Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

14.1.2022 11:15 Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

Vallitsevien olosuhteiden pakosta Suomen Cupin final four -vaihe pelataan ilman yleisöä ja ilman Kauhajoen osallistumista, mutta se ei muita joukkueita hidasta. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät yhä Salon Vilpas, Helsinki Seagulls ja Lahti Basketball. Ottelut ovat katsottavissa Ylen kanavilta.

Vilppaan välieräpari Kauhajoki joutui jättäytymään pois turnauksesta viime hetkellä koronaan liittyvien ongelmien vuoksi. Tästä johtuen Vilpas etenee automaattisesti lauantain finaaliin ja saa siellä vastaansa joko Lahden tai Seagullsin, jotka ratkaisevat asian tänään perjantaina.

Merkittävistä vastoinkäymisistä huolimatta voimakkaasti porskuttava Lahti Basketball saa perjantain välierissä vastaansa miesten runkosarjassa parhaillaan kolmatta sijaa pitävän Helsinki Seagullsin. Ottelussa kohtaavat näin ollen nuori nälkä ja rautainen kokemus.

Lahden päävalmentaja Pieti Poikola toteaa avoimesti, että vastus ei todella ole helppo.

– Seagulls on todellinen tähtisikermä täynnä suomalaisia lajilegendoja, mutta kauden aikana on huomannut, että heillä on ollut vähän haussa, että mitkä ovat roolit ja mistä he luovat etuja, hän sanoo.

Poikola muistuttaa, että silloin, kun Seagulls saa palettinsa kuntoon ja kokoonpanonsa pelaamaan yhteen, kyseessä on äärimmäisen kova joukkue. Hän toteaa, että vanhojen konkareiden ohella on ollut hienoa nähdä pelinjohtaja Lassi Nikkarisen kehittyminen ja merkitys.

Tilanne toki on haastava jokaiselle seuralle. Lähtökohdat, joista otteluihin lähdetään ovat varsin arvaamattomat. Sen myöntää Poikolakin.

– Lähtökohtaisesti olemme tämän parin altavastaaja. Lisäksi meillä on täysi viisikollinen runkopelaajia sivussa, joten olemme kutsuneet divarijoukkueestamme vahvistuksia mukaan. Lähdemme rohkeasti haastamaan ja luotamme siihen, että pelaajamme uskaltavat pelata.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso ei pidä takkiaan auki yhtään sen enempää. Hän näkee vastustajassa potentiaalisen yllättäjän, johon tulee suhtautua vakavasti, koska näiltä löytyy eväitä tehdä Seagullsin pelaamisesta erittäin vaikeaa.

– Lahti on erittäin aktiivinen ja aggressiivinen ennen kaikkea puolustuspäässä. Joudumme ottamaan sen erittäin hyvin huomioon omassa hyökkäyksessämme. Fyysisyyteen pitää vastata pää kylmänä, ja sen tekee entistä vaikeammaksi se, että takana on noin kuukauden tauko varsinaisesta pelaamisesta.

Final four -ikkuna tekee aikataulusta tiukan. Laakso toteaakin, että vaikka mahdollisen voiton jälkeen aikaa finaaliin on vain vajaa päivä, loppuotteluun ei silti voi alkaa varautua etukäteen.

– Joukkueemme on pelannut kertaalleen Vilpasta vastaan, joten se on tuttu vastustaja. Valmennus pohtii niitä asioita, mutta pelaajien kanssa täytyy keskittyä nyt täysin välierään.


Kokoonpanot:

Seagulls: Darko-Kelly, Manigault, Huff, Heinonen (GTD50%), Kanervo, Van Andringa, Kotti, Nikkarinen, Koponen, Skyttä, Laakso, Lawson, Makkonen (GTD50%)

Lahti Basketball: Bärlund, Lähdetniemi, Luukkonen, Waxlax, Byman, Ahola, Bryant, Ballard, Iverson, Sami Ikävalko (edustuskelpoisuus 13.1. alkaen).

Seagullsin ja Lahti Basketballin välierä tulee suorana YLE2:lta ja Yle Areenassa alkaen klo 18.05.

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia