukka Kotti (5/12) hymyili.

Staten tuonut Seagullsin arkeen energiaa

Larkas on ollut tyytyväinen siihen, mitä Staten on tuonut joukkueeseen.

– Sinänsä minulle on aivan sama, kuka ne pisteet tekee. Mutta Staten on tuonut harjoituksiin ja joukkueen arkeen sellaista energiaa ja johtajuutta, mitä olemme kaivanneet. Siihen olen hyvin tyytyväinen.

Karhu Basketin paras korintekijä oli jälleen Durrell Summers 23 pisteellään. Karhu Basketilla on nyt kasassa kymmenestä ottelustaan viisi voittoa ja viisi tappiota. Ennen maaottelutaukoa Karhu Basket pelaa vielä Nokialla ja saa vieraakseen Uudenkaupungin Korihait.

Seagulls pelaa seuraavaksi keskiviikkona Korihaiden vieraana ja vielä ennen maaottelutaukoa kotiottelun Kouvolan Kouvoja vastaan.

Ottelutilasto

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia