Sitkeä Kataja joutui taipumaan: ”Kaivoimme itsellemme kuopan”

24.1.2017 Kataja Basketin tie Mestarien liigassa nousi pystyyn, kun turkkilainen Pinar Karsiyaka haki Joensuusta 73-83 (36-44) –voiton lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Katajan kansainväliset ottelut jatkuvat FIBA Europe Cupin pudotuspeleissä.

Daniel Mullings esitteli jälleen pomppuaan ja viimeisteli 27 pistettä.

Voitolla Kataja olisi edennyt Mestarien liigan pudotuspeleihin, mutta tappion myötä joensuulaiset jäivät lohkon sijalle seitsemän. B-lohkosta jatkoon etenivät Karsiyakan lisäksi lohkovoittaja Le Mans Sarthe, Umana Reyer Venezia, Avtodor Saratov, sekä Maccabi Rand Media.

- Olen luonnollisesti pettynyt. Karsiyaka on erinomainen joukkue ja sanoin ennen ottelua, että jos hyvää joukkuetta vastaan tekee virheitä, se kostautuu. Tänään teimme liikaa virheitä puolustuksessa, Katajan päävalmentaja Greg Gibson totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

- Hyvä asia on, että meillä on vielä aikaa kehittyä. Toivottavasti opimme näistä Mestarien liigan otteluista. Tämä on ollut hieno matka, mutta etenkään viimeiset neljä viikkoa eivät sujuneet kuten odotimme.

Kataja kaivoi itselleen kuopan

Ottelun alku oli Katajan hallintaa hurjassa vireessä olleen Daniel Mullingsin (27/8) johdolla. Mullings upotti ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana peräti 19 pistettä ja joensuulaiset ehtivät parhaimmillaan jo 25-14-johtoon, ennen kuin vierasjoukkue sai peliään rullaamaan.

Toisessa erässä Karsiyaka sai puolustuspelinsä uomiinsa, ja kun myös hyökkäyspäässä pallo liikkui vapaille pelaajille, turkkilaiset kirivät erän alun nimiinsä 18-1.

- Aloitimme hyvin, mutta toisessa erässä pelimme levisi ja kaivoimme itsellemme kuopan. Tauon jälkeen saimme kuitenkin intensiteetin takaisin ja pääsimme mukaan peliin. Tämä oli todella kova tappio, Mullings harmitteli.

Puoliajan jälkeen Kataja nousi mukaan otteluun, mutta Karsiyaka piti kiinni johtoasemastaan. Sitkeästi taistellut kotijoukkue nousi Rion Brownin (24/0/5 syöttöä) kuuden peräkkäisen pisteen myötä tasoihin neljännen erän puolivälissä, mutta sen jälkeen vierasjoukkue karkasi Katajan tavoittamattomiin.

Katajan tehokolmikon muodostivat Mullings, Brown ja Teemu Rannikko (13/2/8 syöttöä). Joey King jäi kolmeen pisteeseen, ja Kervin Bristolin onnistumiset painottuivat levypallopeliin (4/9). Karsiyakan ykkönen oli 25 pistettä heittänyt Muhammed Baygül.

Katajan europelit jatkuvat tappiosta huolimatta, sillä joukkueen sijoitus Mestarien liigassa (24-32) toi paikan FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin.

 
28.1.2022 20:41 Pääjuttu

KTP taivutti Kobrat trillerissä – voittajajoukkueessa myös liuta tuoreita kiinnitysuutisia

KTP-Basket otti ylemmän jatkosarjapaikan kannalta kriittisen voiton ja julkaisi ensi kauden sopimusuutisia.

28.1.2022 09:15 Korisliiga

Eemi Luukkonen: ”Tavoitteena on pelata ammattilaisena – toivottavasti Euroopan kentillä”

Lahti Basketballin Eemi Luukkonen on ihastuttanut tällä kaudella urheilullisuudellaan. Top 10 -koosteista tuttu pelimies on toisella liigakaudellaan ottanut suuria kehitysaskeleita. Millainen mies on Eemi Luukkonen?

27.1.2022 20:07 Korisliiga

Sisuuntunut Kataja Basket yllätti Seagullsin – Rhamel Brownilta 17 pisteen ja 17 levypallon suoritus

Vähävoittoisesta kaudesta kärsinyt Kataja Basket on nostanut tasoaan runkosarjan loppua kohden. Tänään kaatui sarjakakkonen Helsinki Seagulls.

25.1.2022 20:18 Korisliiga

Pyrintö yllätti Seagullsin vieraissa – Kataja puolusti onnistuneesti kotikenttää

Miesten Korisliiga-illan voittajiksi selvisivät ylemmän jatkosarjan paikassa kiinni oleva Tampereen Pyrintö ja yhdeksännelle sijalle jäänyt Kataja Basket.

25.1.2022 09:37 Korisliiga

Flenard Whitfield: ”Kokeneena pelaajana yritän olla enemmän opettaja kuin pelkkä joukkuekaveri”

Kauhajoella Suomen mestaruuden keväällä 2018 voittanut Flenard Whitfield palasi täksi kaudeksi Korisliigaan, kun hän solmi sopimuksen perinteikkään KTP-Basketin kanssa.

22.1.2022 19:05 Korisliiga

Toipuva Kauhajoki pelasi kuin viimeistä päivää – Severi Kaukiaiselle vakuuttava tuplatupla

Miesten Korisliigassa voittoja pääsivät juhlimaan Kauhajoki, Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

21.1.2022 20:36 Korisliiga

Remu Raitanen varmisti pisteet vapaaheittoviivalla – KTP:n peli ailahteli, mutta ylemmän jatkosarjan paikka häämöttää jo

KTP-Basket taistelee Korisliigan neljännellä sijalla ylemmän jatkosarjan paikasta. Bisons Loimaa seuraa vasta sarjataulukon häntäpäässä mutta oli silti yllättää isännät.

21.1.2022 08:39 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Jeremiah Wood: ”Joillekin tämä on pelkkää koripalloa, mutta minulle tämä on taidetta ja elämän tarkoitus”

Triplatuplakone Jeremiah Wood tilastoi joulukuun aikana ottelukohtaisesti 13,8 pistettä, 10,5 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Suomessa viihtyvä Salon Vilppaan korinalusjyrä puhuu avoimesti kehityksestään niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

19.1.2022 20:25 Korisliiga

Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

18.1.2022 20:20 Korisliiga

Kouvot tuli kuumana tauolta – KTP:n 93 pistettä ei riittänyt lähellekään voittoa

Kymenlaakson derbyssä nähtiin harvinaisen pisterikas ottelu, kun Kouvot kukisti KTP:n. Kovin pelaajakohtainen saldo, 34, merkittiin Amir Hintonin nimiin.

18.1.2022 13:05 Korisliiga

Antero Lehto: ”Katsoimme PTV:ltä NBA-pelejä kerran kuussa – silloin elettiin sellaisessa maailmassa”

Pyrintö-kasvatti Antero Lehto on pelannut 725 Korisliigan runkosarjan ottelua. Kokenut takamies istahti haastattelupenkkiin, jossa Lehto avaa niin uransa alkuvaiheita kuin tarinoita matkan varrelta sekä ottaa kiinni nykyhetkeen.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

Näytä lisää vastaavia