Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

6.11.2021 19:38 Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

Petteri Koponen pommitti lokit voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Kauhajoen kanssa ja keskinäisen voiton turvin edelle. Seagullsin 84–75-kotivoitto oli samalla Kauhajoelle koko kauden ensimmäinen tappio.

Kiihkeässä kamppailussa saatiin nauttia erityisesti kahden kovan kotimaisen takamiehen pistenokittelusta. Lopulta Petteri Koponen kuitenkin vei Henri Kantosesta voiton – sekä korinteossa että otteluvoiton muodossa.

Penkiltä peliin tulleen Koposen tilastoihin merkittiin 21 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat suhteessa 5/7.

Kantosella puolestaan oli koko ottelun läpi vaikeuksia kaaren takaa – kahdeksasta yrityksestä osui vain yksi – mutta pisteitä kertyi kuitenkin 14 ja koriin johtavia syöttöjä löysi perille yhteensä viisi.

– Erittäin hieno matsi, jossa oli kaksi korkealuokkaista joukkuetta vastakkain. Meidän pelaajamme ovat sisäistäneet pelisysteemin. Kovan puolustuksemme ansiosta Karhu sai vain 75 pistettä, iloitsi Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso.

Ottelutilastot

Tapahtumarikkaita kamppailuja läpi liigan

Lahti Basketballin ja Kataja Basketin kohtaaminen venyi kalkkiviivoille asti, mutta lopulta kotijoukkue Lahti puristi voiton tiukoin luvuin 84–80. Illan alkajaisiksi nähtiin myös tunteikas seremonia, kun puolustusekspertti Vesa Mäkäläisen paita nousi hallin kattoon.

Ottelun sankarinviittaa kantoi vasta hiljattain joukkueeseen liittynyt Korisliiga-konkari Antonio Ballard. Kovalle korinalusjyrälle merkittiin pelistä huimat 26 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Hieno joukkuevoitto. Olimme suurimman osan pelistä tappiolla, mutta emme luovuttaneet ja taistelimme itsemme takaisin. Varsinkin tälläisena päivänä, kun Vesan paita nostettiin kattoon, on hienoa, että haimme voiton. Se tekee erittäin hyvää joukkueelle, kommentoi Ballard.

Katajan puolellakaan ei jääty tuleen makaamaan, vaan muiden muassa Christopher McKnight pisti kaikkensa peliin ja keräsi tilastoihin sitäkin huimemmat 33 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Tiukkaa teki myös Nokialla, jossa Kouvot kiilasi isäntien edelle kuuden pisteen turvin. BC Nokia joutui taipumaan kotikentällään luvuin 77–83.

Isoimmat onnistumiset ottelutilastoissa olivat ulkomaalaisvahvistusten käsissä. Kouvojen kovin pistenikkari oli Isiah Osborne 18:lla ja Nokian puolestaan Kahron Ross 25:llä.

Voittajajoukkueen puolella suomalaisia nimiä nähtiin levypallotilastojen kärjessä – Hannes Pöllä kahdeksalla pisteellä ja kahdeksalla levyllä – sekä syöttötilastojen kärjessä – Tuomas Hirvonen 11 pisteellä ja kuudella syötöllä.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa venytti Korihaiden tappioputkea. Isännän roolissa pelanneet uusikaupunkilaiset taipuivat luvuin 53–73.

Bisonsin tahtipuikkoa ottelussa heilutti tuttuun tapaan Zach Thomas, joka tilastoi varsin vakuuttavat 22 pistettä ja 14 levypalloa. Korihailla puolestaan kovin pistesuoritus nähtiin Jalen Jacksonilta, joka keräili niitä 15.

Otteluvoitto oli Bisonsille vasta kauden toinen. Korihait puolestaan on yhä nollilla.

Ottelutilastot

 
24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

13.11.2021 20:38 Korisliiga

Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

5.11.2021 20:59 Korisliiga

Pyrinnöllä huippuilta – uusi vahvistus näytti heti kyntensä

Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket juhlivat tänään voittoja miesten Korisliigassa.

4.11.2021 08:50 Korisliiga

Greg Gibsonille 400 runkosarjaottelua täyteen

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson saavutti keskiviikkona voittoisassa Kobrat-ottelussa 400 runkosarjaottelun rajapyykin päävalmentajana.

3.11.2021 20:50 Korisliiga

Sisuuntuneet Kataja ja Nokia ottivat roimat voitot – Korisliigan kolmen kärki myös voitokkaana

Miesten Korisliiga-illan voittajiksi selvisivät Kataja, Kauhajoki, Seagulls, Nokia ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia