Suomalaispelaajille tunnustusta NBA:n Basketball Without Borders –maailmanleirillä

20.2.2017 Lotta-Maj Lahtinen valittiin New Orleansissa järjestetyn Basketball Without Borders Global Campin parhaaksi tyttöpelaajaksi. Vasta 15-vuotias Awak Kuier puolestaan keräsi huomiota donkkaamalla leirillä pelatussa ottelussa.

Lotta-Maj Lahtinen valittiin NBA:n All Stars -tapahtuman yhteydessä järjestetyn Basketball Without Borders -maailmanleirin parhaaksi tyttöpelaajaksi.

Peli-Karhujen kasvatti Awak Kuier, 15, puolestaan sykähdytti leirillä donkillaan. Kuvat: Oma Design

Basketball Without Borders -maailmanleirille osallistui 25 tyttöä ympäri maailman.

Basketball Without Borders Global Camp järjestettiin menneenä viikonloppuna New Orleansissa, Yhdysvalloissa NBA:n All Star -tapahtuman yhteydessä. Suomalaisista mukana olivat Lotta-Maj Lahtinen ('99), Sara Bejedi ('00), Awak Kuier ('01) sekä Ricky Waxlax (’99).

Leirille osallistui 25 tyttöä ja 36 poikaa ympäri maailman. Euroopasta mukana oli kuusi tyttöä ja kuusi poikaa.

- Tällä hetkellä tyttöjen puolella olemme Euroopan B-tasolla ja leirillä on varmasti liikuttu yksilöinä kovemmalla tasolla. Lotta-Maj on pystynyt ottamaan sellaisia askeleita, että kun yhä useampi pelaaja pystyy samaan, niin pystymme myös kollektiivisemmin kilpailemaan kovemmalla tasolla, nuorten olympia- ja maajoukkuevalmentaja Jussi Räikkä iloitsee.

- Kaikki kunnia Lotta-Majlle, hän on halunnut kehittää itseään ja pystynyt siihen. Olen valmentanut häntä nuorten maajoukkueessa ja hän on tullut pitkän matkan siitä, mistä vasta muutama vuosi sitten aloitettiin.

174-senttinen, 17-vuotias Lahtinen pelaa Naisten Korisliigaa Helmi Basket HBA:n riveissä 11,0 pisteen, 5,4 levypallon ja 3,4 syötön keskiarvoilla. Debyyttinsä naisten maajoukkuetasolla Catz Lappeenranta -kasvatti teki marraskuussa, kun Lahtinen kuritti Viroa 16 pisteellä.
  

15-vuotias, peräti 194 senttiä pitkä Kuier voitti viime kauden päätteeksi B-tyttöjen vuoden pelaajan palkinnon, vaikka oli valtaosaa kanssakilpailijoistaan vuoden nuorempi. Kuier on pelannut kuluvalla kaudella kasvattajaseuransa Peli-Karhujen riveissä nuorten SM-sarjojen lisäksi Naisten Korisliigaa viisi ottelua 4,2 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla.

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. Suomalaiset ansaitsivat paikkansa maailmanleirille osallistuttuaan hyvällä menestyksellä syyskuussa Kisakallion Urheiluopistolla pidetylle BWB Europe -leirille.

- Koripalloliitto on tehnyt yhdessä seuravalmentajien kanssa pitkäjänteisesti työtä nuorten maajoukkueissa ja SUSI All Star -leirityksen parissa etsien lahjakkuuksia. Tämä on yksi esimerkki siitä, että potentiaalia löytyy niin tyttö- kuin poikapelaajissa. Basketball Without Borders -leiri antaa hienon mahdollisuuden ja kokemuksen nuorille pelaajille, joiden matka on vielä alussa ja on hienoa seurata, minne se tulee johtamaan. Jatkamalla ja edelleen kehittämällä yhteistyötä seuravalmentajien kanssa voimme tukea pelaajia jatkossa yhä paremmin ja toivottavasti saamme pian lukea lisää iloisia uutisia nuorista pelaajistamme, kiteyttää Koripalloliiton valmennuksen johtaja Jukka Toijala.

Katso Awak Kuierin donkki NBA:n Facebook-sivulta >>

Lisätiedot: Lotta-Maj Lahtinen
Lisätiedot: Awak Kuier
Lisätiedot: Sara Bejedi
Lisätiedot: Ricky Waxlax
 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

27.9.2018 17:15 Sudenpennut

Mukaan valmennus- ja tukitehtäviin Sudenpolulle?

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia nuorten maajoukkueisiin. Haku koskee niin valmentaja- kuin tukitehtäviä.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

Näytä lisää vastaavia