Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

12.5.2023 12:18 Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

Lassi Nikkarinen on nauttinut ensimmäisistä Korisliiga-finaaleistaan. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten Korisliigan finaaleissa nähtiin torstai-iltana ensimmäinen varsinainen trilleri, kun aiemmin puolin ja toisin ylivoimaisin lopputuloksin heilahdellut sarja siirtyi 3–1-tilanteeseen. Johtoasema on Helsinki Seagullsilla, mutta voitto ei ole vielä lähelläkään taattua, sillä altavastaajana on moninkertainen mestari ja kuluvan kauden runkosarjavoittaja Kauhajoki.

Seagullsin pelinjohtaja Lassi Nikkarinen pääsi loistamaan erityisesti torstai-illan jännitysottelussa, sillä aivan pelin viime metreillä, kutkuttavan tasaisessa tilanteessa, Nikkarinen sai kunnian upottaa kaksi elintärkeää vapaaheittoa. 26-vuotias pallonkäsittelijä ei kuitenkaan ollut tilanteesta moksiskaan.

– Jälkikäteen ajatellen aina joutuu myöntämään, että kyllähän siinä tärkeän ottelun muutaman viimeisen minuutin aikana hieman jännittää, mutta tilanteen ollessa päällä täytyy vain keskittyä niihin pieniin yksityiskohtiin, jotka tekevät sen itse suorituksen. Lopputuloksen miettiminen ei kannata alkuunkaan. Ei pelaaja voi pelätä ratkaisunhetkiä, vaan näen ne nimenomaan mahdollisuutena. Näiden tilanteiden takiahan taitoja harjoitellaan koko vuoden ajan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Eivätkä Nikkarisen taidot todellakaan rajoitu heittojen upottamiseen. Hän on nimittäin voittanut sekä keväällä 2021 – silloin BC Nokian paidassa – että 2022 Korisliiga vuoden puolustuspelaajan palkinnon. Herääkin kysymys, kuinka paljon puolustusekspertiltä on vaadittu juuri näissä finaaleissa.

– Kyllä nämä aika korkean vaikeustason otteluita ovat. Karhun kokoonpanossa kaikki osaavat heittää, ja he juoksevat erinomaista systeemiä, joka pakottaa puolustajan olemaan hereillä. Ei voi jäädä jälkeen edes niissä pienissä off-ball actioneissa, jotka edeltävät sitä varsinaista palloskriiniä, tai muutoin hyökkäys pääsee todella kovaan vauhtiin ja siitä tulee Karhun tasoiselle koneistolle aivan liian helppoa.

Helsinki Seagulls on nyt lähempänä mestaruutta kuin koskaan aiemmin. Neljä pronssimitalia voittanut seura on lyhyen historiansa aikana ensimmäistä kertaa finaaleissa ja kaiken päälle enää voiton päässä Pantterista.

Siitä huolimatta – ja juuri sen takia – onkin huolehdittava, etteivät joukkueen mestaruusjuhlat ala minuuttiakaan liian aikaisin. Nikkarinen on myös viime päivinä tahollaan asiaa pohtinut.

– Kyllä siitä vähän täytyy tällaisella hetkellä kopissa muistuttaa, että yksi peli tarvitaan vielä. Mutta kaikki sen kyllä tietävät, ja tämän sarjan kolmas peli antoi meille myös kokemuksen siitä, mihin vastustaja pystyy, kun he pääsevät vauhtiin. Ei jää kenellekään mitään illuusioita, että tässä sarjassa voisi saada voittoja helpolla.

Henkilöt

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia