Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

27.2.2021 18:35 Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

Tuukka Kotti ja Seagulls pitävät visusti kiinni Korisliigan kärkisijasta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls on yhtä ottelua vaille varmistamassa runkosarjavoittonsa miesten Korisliigassa. Tänään kärkijoukkue kaatoi kotonaan Kataja Basketin 80–62.

Kotijoukkueen kovin korintekijä ottelussa oli heittävä takamies Antti Kanervo, joka keräsi 14 pistettä. Erinomaisesti pelasi myös sentteri Tuukka Kotti, jolle merkittiin 11 pistettä ja kuusi levypalloa.

– Pelimme oli rikkonaista. Taukojen jälkeen täytyy pelirytmiä joskus vähän hakea, mutta olen tyytyväinen puolustuspeliimme ainakin. Ottelun loppupuolella kävi niin, että lopetimme sulkemisen ja aloimme rentoutua puolustuspäässä, ja siksi Kataja pääsi takaisin mukaan. Pitää jatkossa vain olla henkisesti kovempia, Kotti kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kataja puolestaan kärvistelee playoff-viivan tuntumassa tiiviissä viiden joukkueen sumpussa, jonka kesken jatkopaikkoja on tarjolla vain neljä. Heidän paras pistemiehensä tänään oli Rashard Odomes 14:llä.

Ottelutilastot

 

Asemien vahvistusta myös kärkikolmikon kahdelle muulle joukkueelle

Korisliigan toista sijaa pitävä hallitseva mestari Kauhajoki nosti voittosaldoaan myös, kun BC Nokia taipui heidän käsittelyssään kotikentällään 75–99. Tappion kärsinyt Nokia taistelee pudotuspelipaikasta parhaillaan samassa sumpussa kuin Katajakin.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Collin Malcolm ja Timothy TJ Holyfield sekä Nokian Gokul Natesan kaikki kolme tasaisella 23 pisteen tuloksellaan.

Illan pelistä erityisen teki myös tuomari Pekka Saroksen merkkipaalu. Saros tuomitsi tänään Nokialla peräti 1200. ottelunsa koripallon pääsarjatasolla.

Ottelutilastot

Ei kahta ilman kolmatta, sillä kolmatta sijaa pitävä Tampereen Pyrintökin juhli asemansa vahvistumista. Kobrat taipui Lapualla vieraidensa käsittelyssä 83–96. Kahden aiemman ottelun häviäjien tapaan myös Kobrat taistelee viiden sumpussa neljästä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Pyrinnön Marcus Lewis 22:lla ja Kobrien Jordan Loverige 21:llä.

Ottelutilastot

Ura vei jumbokamppailun

Toisistaan mittaa ottivat myös pudotuspelien ulkopuolelle jo aiemmin rajautuneet Korisliigan viimeisten sijojen joukkueet Ura Basket ja Korihait. Tiukka ja piserikas ottelu päättyi lopulta Uran voittoon 109–105. Voitto oli Uralle vasta kauden ensimmäinen kotivoitto ja kaiken kaikkiaan kolmas voitto.

Kovimmat pistesaldot merkittiin Uran Kevin Bracy-Davisille, joka sai aikaan 25, ja Korihaiden Trevor Blondinille, joka teki täydet 30. Hyvän ottelun pelasi myös Uran kotimainen laituri Joona Airenne, joka tilastoi kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Kauden ensimmäinen kotivoitto maistuu totta kai hyvälle, kun sitä olemme aika pitkään tässä hakeneet. Hyökkäyksessä liikkui pallo hyvin, vaikka puolustuksessa olikin vaikeaa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, Airenne kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

24.4.2022 19:52 Korisliiga

Finaalirevanssi luvassa – Kauhajoki ja Vilpas samana iltana välieristä voittoon

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät tänään, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

22.4.2022 21:02 Korisliiga

Kataja laittoi tuulemaan uudessa hallissa – kavensi sarjan 3–1:een

Kataja Basket otti uuden kotihallinsa kunniaksi ensimmäisen voittonsa miesten Korisliigan välierissä.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

Näytä lisää vastaavia