Suomalaispelaajille tunnustusta NBA:n Basketball Without Borders –maailmanleirillä

20.2.2017 Lotta-Maj Lahtinen valittiin New Orleansissa järjestetyn Basketball Without Borders Global Campin parhaaksi tyttöpelaajaksi. Vasta 15-vuotias Awak Kuier puolestaan keräsi huomiota donkkaamalla leirillä pelatussa ottelussa.

Lotta-Maj Lahtinen valittiin NBA:n All Stars -tapahtuman yhteydessä järjestetyn Basketball Without Borders -maailmanleirin parhaaksi tyttöpelaajaksi.

Peli-Karhujen kasvatti Awak Kuier, 15, puolestaan sykähdytti leirillä donkillaan. Kuvat: Oma Design

Basketball Without Borders -maailmanleirille osallistui 25 tyttöä ympäri maailman.

Basketball Without Borders Global Camp järjestettiin menneenä viikonloppuna New Orleansissa, Yhdysvalloissa NBA:n All Star -tapahtuman yhteydessä. Suomalaisista mukana olivat Lotta-Maj Lahtinen ('99), Sara Bejedi ('00), Awak Kuier ('01) sekä Ricky Waxlax (’99).

Leirille osallistui 25 tyttöä ja 36 poikaa ympäri maailman. Euroopasta mukana oli kuusi tyttöä ja kuusi poikaa.

- Tällä hetkellä tyttöjen puolella olemme Euroopan B-tasolla ja leirillä on varmasti liikuttu yksilöinä kovemmalla tasolla. Lotta-Maj on pystynyt ottamaan sellaisia askeleita, että kun yhä useampi pelaaja pystyy samaan, niin pystymme myös kollektiivisemmin kilpailemaan kovemmalla tasolla, nuorten olympia- ja maajoukkuevalmentaja Jussi Räikkä iloitsee.

- Kaikki kunnia Lotta-Majlle, hän on halunnut kehittää itseään ja pystynyt siihen. Olen valmentanut häntä nuorten maajoukkueessa ja hän on tullut pitkän matkan siitä, mistä vasta muutama vuosi sitten aloitettiin.

174-senttinen, 17-vuotias Lahtinen pelaa Naisten Korisliigaa Helmi Basket HBA:n riveissä 11,0 pisteen, 5,4 levypallon ja 3,4 syötön keskiarvoilla. Debyyttinsä naisten maajoukkuetasolla Catz Lappeenranta -kasvatti teki marraskuussa, kun Lahtinen kuritti Viroa 16 pisteellä.
  

15-vuotias, peräti 194 senttiä pitkä Kuier voitti viime kauden päätteeksi B-tyttöjen vuoden pelaajan palkinnon, vaikka oli valtaosaa kanssakilpailijoistaan vuoden nuorempi. Kuier on pelannut kuluvalla kaudella kasvattajaseuransa Peli-Karhujen riveissä nuorten SM-sarjojen lisäksi Naisten Korisliigaa viisi ottelua 4,2 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla.

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. Suomalaiset ansaitsivat paikkansa maailmanleirille osallistuttuaan hyvällä menestyksellä syyskuussa Kisakallion Urheiluopistolla pidetylle BWB Europe -leirille.

- Koripalloliitto on tehnyt yhdessä seuravalmentajien kanssa pitkäjänteisesti työtä nuorten maajoukkueissa ja SUSI All Star -leirityksen parissa etsien lahjakkuuksia. Tämä on yksi esimerkki siitä, että potentiaalia löytyy niin tyttö- kuin poikapelaajissa. Basketball Without Borders -leiri antaa hienon mahdollisuuden ja kokemuksen nuorille pelaajille, joiden matka on vielä alussa ja on hienoa seurata, minne se tulee johtamaan. Jatkamalla ja edelleen kehittämällä yhteistyötä seuravalmentajien kanssa voimme tukea pelaajia jatkossa yhä paremmin ja toivottavasti saamme pian lukea lisää iloisia uutisia nuorista pelaajistamme, kiteyttää Koripalloliiton valmennuksen johtaja Jukka Toijala.

Katso Awak Kuierin donkki NBA:n Facebook-sivulta >>

Lisätiedot: Lotta-Maj Lahtinen
Lisätiedot: Awak Kuier
Lisätiedot: Sara Bejedi
Lisätiedot: Ricky Waxlax
 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

24.1.2018 Ajankohtainen

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

23.11.2017 11:30 Ajankohtainen

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

20.11.2017 Ajankohtainen

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

20.11.2017 Ajankohtainen

Kaksinkertainen olympiaedustaja Raimo ”Spike” Lindholm on poissa

Kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaiskoripalloilijoihin lukeutunut sekä muun muassa viidessä pesäpallon Itä-länsi-ottelussa pelannut Raimo ”Spike” Lindholm on menehtynyt. Hän oli kuollessaan juuri täyttänyt 86 vuotta.

27.10.2017 12:00 Ajankohtainen

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

26.9.2017 Ajankohtainen

Susijengin medical trainerin Marko Yrjövuoren kirja julkaistu

Uutuuskirja Yrjövuori. The Finn, urheilutähtien luottomies kertoo fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuoren tarinan.

19.9.2017 Ajankohtainen

Petteri Koponen – Malmin jääräpää nyt kaupoissa

Suomikoriksen ystäviä hemmotellaan heti EM-kisojen päätyttyä, kun Susijengin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Petteri Koposen elämäkerta on julkaistu.

7.9.2017 11:00 Ajankohtainen

Susijengin Carl Lindbom Liettuan pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Helsinki Seagullsia Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti ja Susijengin EM-kisajoukkueen jäsen Carl Lindbom, 25, siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Liettuan pääsarjaa pelaavaan Juventus Utenosiin.

Näytä lisää vastaavia