Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

27.2.2021 18:35 Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

Tuukka Kotti ja Seagulls pitävät visusti kiinni Korisliigan kärkisijasta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls on yhtä ottelua vaille varmistamassa runkosarjavoittonsa miesten Korisliigassa. Tänään kärkijoukkue kaatoi kotonaan Kataja Basketin 80–62.

Kotijoukkueen kovin korintekijä ottelussa oli heittävä takamies Antti Kanervo, joka keräsi 14 pistettä. Erinomaisesti pelasi myös sentteri Tuukka Kotti, jolle merkittiin 11 pistettä ja kuusi levypalloa.

– Pelimme oli rikkonaista. Taukojen jälkeen täytyy pelirytmiä joskus vähän hakea, mutta olen tyytyväinen puolustuspeliimme ainakin. Ottelun loppupuolella kävi niin, että lopetimme sulkemisen ja aloimme rentoutua puolustuspäässä, ja siksi Kataja pääsi takaisin mukaan. Pitää jatkossa vain olla henkisesti kovempia, Kotti kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kataja puolestaan kärvistelee playoff-viivan tuntumassa tiiviissä viiden joukkueen sumpussa, jonka kesken jatkopaikkoja on tarjolla vain neljä. Heidän paras pistemiehensä tänään oli Rashard Odomes 14:llä.

Ottelutilastot

 

Asemien vahvistusta myös kärkikolmikon kahdelle muulle joukkueelle

Korisliigan toista sijaa pitävä hallitseva mestari Kauhajoki nosti voittosaldoaan myös, kun BC Nokia taipui heidän käsittelyssään kotikentällään 75–99. Tappion kärsinyt Nokia taistelee pudotuspelipaikasta parhaillaan samassa sumpussa kuin Katajakin.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Collin Malcolm ja Timothy TJ Holyfield sekä Nokian Gokul Natesan kaikki kolme tasaisella 23 pisteen tuloksellaan.

Illan pelistä erityisen teki myös tuomari Pekka Saroksen merkkipaalu. Saros tuomitsi tänään Nokialla peräti 1200. ottelunsa koripallon pääsarjatasolla.

Ottelutilastot

Ei kahta ilman kolmatta, sillä kolmatta sijaa pitävä Tampereen Pyrintökin juhli asemansa vahvistumista. Kobrat taipui Lapualla vieraidensa käsittelyssä 83–96. Kahden aiemman ottelun häviäjien tapaan myös Kobrat taistelee viiden sumpussa neljästä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Pyrinnön Marcus Lewis 22:lla ja Kobrien Jordan Loverige 21:llä.

Ottelutilastot

Ura vei jumbokamppailun

Toisistaan mittaa ottivat myös pudotuspelien ulkopuolelle jo aiemmin rajautuneet Korisliigan viimeisten sijojen joukkueet Ura Basket ja Korihait. Tiukka ja piserikas ottelu päättyi lopulta Uran voittoon 109–105. Voitto oli Uralle vasta kauden ensimmäinen kotivoitto ja kaiken kaikkiaan kolmas voitto.

Kovimmat pistesaldot merkittiin Uran Kevin Bracy-Davisille, joka sai aikaan 25, ja Korihaiden Trevor Blondinille, joka teki täydet 30. Hyvän ottelun pelasi myös Uran kotimainen laituri Joona Airenne, joka tilastoi kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Kauden ensimmäinen kotivoitto maistuu totta kai hyvälle, kun sitä olemme aika pitkään tässä hakeneet. Hyökkäyksessä liikkui pallo hyvin, vaikka puolustuksessa olikin vaikeaa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, Airenne kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

23.3.2021 20:46 Korisliiga

Korisliigan puolivälierät päätökseen – Kauhajoki ja Pyrintö etenevät

Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö etenivät miesten Korisliigassa välieriin. Kesälomalle lähtevät Kataja Basket ja BC Nokia.

21.3.2021 18:50 Korisliiga

Kataja perui Pyrinnön voitonjuhlat – pari tuntia myöhemmin Nokia teki saman Kauhajoelle

Korisliigan viimeiset käynnissä olevat puolivälieräsarjat kaventuivat kumpikin 3–1-tilanteeseen.

20.3.2021 19:59 Korisliiga

Korisliigassa ratkesi kaksi puolivälieräsarjaa – jatkoon Seagulls ja Vilpas

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas veivät omat puolivälieräsarjansa voitoin 4–0.

Näytä lisää vastaavia