Seagullsille kolme uutta pelaajasopimusta: Hall III, Leskinen ja Rönnholm lokkipaitaan

10.6.2022 09:31 Helsinki Seagullsin kokoonpano vahvistuu kolmella uudella pelaajalla, kun joukkueen riveihin tulevalla Korisliiga-kaudella 2022-23 liittyvät yhdysvaltalainen Robert Hall III, 20-vuotias Elias Leskinen, sekä 18-vuotias Thomas Rönnholm.

Robert Hall III esiintyi Kouvojen riveissä hienosti viime kaudella. Kuva: Helsinki Seagulls

Töölön Kisahalli on jo entuudestaan erittäin tuttu näyttämö Seagullsin tulevan kauden ensimmäiselle ulkomaalaisvahvistukselle. Teksasin Grand Prairie’sta kotoisin oleva 193-senttinen Robert “Trey” Hall III on pelannut Suomessa jo kaudesta 2019-20, jolloin hän liittyi mukaan PuHun M1B-divisioonan joukkueeseen.

- Olen erittäin onnellinen syntyneestä sopimuksesta, joka on hieno uusi askel urallani eteenpäin. Aloitin koripallourani kolme vuotta sitten Suomessa ja jo silloin haaveenani oli päästä aloittamaan kausi pääsarjatasolla Korisliigassa. Silloin vielä en saanut sopimusta, mutta nyt kolmen vuotta myöhemmin unelmani on vihdoin toteutunut ja olen erittäin kiitollinen Seagullsille tästä mahdollisuudesta, Hall kommentoi seuran tiedotteessa.

Kahden Vantaalla pelaamansa kauden jälkeen hänen uransa johti viime syksynä Torpan Poikien M1A-divisioonan joukkueeseen, josta hänelle avautui hyvinkin pian joulukuussa tie Korisliigaan Kouvolan Kouvojen riveihin. 27-vuotias takamies pelasi Kouvojen paidassa yhteensä 22 ottelua ansaiten näissä 8,5 pistettä, 4,2 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden.

- Etsimme pelaajaa, joka on ensisijaisesti joukkuepelaaja, ymmärtää roolinsa ja takamieheksi tarpeeksi kookas. Trey avasi keskustelun viime viikolla ja melko nopeasti ymmärsin, että hän on todella sopiva palanen ryhmäämme, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso avaa.

- Hän kykenee pelaamaan sekä pointtina että kakkospaikalla. Hän on epäitsekäs ja nöyrä joukkuepelaaja ja todisti viime kaudella kuuluvansa Korisliigaan. Kaiken tämän lisäksi hän voi liittyä ryhmäämme välittömästi, koska asuu pääkaupunkiseudulla. Tämä fakta helpottaa edelleen hänen sulautumistaan joukkueeseen.

Leskinen ja Rönnholm uutena Seagullsin riveihin

Hyvinkään Pontevan 20-vuotias kasvatti Elias Leskinen on tuttu kasvo viime kaudelta Helsingin NMKY:n pelipaidassa M1A-divisioonassa, jossa hän tilastoi 12 ottelussa 9,8 pistettä ja 4 levypalloa ottelua kohden. Nuoresta iästään huolimatta Leskinen on ehtinyt keräämään kokemusta I-divisioonatasolla jo 52 ottelusta yhteensä neljän kauden ajalta. Helsingin Namikan lisäksi hän on edustanut HBA:n joukkuetta M1A-divisioonassa kausilla 2018-21. 

Seagullsin kokoonpanon kolmas uusi kiinnitys on 197-senttinen laituri Thomas Rönnholm. Keravan Kori-80 ja vahvan PuHu Juniorit -taustan omaava Rönnholm on pelannut Vantaalla kolme edellistä kauttaan M1B-divisioonassa PuHun paidassa. Päättyneellä kaudella hän ansaitsi 18 pelaamassaan ottelussa 10,7 pistettä ja 5,7 levypalloa ottelua kohden, joiden lisäksi hän antoi joukkueessaan eniten koriin johtaneita syöttöjä 3,9 keskiarvolla. 

- Erittäin hienoa liittyä Gulls-miehistöön. Seagulls on organisaationa yksi Suomen parhaita ja on upeaa päästä osaksi sitä. Odotan innolla uusia haasteita, Rönnholm iloitsee.

Thomas Rönnholm vetää ensi kaudella Gulls-paidan päällensä. Kuva: Helsinki Seagulls
Thomas Rönnholm vetää ensi kaudella Gulls-paidan päällensä. Kuva: Helsinki Seagulls

Korisliiga-joukkueiden kokoonpanot kaudelle 2022-23 >

Asiat

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

Näytä lisää vastaavia