Seagullsille kolme uutta pelaajasopimusta: Hall III, Leskinen ja Rönnholm lokkipaitaan

10.6.2022 09:31 Helsinki Seagullsin kokoonpano vahvistuu kolmella uudella pelaajalla, kun joukkueen riveihin tulevalla Korisliiga-kaudella 2022-23 liittyvät yhdysvaltalainen Robert Hall III, 20-vuotias Elias Leskinen, sekä 18-vuotias Thomas Rönnholm.

Robert Hall III esiintyi Kouvojen riveissä hienosti viime kaudella. Kuva: Helsinki Seagulls

Töölön Kisahalli on jo entuudestaan erittäin tuttu näyttämö Seagullsin tulevan kauden ensimmäiselle ulkomaalaisvahvistukselle. Teksasin Grand Prairie’sta kotoisin oleva 193-senttinen Robert “Trey” Hall III on pelannut Suomessa jo kaudesta 2019-20, jolloin hän liittyi mukaan PuHun M1B-divisioonan joukkueeseen.

- Olen erittäin onnellinen syntyneestä sopimuksesta, joka on hieno uusi askel urallani eteenpäin. Aloitin koripallourani kolme vuotta sitten Suomessa ja jo silloin haaveenani oli päästä aloittamaan kausi pääsarjatasolla Korisliigassa. Silloin vielä en saanut sopimusta, mutta nyt kolmen vuotta myöhemmin unelmani on vihdoin toteutunut ja olen erittäin kiitollinen Seagullsille tästä mahdollisuudesta, Hall kommentoi seuran tiedotteessa.

Kahden Vantaalla pelaamansa kauden jälkeen hänen uransa johti viime syksynä Torpan Poikien M1A-divisioonan joukkueeseen, josta hänelle avautui hyvinkin pian joulukuussa tie Korisliigaan Kouvolan Kouvojen riveihin. 27-vuotias takamies pelasi Kouvojen paidassa yhteensä 22 ottelua ansaiten näissä 8,5 pistettä, 4,2 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden.

- Etsimme pelaajaa, joka on ensisijaisesti joukkuepelaaja, ymmärtää roolinsa ja takamieheksi tarpeeksi kookas. Trey avasi keskustelun viime viikolla ja melko nopeasti ymmärsin, että hän on todella sopiva palanen ryhmäämme, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso avaa.

- Hän kykenee pelaamaan sekä pointtina että kakkospaikalla. Hän on epäitsekäs ja nöyrä joukkuepelaaja ja todisti viime kaudella kuuluvansa Korisliigaan. Kaiken tämän lisäksi hän voi liittyä ryhmäämme välittömästi, koska asuu pääkaupunkiseudulla. Tämä fakta helpottaa edelleen hänen sulautumistaan joukkueeseen.

Leskinen ja Rönnholm uutena Seagullsin riveihin

Hyvinkään Pontevan 20-vuotias kasvatti Elias Leskinen on tuttu kasvo viime kaudelta Helsingin NMKY:n pelipaidassa M1A-divisioonassa, jossa hän tilastoi 12 ottelussa 9,8 pistettä ja 4 levypalloa ottelua kohden. Nuoresta iästään huolimatta Leskinen on ehtinyt keräämään kokemusta I-divisioonatasolla jo 52 ottelusta yhteensä neljän kauden ajalta. Helsingin Namikan lisäksi hän on edustanut HBA:n joukkuetta M1A-divisioonassa kausilla 2018-21. 

Seagullsin kokoonpanon kolmas uusi kiinnitys on 197-senttinen laituri Thomas Rönnholm. Keravan Kori-80 ja vahvan PuHu Juniorit -taustan omaava Rönnholm on pelannut Vantaalla kolme edellistä kauttaan M1B-divisioonassa PuHun paidassa. Päättyneellä kaudella hän ansaitsi 18 pelaamassaan ottelussa 10,7 pistettä ja 5,7 levypalloa ottelua kohden, joiden lisäksi hän antoi joukkueessaan eniten koriin johtaneita syöttöjä 3,9 keskiarvolla. 

- Erittäin hienoa liittyä Gulls-miehistöön. Seagulls on organisaationa yksi Suomen parhaita ja on upeaa päästä osaksi sitä. Odotan innolla uusia haasteita, Rönnholm iloitsee.

Thomas Rönnholm vetää ensi kaudella Gulls-paidan päällensä. Kuva: Helsinki Seagulls
Thomas Rönnholm vetää ensi kaudella Gulls-paidan päällensä. Kuva: Helsinki Seagulls

Korisliiga-joukkueiden kokoonpanot kaudelle 2022-23 >

Asiat

 
10.8.2022 10:09 Korisliiga

Johnathan Stove Israelin pääsarjasta Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi pelaajasopimusta, kun täysin uutena pelaajana seuraan saapuu 26-vuotias yhdysvaltalainen Johnathan Stove. Lisäksi seura solmi jatkosopimuksen oman kasvatin Elias Sauramon kanssa.

10.8.2022 09:05 Korisliiga

AJ Lawson Hongan riveihin

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 25-vuotiaan AJ Lawsonin kanssa.

5.8.2022 16:22 Korisliiga

Topi Halme palaa Tapiolan Honkaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva espoolaisjoukkue on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Topi Halmeen kanssa.

5.8.2022 09:51 Korisliiga

Nigerian maajoukkuemies Amanze Egekeze ja Kataja Basket sopimukseen

Syyskuiseen FIBA Europe Cup -karsintaan sekä Korisliiga-kauteen tähtäävä joensuulainen Kataja Basket täydentää kokoonpanoaan yhdysvaltalais-nigerialaisella laiturilla.

5.8.2022 09:40 Korisliiga

Quan Jackson Kouvojen vahvuuteen

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen 193-senttisen Quan Jacksonin kanssa. Jackson pelasi koronatilanteen mahdollistamana yliopistokoripalloa viiden kauden ajan valmistuen kuluvan vuoden keväänä.

4.8.2022 13:49 Korisliiga

Perrion Callandret saapuu BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Perrion Callandret, 27, ovat solmineet ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Aiemmin NBA G Leaguessa pelaavaa Windy City Bullsia edustanut Callandret tulee pelaamaan ensimmäistä kauttaan Euroopassa.

2.8.2022 09:08 Korisliiga

Zena Edosomwan Seagullsin korin alle

Korisliiga-kauteen valmistautuva Helsinki Seagulls on solminut sopimuksen 206-senttisen Zena Edosomwan kanssa. Ison pään pelaaja on kolunnut läpi maineikkaan Harvardin yliopiston.

1.8.2022 09:58 Korisliiga

Roydell Brown ja KTP-Basket jatkosopimukseen

Kotkalaisjoukkueen kolmas ulkomaalaisvahvistus on viime kaudelta tuttu Roydell Brown, 24.

28.7.2022 10:14 Korisliiga

Etelä-Sudanin maajoukkuepelaaja Kuany Kuany liittyy Karhubasketin miehistöön

Hallitseva Suomen mestari Karhubasket Kauhajoki on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Kuany Ngor Kuanyn, 28, kanssa. Kuanylla on sekä Etelä-Sudanin että Australian passit ja hän saapuu Kauhajoelle elo- tai syyskuun alussa, kun Etelä-Sudanin maajoukkue on saanut MM-karsintapelinsä pelattua.

27.7.2022 08:19 Korisliiga

Deshon Taylor palaa Kouvojen kokoonpanoon

Kouvolan Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen mieluisan paluumuuttajan kanssa, kun viime kaudella Kouvoja edustanut Deshon Taylor, 26, palaa joukkueen vahvuuteen. Taylor ehti edustaa Kouvoja viime kaudella 13 ottelun verran, kunnes hän siirtyi Unkariin.

26.7.2022 08:11 Korisliiga

Ville Turja jatkaa Kobrian päävalmentajana – suomalaispelaajille jatkosopimukset, ensimmäinen vahvistus on KJ Jackson

Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kobrat ovat solmineet tukun jatkosopimuksia, kun Ville Turja jatkaa joukkueen päävalmentajana ja kaikki viime kauden suomalaisrunkopelaajat ovat solmineet jatkosopimukset. Uutena kasvona nähdään yhdysvaltalainen Kaelin ”KJ” Jackson.

25.7.2022 12:07 Korisliiga

Prince Oduro täydentää Korihaiden vahvistusnelikon

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 23-vuotiaan kanadalaisen sentteri Prince Oduron kanssa. Oduro siirtyy Uuteenkaupunkiin Kanadan CEBL-liigassa pelaavasta Hamilton Honey Badgersista.

22.7.2022 18:52 Korisliiga

206-senttinen Galin Smith tuomaan kokoa Kataja Basketiin, oma kasvatti Kalle Kuivalainen jatkaa joukkueessa

Joensuulaisen Kataja Basketin kokoonpano täydentyy isolla sisäpelaajalla. 206-senttinen yhdysvaltalainen Galin Smith, 23, liittyy joukkueeseen ensi kauden kattavalla sopimuksella. Takamiesosasto täydentyy viime kaudella Korisliiga-tasolla debytoineen 17-vuotiaan Kalle Kuivalaisen jatkaessa kasvattajaseurassaan.

22.7.2022 18:46 Korisliiga

Valtteri Leppänen jatkaa Pyrinnössä seuraavat kaksi kautta

Säynätsalon Riennon kasvatti Valtteri Leppänen, 25, ja miesten Korisliigassa pelaava Tampereen Pyrintö ovat allekirjoittaneet kaksi seuraavaa kautta kestävän sopimuksen. Leppäsen sopimus ulottuu kevääseen 2024.

22.7.2022 14:17 Korisliiga

Karl Gamble täydentää Lahti Basketballin palapelin

Lahti Basketball on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen 206-senttisen Karl Gamblen, 25, kanssa. Gamble siirtyy Lahteen Itävallasta ja hänellä on takanaan kolme kautta ammattilaisena Euroopassa.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 13:03 Korisliiga

Brandon Sly ja Brandon Tabb sopimuksiin KTP-Basketin kanssa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva KTP-Basket on solminut kaksi pelaajasopimusta, kun yhdysvaltalaiset Brandon Sly, 25, ja Brandon Tabb, 26, edustavat kotkalaisseuraa ensi kaudella.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

20.7.2022 09:07 Korisliiga

Seagullsin kotimainen runko vahvistuu Markus Rautasalolla

Helsinki Seagullsin kotimainen runko saa lisää vahvistusta, kun 22-vuotias Markus Rautasalo liittyy joukkueen vahvuuteen 1+1-muotoisella pelaajasopimuksella. 180-senttinen takamies on edustanut aiemmin Korisliiga-urallaan KTP-Basketia jo neljän kauden ajan.

20.7.2022 08:45 Korisliiga

Eetu Villa paluumuuttajana Honkaan – Markus Hyytiäinen ja Lauri Hynönen jatkosopimuksiin

Tapiolan Hongan miesten Korisliiga-joukkue on solminut kolme pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Eetu Villa, 23, palaa kasvattajaseuraansa, kun taas jo edelliskaudella joukkuetta I divisioona A:ssa edustaneet 20-vuotiaat Markus Hyytiäinen ja Lauri Hynönen ovat tehneet jatkosopimukset.

Näytä lisää vastaavia