Seagulls murskasi BC Nokian vieraskentällä – KTP haki voiton Kaarinasta

8.12.2018 19:47 Helsinkiläisjoukkue iski tulostaululle peräti 44 pistettä avausneljänneksellä.

Seagulls ja pelintekijä Juwan Staten vakuuttivat Nokialla huikealla pelillään. Kuva: Ville Vuorinen

Palasensa hiljalleen kokoon saanut Helsinki Seagulls esitti kenties Korisliiga-kauden vakuuttavimman vieraspelin BC Nokian kotikentällä. Loppulukemat 75–118 (36-70) eivät jättäneet juuri jossiteltavaa.

Ottelun voittotaistelu oli ohi jo ensimmäisellä jaksolla, kun Seagulls mätti tulostaululle tylyt lukemat 14–44.

BC Nokia ei toipunut missään vaiheessa Seagullsin hurjasta aloituksesta. Kotijoukkueen urakkaa ei auttanut laituri Malcolm Bernardin ikävän näköinen loukkaantuminen toisella jaksolla.

Seagullsin pelintekijä Juwan Staten (25/2/5s) toimi murskaavan vierasreissun johtohahmona. Hyvään vireeseen vaisun alkukauden jälkeen yltynyt Chris Ortiz (18/6/4s) ja kokenut Tuukka Kotti (15/7) tukivat parhaiten Statenia. Muutoinkin Seagullsista onnistui korinteossa jokainen kymmenestä pelaajasta.

BC Nokian heikon kotiesityksen tehokkain oli 15 pistettä takonut Teemu Sulonen. Nokialaisjoukkueessa debytoinut takamies Jonathan Hudson (9/3/6s) ei vielä päässyt näyttämään parastaan.

Jo viidennen tappionsa putkeen kärsineen BC Nokian Korisliiga-urakka jatkuu keskiviikkona Kouvolassa. Seagulls pelaa seuraavaksi tiistaina Ura Basketin vieraana.

Ottelutilasto

KTP otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa

Kaarinan Ura Basket ei onnistunut voittamaan Littoisten monitoimitalolla, kun Kotkan KTP-Basket otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa Korisliigassa koriluvuin 69–90 (45–40).

Uran kohtaloksi koitui kolmas neljännes, jonka KTP vei nimiinsä 31–9. Vierasjoukkue käytti hyväkseen Ura Basketin heikon hetken tylysti.

KTP:n tehomiehenä toimi Tyrell Nelson 22 pisteellään. Myös Matt Williams Jr. (16/5) ja Kevin Lengford (15/5) pelasivat kelpo ottelun.

– Tämä oli takaisinmaksu kauden edellisestä kohtaamisesta (Ura voitti Kotkassa). Silloinhan meidän palloskriinien puolustaminen oli surkeaa. Nyt meidän kokonaisvaltainen tekeminen on ollut hyvää, KTP-luotsi Tomi Kaminen totesi.

– Oli alkukausi vielä vähän ruosteista niin itsellä kuin pelaajillakin, kyllä minä sen myönnän. Se on vähän hölmöäkin, kuinka paljon se voittaminen vaikuttaa toimintaan. Kaikki tuntuu voittaessa sujuvan vähän helpommin, Kaminen hymyili.

Urasta ei noussut lauantaina kukaan ylitse muiden. Eniten pisteitä takoi Malik Dime, 14 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Muutama voitto saatiin, tuli hetkeksi hyvä olo ja nyt ollaan taas aika syvällä. Kyllä edelleen meillä löytyy kaikki vastaukset pelin aukeamiseen. Mutta jostain syystä, homma ei nyt toimi, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kertoi. 

KTP pelaa seuraavan kerran kotiparketillaan tiistaina Lapuan Kobria vastaan. Ura saa vieraakseen tiistaina Seagullsin.

Ottelutilasto

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia