Sudenpennuilla kaksijakoinen päivä BSBC:ssä – 16-vuotiaat pojat ja 18-vuotiaat tytöt jatkoivat voittokulkuaan

4.1.2022 22:26 Suomen nuorten koripallomaajoukkueet jatkoivat tiistaina pelejänsä Tallinnan vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Sudenpennut onnistuivat saalistamaan kaksi voittoa, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat poistuivat parketilta voitot mukanansa.

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kaatoi tänään Viron 17 pistettä upottaneen Meri Kanervan johdolla. Kuva: Ville Vuorinen

18-vuotiaissa tytöissä Viro kaatui huimalla loppukirillä, Latvia niukasti parempi

18-vuotiaden tyttöjen sarjassa kahdella joukkueella pelaava Suomi kohtasi maanantain tapaan Viron ja Latvian. Joukkueet pelasivat ristiin, joten eilen Latvian kukistanut joukkue sai tänään vastaansa Viron.

Kaksijakoisen ottelun kolme ensimmäistä neljännestä kulki Viron hienoisessa hallinnassa. Viro oli koko ajan pienoisessa johtoasemassa. Päätösneljännes kuitenkin muutti ottelun luonteen täysin. Suomi onnistui niin läheltä kuin kaukaa ja hyvä puolustussuoritus jätti etelänaapurin telineisiin – päätöskymppi meni peräti 27–11 Suomelle ja koko ottelu 71–54 (31–34).

- Todella tahmea alku – ei pärjätty puolustuspäässä ja sitä kautta hyökkäyspelikin oli tukossa. Emme päässeet stop and go -pelaamiseen. Puoliajan jälkeen pelaajat alkoivat toteuttamaan meidän kivijalkahommia ja olimme riittävän puolustusmielisiä, joka toi lopulta voiton meille, päävalmentaja Janne Hänninen summasi.

- Juoksimme hyvin riistojen jälkeen. Vaikeilla hetkillä Meri Kanerva (17/2) otti joukkueen reppuselkään. Irtiottovaiheessa Fiia Hellstén (15/11) ja Anni Mujunen (9/5) olivat tärkeässä roolissa voiton takana.

Ottelutilastot >


Maanantaina Virolle loppuhetkillä taipunut Sudenpennut kohtasi tänään Latvian. Käsikirjoitus oli päinvastainen kuin tänään Viron kohdanneella joukkueella.

Latvia-ottelu oli pitkään Suomen näpeissä, kun päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 56–52. Suomi johti ottelua parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä kolmannen neljänneksen puolivälissä. Latvialaiset saivat kuitenkin juonesta kiinni ja veivät päätöskympin 10–21 merkkauttaen koko ottelun lopulta niukasti 66–73 (36–34).

- Hienosti roikuttiin niin kauan kuin tehtiin yhdessä sovittuja ja harjoiteltuja asioita puolustuspäässä, niin se johti hyviin hyökkäyspäässä. Ja välillä jopa vietiin peliä, mutta mustia hetkiä oli lopulta vähän liikaa. Vastustaja sai 33 pinnaa meidän menestyksistä ja sillä harvoin tämän pelejä voitetaan. Tappiosta huolimatta joukkueen esitys oli tänään hyvä, päävalmentaja Hänninen kommentoi.

- Lilli Hakkarainen toi tänään hienoa energiaa ja eforttia peliin, joka tarttui koko joukkueen pelaamiseen. Hänen pelaamistaan oli tänään upea seurata, Hänninen jakoi kiitosta ottelun jälkeen.

Lilli Hakkarainen ja Verna Savikuja heittivät molemmat 14 pistettä.

Ottelutilastot >

Viron vuoro kokea Sudenpentujen vire 16-vuotiaissa pojissa

Eilen Latvian 21 pisteellä voittanut Suomi jatkoi eilistä voittokulkuaan kaatamalla kisaisäntä Viron eilisen suuruisella marginaalilla. Viro oli ottelun alussa hienoisesti niskan päällä, mutta toisella neljänneksellä Suomi alkoi lisätä johtoaan kori korilta.

Suomen kypsä johtoasemapelaaminen piti huolen, ettei virolaiset päässet uhmaamaan Suomea ottelun voitosta. Loppulukemat olivat Suomelle 78–57 (41–32). Suomi napsi ottelussa 20 levypalloa enemmän kuin vastustajansa.

- Tämä Viron 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa meidän näkökulmasta haastavasti. He eivät varsinaisesti tee perinteisiä palloskriinejä, vaan slippailevat ja täten aiheuttivat meille hämmennystä ottelun alussa. Meillä kesti tovi, että pääsimme samalle sivulle. Onneksi pelikirjastamme löytyi lääkkeet tähän ja toinen puoliaika oli aika selkeästi meidän, päävalmentaja Jyri Lohikoski avasi.

- Ero olisi voinut olla tänään suurempikin, mutta emme pystyneet pitämään pallosta riittävän hyvin huolta ja meille tuli lukuisia paineettomia pallonmenetyksiä. Se on asia, johon meidän täytyy keskittyä jatkossa enemmän.

Eilisen tapaan Suomen pisteykkönen oli HoNsU-kasvatti Elmeri Abbey, joka naulasi Viroa vastaan 19 pistettä. Hänen lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Olavi Suutela (13/6), Jelani Towa (11/5) ja Jonas Kaivos (10/6).

Ottelutilastot >

Olavi Suutela upotti 13 pistettä Viroa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen
Olavi Suutela upotti 13 pistettä Viroa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen 16-vuotiailla tytöillä takkuinen tiistai

Kahdella joukkueella 16-vuotiaiden tyttöjen turnaukseen osallistuva Suomi kohtasi Latvian ja Viron. Eilen Viron kukistanut 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai tänään tuta Latvian iskukyvyn. Suomi oli tänään koko ottelun alakynnessä taipuen lopulta 42–116 (22–58).

- Nyt ei auta selittely, Latvia oli tänään suvereenisesti meitä parempi. Sen lisäksi, että joukkue on kookkaampi se myös osasi käyttää kokoaan hyväkseen aggressiivisella pelaamisella. Kyseinen ottelu oli joukkueelle jo kymmenes yhdessä ja se näkyi kentällä pelivalmiutena, päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi.

Kookkaampi vastustaja aiheutti korien läheisyydessä tukalia hetkiä suomalaispelaajille. Palviaista miellytti onnistunut kaukoheittopeli, jossa onnistumisprosentti oli mukavat 45 (5/11). Vastapainona oli peräti 44 menestystä, joista Latvia pääsi juoksemaan peräti 51 pistettä.

- Niissä hetkissä, kun pystyimme rakentamaan yhteisesti asioita, saimme myös onnistumisia. Saimme tänään laadukkaita kolmen pisteen heittoja, jotka upposivat kiitettävästi.

Eiliseen tapaan Ada Tyrni oli pelipäällä upottaen Suomen joukkueen korkeimman pistelukeman, 13 pistettä.

Ottelutilastot >


Toinen 16-vuotiaiden joukkueista kohtasi Viron. Maanantaina Latvialle taipunut joukkue ei onnistunut päihittämään turnausjärjestäjä Viroa. Suomi koko ottelun takaa-ajajan roolissa.

Viro pelasi johtoasemassa kypsästi eikä Sudenpennut päässeet toisella puolikkaalla neljää pistettä lähemmäs. Loppulukemat olivat Virolle 61–44 (37–25).

- Totta kai tappiot harmittavat. Meillä oli Viro-ottelussa paljon menetyksiä (40), jotka vastustaja käänsi hyvin pisteiksi. Haimme 26 hyökkäyslevypalloa, joten saimme riittävästi pallonhallintoja voittaaksemme ottelun. Heikko viimeistely ja heittopelaaminen takkusi tänään, Palviainen niputti.

Suomen parhaimmat pisteiden tekijät olivat kahdeksan pistettä viimeistelleet Amanda Mäkelä ja Emma Ristola.

Turnauksen päätöspäivänä keskiviikkona Suomen joukkueet pelaavat toisiaan vastaan.

Ottelutilastot >

 
14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

31.12.2022 11:19 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet on valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pelataan Tallinnassa, Audentesin urheilukoulussa, 3.-5.1.2023.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

5.1.2022 14:35 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi BSBC:n turnausvoittoa – 16-vuotiaat pojat ja 18-vuotiaat tytöt Baltic-voittoihin

Vuotuinen Baltic Sea Basketball Cup tuli päätökseen keskiviikkona. Suomen joukkueet pelasivat toisiaan vastaan tyttöjen sarjoissa. Alle 16-vuotiaat pojat päättivät Tallinnan matkan voittoisaan harjoitusotteluun Audentesin urheilukoulua vastaan.

3.1.2022 21:32 Sudenpennut

Sudenpennut palasivat kansainvälisille kentille – Baltic Sea Cupissa nähtiin onnistumisia laajana rintamana

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennut kaatoivat Latvian kahdesti. Viro puolestaan oli hankala vastustaja tytöille molemmissa sarjoissa.

2.1.2022 09:29 Sudenpennut

Sudenpennut valittu Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen sekä 16-vuotiaiden poikien maajoukkueet aloittavat maajoukkuevuotensa 2022 3.-5.1.2022 Tallinnan Audentesin urheilukoulussa, jossa pelataan Baltic Sea Basketball Cup. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ei osallistu turnaukseen koronavirustapauksen vuoksi.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

Näytä lisää vastaavia