Siena ampui kovilla, Koposen Bolognan kausi päätökseen

26.5.2011 Italian Serie A:n puolivälierien kolmannessa osaottelussa yllätysvoiton Montepaschi Sienasta hakenut Petteri Koposen Virtus Bologna joutui taipumaan keskiviikkona kotonaan. Siena johti neljättä puolivälierää jo avausjakson jälkeen lukemin 9-25 ja lähetti Bolognan kesälomille 62-81 (28-49) vierasvoitollaan. Koponen heitti kauden viimeisessä ottelussa Bolognalle yhdeksän pistettä.

Petteri Koposen kolmas kausi Italiassa päättyi puolivälierätappioon Sienaa vastaan.

Gordon Herbert ja Frankfurt Skyliners hävisivät Bundesliigan kolmannen välieräottelun Alba Berlinille kotonaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Puolivälieräsarjan toisessa ja kolmannessa ottelussa Sienalle kovan vastuksen antanut Bologna joutui taipumaan jo neljännen puolivälieräottelun avausjaksolla. Siena pakotti joukkuepuolustuksellaan Bolognan kymmenessä minuutissa yhdeksään pallonmenetykseen ja viimeisteli Malik Hairstonin johdolla nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä sarjatulella kotijoukkueen verkkoon. Kymmenen minuutin jälkeen Siena johti lukemissa 9-25.

Toisella jaksolla Bologna sai otteen hyökkäyspelistä, mutta ei saanut Sienaa vastaavasti kuriin puolustuspäässä. Puoliaikaan mennessä Siena oli kasvattanut johtonsa jo 21 pisteeseen.

Bologna ei kuitenkaan myynyt nahkaansa helpolla. Siena johti lukemissa 35-57 vielä kolmannen jakson puolessavälissä, mutta kotiyleisöstään virtaa saanut Bologna alkoi säkittää heittojaan hyvällä tarkkuudella ja nousi kolme minuuttia ennen loppua kahdeksan pisteen päähän, 60-68. Siena vei kuitenkin seuraavan puolitoistaminuuttisen 11-0 ja voitti neljännen osaottelun lopulta pistein 62-81 (28-49). Siena eteni samalla Serie A:n välieriin otteluvoitoin 3-1.

Petteri Koponen pelasi kauden päätösottelussaan 32 minuuttia ja upotti yhdeksän pistettä (kakkoset 1/4, kolmoset 1/3, vapaaheitot 4/6). Koposelle merkittiin myös yksi levypallo, yksi riisto, kolme menetystä ja kaksi virhettä. Bolognan tehokkain oli Kelvin Rivers (16/8).

Tasaisen Sienan parhaat olivat Malik Hairston (18/2), Rimantas Kaukenas (16/6), Ksistof Lavrinovic (14/4) ja Milovan Rakovic (10/4/3 riistoa).

Koponen urakoi kolmannella Italian kaudellaan runkosarjan keskiarvoikseen 12,1 pistettä, 2,6 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 1,4 riistoa 30,0 minuutissa ottelua kohden upottaen kakkosensa 49,6%, kolmosensa 35,1% ja vapaaheittonsa 86,0% tarkkuudella. Pudotuspeleissä Koponen pelasi neljä ottelua 11,0 pisteen, 3,7 syötön, 2,3 levypallon ja 1,0 riiston keskiarvoilla (kakkoset 50,0%, kolmoset 42,9%, vapaaheitot 83,3%).

Koposella on jäljellä yksi vuosi sopimusta Bolognan kanssa.

Toinen jakso Skylinersin turma välierissä

 

Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue, Gordon Herbertin valmentama ja Kimmo Muurisen sekä Carl Lindbomin edustama Frankfurt Skyliners taipui Bundesliigan kolmannessa välieräottelussa kotonaan Alba Berlinille pistein 52-68 (18-36). Alba johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 1-2, ja sillä on mahdollisuus edetä finaaleihin jo perjantaina kotonaan.

Berliiniläiset varmistivat voittonsa toisella jaksolla, jonka aikana kotijoukkueen hyökkäyspeli meni täysin solmuun. Skyliners sai aikaiseksi kymmenessä minuutissa vaivaiset kahdeksan pistettä Alban 19:a vastaan ja tipahti puoliajalle 18-36-tappioasemaan. Kolmen jakson jälkeen Alba johti jo 28-50, eikä Skyliners enää noussut viimeisellä jaksolla. Kotijoukkue upotti kakkosensa ottelussa 32,2% ja kolmosensa 14,3% tarkkuudella.

Kimmo Muurinen pelasi kolmannessa välierässä 14 ottelua, nakutti neljä pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 0/1) ja kaapi kolme levypalloa. Skylinersin parhaat pistemiehet olivat Marius Nolte (10/3) ja DaShaun Wood (10/1/4 syöttöä), kun taas Albaa kannatteli Yassin Idbihi (14/5/3 syöttöä).

Salinin Olimpijalle välierien avausvoitto

 

Viime viikkoina yskähdellyt Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana avasi Slovenian Liga Telemachin välierät voitokkaasti kukistamalla Helios Domzalen kotonaan 74-59 (34-37).

Tasaisesti koko miehistöään peluuttanut Helios onnistui haastamaan Olimpijaa 30 minuuttia. Päätösjaksolla kotijoukkueen rutiini osoittautui kuitenkin liian vahvaksi vieraille. Viimeiset kymmenen minuuttia merkittiin latautuneelle kotijoukkueelle pistein 27-7.

Olimpijan ykkönen oli veteraanitakamies Vlado Ilievski, joka nakutti 25 pistettä ja jakoi kuusi korisyöttöä. Samo Udrih säesti 15 pisteellä ja neljällä levypallolla. Pitkään sivussa ollut Sasu Salin palasi kentille ja heitti kahdessa minuutissa yhden pisteen (vapaaheitot 1/2).

Helioksen tehokkain oli Benjamin Raymond (25/13).

 
17.5.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Dolenc, Mirolybov ja Koskinen juhlivat Itävallan mestaruutta – ”Nyt on aika nauttia”

Daniel Dolencin edustama ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan mestaruuden. Latviassa Alexander Madsen on voiton päässä mestaruudesta.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

14.5.2021 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueet hyvissä asemissa finaalisarjoissa – Maxhuni tykitti 34 pistettä

Alexander Madsen pääsi juhlimaan toista finaalivoittoa Latviassa ja Itävallassa vahvan suomalaisedustuksen omaava Swans Gmunden on voiton päässä mestaruudesta. Swansin päävalmentaja Anton Mirolybov valittiin myös Itävallan liigan vuoden valmentajaksi. Edon Maxhunin 34 pistettä eivät sitä vastoin auttaneet Pärnua voittoon Viron finaaleissa.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

9.5.2021 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisesta Islannin liigan korikuningatar

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen tällä viikolla ja samalla päättyi Annika Holopaisen kausi. Holopainen oli koko sarjan korikuningatar.

8.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Joonas Lehtoranta aloittaa pudotuspelit Hollannissa

Hollantilaisen Feyenoordin riveihin keväällä siirtynyt Joonas Lehtoranta koki ikävän takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, mutta on näillä näkymin joukkueen mukana, kun joukkue aloittaa puolivälierät lauantaina. Feyenoordille asettuu vastaan Landstede Hammers.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

3.5.2021 10:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin VEF Riika Latvian liigan finaaleihin

Alexander Madsen pääsee jahtaamaan toista peräkkäistä Latvian mestaruutta, kun VEF Riika raivasi tiensä finaaliin. Erik Murphyn kausi Japanissa sen sijaan tuli päätökseen.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

1.5.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue finaaleihin Itävallassa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencsin edustama Swans Gmunden raivasi tiensä Itävallan liigan finaaliin.

29.4.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alanen hurjana Tshekissä

Aapeli Alanen näytti kyntensä Tshekin pudotuspeleissä, kun hän siivitti 19 pisteellään Brnon avausvoittoon. Joonas Lehtoranta sen sijaan oli taas isossa roolissa Feyenoordin napatessa Hollannin cupissa välieräpaikan.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

Näytä lisää vastaavia