Sudenpennuilla kaksijakoinen päivä BSBC:ssä – 16-vuotiaat pojat ja 18-vuotiaat tytöt jatkoivat voittokulkuaan

4.1.2022 22:26 Suomen nuorten koripallomaajoukkueet jatkoivat tiistaina pelejänsä Tallinnan vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Sudenpennut onnistuivat saalistamaan kaksi voittoa, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat poistuivat parketilta voitot mukanansa.

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kaatoi tänään Viron 17 pistettä upottaneen Meri Kanervan johdolla. Kuva: Ville Vuorinen

18-vuotiaissa tytöissä Viro kaatui huimalla loppukirillä, Latvia niukasti parempi

18-vuotiaden tyttöjen sarjassa kahdella joukkueella pelaava Suomi kohtasi maanantain tapaan Viron ja Latvian. Joukkueet pelasivat ristiin, joten eilen Latvian kukistanut joukkue sai tänään vastaansa Viron.

Kaksijakoisen ottelun kolme ensimmäistä neljännestä kulki Viron hienoisessa hallinnassa. Viro oli koko ajan pienoisessa johtoasemassa. Päätösneljännes kuitenkin muutti ottelun luonteen täysin. Suomi onnistui niin läheltä kuin kaukaa ja hyvä puolustussuoritus jätti etelänaapurin telineisiin – päätöskymppi meni peräti 27–11 Suomelle ja koko ottelu 71–54 (31–34).

- Todella tahmea alku – ei pärjätty puolustuspäässä ja sitä kautta hyökkäyspelikin oli tukossa. Emme päässeet stop and go -pelaamiseen. Puoliajan jälkeen pelaajat alkoivat toteuttamaan meidän kivijalkahommia ja olimme riittävän puolustusmielisiä, joka toi lopulta voiton meille, päävalmentaja Janne Hänninen summasi.

- Juoksimme hyvin riistojen jälkeen. Vaikeilla hetkillä Meri Kanerva (17/2) otti joukkueen reppuselkään. Irtiottovaiheessa Fiia Hellstén (15/11) ja Anni Mujunen (9/5) olivat tärkeässä roolissa voiton takana.

Ottelutilastot >


Maanantaina Virolle loppuhetkillä taipunut Sudenpennut kohtasi tänään Latvian. Käsikirjoitus oli päinvastainen kuin tänään Viron kohdanneella joukkueella.

Latvia-ottelu oli pitkään Suomen näpeissä, kun päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 56–52. Suomi johti ottelua parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä kolmannen neljänneksen puolivälissä. Latvialaiset saivat kuitenkin juonesta kiinni ja veivät päätöskympin 10–21 merkkauttaen koko ottelun lopulta niukasti 66–73 (36–34).

- Hienosti roikuttiin niin kauan kuin tehtiin yhdessä sovittuja ja harjoiteltuja asioita puolustuspäässä, niin se johti hyviin hyökkäyspäässä. Ja välillä jopa vietiin peliä, mutta mustia hetkiä oli lopulta vähän liikaa. Vastustaja sai 33 pinnaa meidän menestyksistä ja sillä harvoin tämän pelejä voitetaan. Tappiosta huolimatta joukkueen esitys oli tänään hyvä, päävalmentaja Hänninen kommentoi.

- Lilli Hakkarainen toi tänään hienoa energiaa ja eforttia peliin, joka tarttui koko joukkueen pelaamiseen. Hänen pelaamistaan oli tänään upea seurata, Hänninen jakoi kiitosta ottelun jälkeen.

Lilli Hakkarainen ja Verna Savikuja heittivät molemmat 14 pistettä.

Ottelutilastot >

Viron vuoro kokea Sudenpentujen vire 16-vuotiaissa pojissa

Eilen Latvian 21 pisteellä voittanut Suomi jatkoi eilistä voittokulkuaan kaatamalla kisaisäntä Viron eilisen suuruisella marginaalilla. Viro oli ottelun alussa hienoisesti niskan päällä, mutta toisella neljänneksellä Suomi alkoi lisätä johtoaan kori korilta.

Suomen kypsä johtoasemapelaaminen piti huolen, ettei virolaiset päässet uhmaamaan Suomea ottelun voitosta. Loppulukemat olivat Suomelle 78–57 (41–32). Suomi napsi ottelussa 20 levypalloa enemmän kuin vastustajansa.

- Tämä Viron 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa meidän näkökulmasta haastavasti. He eivät varsinaisesti tee perinteisiä palloskriinejä, vaan slippailevat ja täten aiheuttivat meille hämmennystä ottelun alussa. Meillä kesti tovi, että pääsimme samalle sivulle. Onneksi pelikirjastamme löytyi lääkkeet tähän ja toinen puoliaika oli aika selkeästi meidän, päävalmentaja Jyri Lohikoski avasi.

- Ero olisi voinut olla tänään suurempikin, mutta emme pystyneet pitämään pallosta riittävän hyvin huolta ja meille tuli lukuisia paineettomia pallonmenetyksiä. Se on asia, johon meidän täytyy keskittyä jatkossa enemmän.

Eilisen tapaan Suomen pisteykkönen oli HoNsU-kasvatti Elmeri Abbey, joka naulasi Viroa vastaan 19 pistettä. Hänen lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Olavi Suutela (13/6), Jelani Towa (11/5) ja Jonas Kaivos (10/6).

Ottelutilastot >

Olavi Suutela upotti 13 pistettä Viroa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen
Olavi Suutela upotti 13 pistettä Viroa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen 16-vuotiailla tytöillä takkuinen tiistai

Kahdella joukkueella 16-vuotiaiden tyttöjen turnaukseen osallistuva Suomi kohtasi Latvian ja Viron. Eilen Viron kukistanut 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai tänään tuta Latvian iskukyvyn. Suomi oli tänään koko ottelun alakynnessä taipuen lopulta 42–116 (22–58).

- Nyt ei auta selittely, Latvia oli tänään suvereenisesti meitä parempi. Sen lisäksi, että joukkue on kookkaampi se myös osasi käyttää kokoaan hyväkseen aggressiivisella pelaamisella. Kyseinen ottelu oli joukkueelle jo kymmenes yhdessä ja se näkyi kentällä pelivalmiutena, päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi.

Kookkaampi vastustaja aiheutti korien läheisyydessä tukalia hetkiä suomalaispelaajille. Palviaista miellytti onnistunut kaukoheittopeli, jossa onnistumisprosentti oli mukavat 45 (5/11). Vastapainona oli peräti 44 menestystä, joista Latvia pääsi juoksemaan peräti 51 pistettä.

- Niissä hetkissä, kun pystyimme rakentamaan yhteisesti asioita, saimme myös onnistumisia. Saimme tänään laadukkaita kolmen pisteen heittoja, jotka upposivat kiitettävästi.

Eiliseen tapaan Ada Tyrni oli pelipäällä upottaen Suomen joukkueen korkeimman pistelukeman, 13 pistettä.

Ottelutilastot >


Toinen 16-vuotiaiden joukkueista kohtasi Viron. Maanantaina Latvialle taipunut joukkue ei onnistunut päihittämään turnausjärjestäjä Viroa. Suomi koko ottelun takaa-ajajan roolissa.

Viro pelasi johtoasemassa kypsästi eikä Sudenpennut päässeet toisella puolikkaalla neljää pistettä lähemmäs. Loppulukemat olivat Virolle 61–44 (37–25).

- Totta kai tappiot harmittavat. Meillä oli Viro-ottelussa paljon menetyksiä (40), jotka vastustaja käänsi hyvin pisteiksi. Haimme 26 hyökkäyslevypalloa, joten saimme riittävästi pallonhallintoja voittaaksemme ottelun. Heikko viimeistely ja heittopelaaminen takkusi tänään, Palviainen niputti.

Suomen parhaimmat pisteiden tekijät olivat kahdeksan pistettä viimeistelleet Amanda Mäkelä ja Emma Ristola.

Turnauksen päätöspäivänä keskiviikkona Suomen joukkueet pelaavat toisiaan vastaan.

Ottelutilastot >

 
6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

Näytä lisää vastaavia