Seagulls siirtyi sarjajohtoon kuudennella voitollaan – Kouvot kotonaan Vilpasta vahvempi

3.11.2023 20:32 Miesten Korisliigassa päivitettiin taas kärkikolmikkoa, kun sarjapisteet illan otteluista saivat Helsinki Seagulls ja Kouvot.

Rene Rougeau, Chuba Ohams ja Lassi Nikkarinen pääsivät juhlimaan kauden kuudetta voittoa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls sai Korisliigan kärkikamppailussa vieraakseen BC Nokian, joka aloitti hyvin ja kilpaili isäntiä vastaan ansiokkaasti reilun 15 peliminuutin ajan. Sen jälkeen kotijoukkue sai isomman vaihteen silmään ja meni menojaan voittaen ottelun 106–77.

Ottelun kovimpana tilastonikkarina meritoitui Seagullsin korinalusekspertti Chuba Ohams, joka upotti 25 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja riisti kahdesti. Joukkuetoverien joukosta erottui myös penkiltä peliin tullut Mar'Qualen Grant, jolle merkittiin 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja seitsemän syöttöä. Lassi Nikkarinen lisäsi taulukkoon viisi pistettä ja vastaavat viisi syöttöä.

– Vastustaja onnistui ottelun alussa muutamalla actionilla saamaan vähän liian helppoja heittoja, mutta saimme sen mielestäni pian aika hyvin kuriin. Hyökkäyksemme toimi koko ajan, joten kunhan saimme puolustuspään kuntoon, saimme aikaan tarvittavan eron, Nikkarinen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Tappion kärsineen Nokian puolella isoimmat onnistumiset nähtiin Tucker Richardsonilta, joka osui 19 pistettä, keräsi kahdeksan levypalloa, syötti neljästi ja riisti kahdesti.

Seagulls siirtyi illan tuloksen ansiosta sarjataulukossa johtoon kuudella voitolla seitsemästä ottelusta. Nokia puolestaan putosi toiselle sijalle mutta seuraa tiiviisti perässä viidellä voitollaan.

Ottelutilastot

Kouvot kiisi kotivoittoon ja Korisliigan kolmoseksi

Kouvot otti myös kovan kotivoiton kaataessaan Salon Vilppaan 95–82. Ottelun ansiosta Kouvot on nyt voittanut neljä ottelua seitsemästä ja pitää parhaillaan sarjataulukon kolmatta sijaa heti Seagullsin ja Nokian perässä. Vilpaskaan ei ole kaukana kerättyään kaudella tähän mennessä kolme voittoa.

Tämän illan ottelussa tähti oli Kouvojen takamies Kyle Lofton, joka osui 22 pistettä erittäin varmoilla osumatarkkuuksilla. Joukkuetoveri Joel Mäntynen teki monipuolista työtä kirjauttaessaan kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kouvojen Henry Boydille merkittiin kahdeksan pistettä ja kuusi levypalloa, mutta ennen kaikkea pelaaja esitteli taitojaan puolustaessaan korin alla.

– Alkoi olla jo vähän ikävä voittamista. Vähän liian helposti päästin syöttöjä sisään, kun jouduin maalatulle alueelle isoja miehiä puolustamaan, mutta laitoin kroppani likoon ja toivoin parasta. Aika monta niistä tilanteista silti voitin, Boyd kommentoi Ruudun haastattelussa.

Vilppaan pistehai oli penkillä aloittanut Tavon King 20:llä. Teemu Suokas loisti toisena tähtenä 17 pisteellä, kuudella levypallolla ja neljällä syötöllä.

Ottelutilastot

 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia