Seppo Kurki seuraa puolivälieriä mielenkiinnolla

2.3.2007 Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki saa tulevan viikonlopun seurata rauhassa puolivälieriä, joiden jälkeen runkosarjan voittajalle sekä kakkoseksi tulleelle Äänekosken Huimalle selviää välierävastustajat. Kurki pitää Catzia ja Pussihukkia hienoisina ennakkosuosikkeina.

Viikon ottelutauon aikana Peli-Karhut harjoittelee kuitenkin jo pudotuspelirytmin mukaisesti.

- Vedetään 3-4 kovaa harjoitusta molempien viikkojen aikana. Jatkossa otteluita tulee kuitenkin paljon ja opetellaan jo sitä rytmiä, joka pudotuspeleissä on, Kurki toteaa.

Kurjen mukaan kotkalaisten todennäköisin välierävastustaja tulee otteluparista Pussihukat–Espoo Team, jonka otteluita Kurki lähtee seuraamaan.

- Kauden aikana olemme jo tosin oppineet, että ihan hirveästi ei kannata lähteä pelaamaan vastustajan mukaan. Keskitymme omaan peliimme ja käymme vain määrättynä asioita vastustajista läpi. Omaa peliämme ei kuitenkaan tulla muuttamaan, mutta muutamia joukkueita vastaan olemme jotain pientä valmistelleet, vihjaa Kurki.

Välieriin Kurjella ei ole toivevastustajaa. Veikkaus puolivälieristä jatkoon menijöistä kuitenkin on selvä: Catz etenee puhtaalla pelillä jatkoon.

- BC Nokialla on silti erinomainen mahdollisuus yllättää Catz. Heidän vahvuutena on heittovoima sekä nopeat pienet pelaajat. Jos he saavat vähänkin levypalloja ja pääsevät juoksemaan ja aloittamaan kolmosten upottamisen, voivat he hyvinkin yllättää, Kurki analysoi.

- Catz on lähes päinvastainen joukkue kuin Nokia. Heillä on isoja pelaajia, jonka avulla ovat menestyneet, jos ei yllätyksiä tule, niin uskon heidän hoitavan ottelusarjan kahdella voitolla.

”Pussihukat – Espoo Team 2-1”

Markus Makkosen valmentaman Pussihukkien ehdoton ase on kaksikko Heli Roukanoja-Aneta Kausaite. Seppo Kurki pitää espoolaisten materiaalia aavistuksen parempana, vaikka Pussihukat on runkosarjassa paremmin pelannutkin.

Kurki näkee kotikenttäedun merkityksen nousevan otteluparissa ratkaisevaan rooliin ja uskoo Pussihukkien astelevan välierävastukseksi otteluvoitoin 2-1. Kurjen mukaan Pussihukkia vastaan avainasemassa on pitää tehokaksikon ulkopuolelta tulevat pelaajat kurissa.

- Se on selvää, että Roukanoja ja Kausaite tekevät omat pisteensä ja levypallonsa. Tärkeämpää on se, miten pysäytetään kaikki muut joukkueen pelaajat. Mikäli Pussihukat tulee vastaan, aiomme painottaa puolustamisessa nimenomaan muiden kuriin saamista, paljastaa Kurki.

Naisten puolivälierät alkavat perjantaina 2.3. ottelulla Catz-BC Nokia. Lauantaina 3.3. Myyrmäen urheilutalolla Pussihukat ja Espoo Team aloittavat mielenkiintoisen taistelunsa. Välieriin etenee kahdella voitolla. Peli-Karhut saa puolivälieävoittajista vastaansa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen joukkueen. Runkosarjan kakkosena oleva Äänekosken Huima puolestaan saa vastaansa paremmin sijoittuneen joukkueen.

Pudotuspelien otteluohjelmaan tästä.   Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

16.11.2022 20:47 Naisten Korisliiga

Honka kiilasi ToPo:n edelle – Pyrinnön vahvoille otteille jatkoa

Sarja jatkui keskiviikkona kahdella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka sekä Pyrintö.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

11.11.2022 21:15 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto Helsingistä

Illan ainoassa ottelussa sarjakärki Kotkan Peli-Karhut matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Vierasjoukkue piti Märskyn aisoissa ja vei sarjapisteet mukanaan 73-58.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

4.11.2022 20:56 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Illan ainoassa ottelussa kaksi joukkuetta pääkaupunkiseudulta kohtasivat toisensa. Honka palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen, kun se haki vierasvoiton 76-69.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

28.10.2022 21:54 Naisten Korisliiga

Silja Viita johdatti Alun voittoon – Märsky otti voiton Pyrinnöstä

Naisten Korisliigassa nähtiin perjantaina kaksi ottelua. Molemmissa otteluissa kotijoukkueet olivat vahvempia ja voitot kirjattiin FoA:lle sekä HBA-Märskylle.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

19.10.2022 20:41 Naisten Korisliiga

ToPo:n puolustus myrkkyä Vimpelille

Illan ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa ToPo emännöi Vimpeliä. Kotijoukkue puolusti läpi ottelussa erinomaisesti ja otti ottelusta voiton 79-47.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

Näytä lisää vastaavia