Suomen cupeja ei pelata kaudella 2013/14

8.7.2013 Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomen cup -kilpailuja ja miesten LiigaCupia ei järjestetä pelikaudella 2013/14. Cupien mahdollista palauttamista koripallokauden otteluohjelmaan käsitellään tarpeen mukaan uudelleen tulevan pelikauden jälkeen.

– Kävimme talvella pääsarjaseurojen kanssa cupin tilasta keskusteluja ja tahtotila oli, että nykymallista cupia ei pelattaisi alkavalla kaudella, kertoo Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm.

 

– Meillä on tiettyjä visioita cupin kehittämisestä ja uskon cupin palaavan lähivuosina takaisin yhdeksi kiinnostavaksi kilpailumuodoksi pääsarjojen rinnalle, Westerholm jatkaa.

 

Kaudella 2012/13 Tampereen Pyrintö voitti ensimmäistä kertaa pelatun LiigaCupin mestaruuden. Naisten cup-kultaa juhli Lappeenrannan Catz ja miesten cup-kultaa Tapiolan Honka.
 
24.1.2013 Katsojat

Cup-voitot ratkotaan Tampereella, Lappeenrannassa ja Säynätsalossa

Ensi viikolla alkavan helmikuun kaksi ensimmäistä viikonloppua pyhitetään vuoden 2012 Suomen cupeille. Ensimmäistä kertaa pelattava miesten liigacup huipentuu 2.-3. helmikuuta Tampereella, kun taas naisten cupin välieräjoukkueet kokoontuvat 9.-.10. helmikuuta Lappeenrantaan. Miesten Suomen cupin mestaruus ratkotaan 9.2. Säynätsalossa.

Naisten cupin Final Four Lappeenrannassa 9.-10. helmikuuta

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on myöntänyt Lappeenrannan Catzille 9.-10. helmikuuta pelattavan naisten Suomen cupin Final Four -tapahtuman järjestelyoikeudet. Vuoden 2012 Suomen cupin mestaruudesta kamppailevat Catzin lisäksi PeKa, Huima sekä Tapiolan Honka.

20.7.2012 Pohjoinen alue

Suomen cup -ilmoittautuminen avattu

Ilmoittautuminen pelikauden 2012/13 Suomen cupiin on nyt käynnissä. Cupit ovat uudistuneet siten, että Korisliigan joukkueet ottavat toisistaan mittaa Korisliigan LiigaCupissa, kun taas miesten I divisioonaa ja alempia divisioonia pelaavat joukkueet mittelevät Suomen cupin mestaruudesta.

28.9.2010 16:20 Koripalloliitto tiedottaa

Miesten ja naisten Suomen cupin puolivälieräparit selvillä

Koripallon Suomen cup –kilpailuiden puolivälieräparit on arvottu. Sekä miesten että naisten cup-puolivälierät pelataan lauantaina 6. marraskuuta. Välierät ovat ohjelmassa 22.12. ja finaalit 22.1.2011.

Suomen Cupiin muutoksia

Miesten ja naisten Suomen Cupin mestaruus ratkaistaan vuonna 2010 uudistuneella sarjajärjestelmällä. Ilmoittautuminen Suomen Cupiin alkaa 8. elokuuta.

9.12.2009 09:00 Katsojat

Suomen cupit huipentuvat lauantaina

Miesten ja naisten Suomen cup –mestaruuksien kohtalot ratkeavat lauantaina (12.12.). Miesten cup-finaalia isännöi Tampereen Pyrintö, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cupissa finaaliemännän rooli on Espoo Teamillä, joka kohtaa kotkalaisseura Peli-Karhut.

19.11.2009 13:30 Katsojat

Tampere ja Espoo saivat Suomen cup –finaalit järjestettäväkseen

Joulukuun 12. päivänä pelattavien koripallon Suomen cup –finaalien järjestäjät arvottiin torstaina Helsingissä. Miesten cup-finaalin järjestelyoikeuden arpa heitti Tampereen Pyrinnölle, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cup –arvonnassa emännän roolin sai Espoo Team, jonka vastustajaksi välieristä selviytyi kotkalaisseura Peli-Karhut.

1.10.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –välieräparit arvottu

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –välierien otteluparit on arvottu. Marraskuun 18. päivänä pelattavissa välierissä kohtaavat miesten Suomen cupissa Namika Lahti – Espoon Honka ja Järvenpään Koripalloseura – Tampereen Pyrintö.

24.9.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit selvillä

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit on arvottu. Miesten puolivälierät pelataan tiistaina 29.9. ja naisten heti seuraavana päivänä, keskiviikkona 30.9.

Liigajoukkueet mukaan miesten Suomen cupiin

Suomen cupin alkukierroksilta tiensä jatkoon selvittäneet neljä divisioonajoukkuetta haastavat seuraavaksi cupissa Korisliigan joukkueet, jotka tulevat kisaan mukaan ensi viikolla pelattaviin neljännesvälieriin. Liigajoukkueiden haastajiksi asettuvat BC Nokia, Järvenpään Koripalloseura, Lapuan Korikobrat ja Porvoon Tarmo.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Suomen Cup 2006 –kilpailuiden ilmoittautuminen käynnistynyt

Suomen Cupit on tarkoitettu kaikille suomalaisille mies- ja naisjoukkueille. Kaikkien sarjatasojen joukkueet ovat tervetulleita mukaan Suomen Cup -kilpailuun. Sekä miesten että naisten Suomen Cup -kilpailuiden ilmoittautumisaika on käynnissä ja se umpeutuu 1. päivä elokuuta.

10.11.2003 Pohjoinen alue

Suomen Cupin finaalitapahtuman lippupakettitarjous päättyy 14.11.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Lentopalloliiton ja Salibandyliiton kanssa yhteisen Suomen Cup –finaalitapahtuman. Suomen Cup 2003 –tapahtumassa nähdään 12.-14.12. Espoon LänsiAuto Areenalla kaikkien kolmen lajin miesten ja naisten Cup-finaalit. Tapahtumaan on vielä 14.11. saakka myynnissä lippupaketteja alennettuun hintaan.

13.8.2003 Pohjoinen alue

Suomen Cupien 2003 ottelukaaviot ja aikataulut

Miesten ja naisten Suomen Cup 2003 –kilpailuiden ilmoittautumisaika on päättynyt, arvonnat suoritettu ja ottelukaaviot valmiita. Seuraavassa katsaus Cupiin ilmoittautuneisiin joukkueisiin sekä ottelukaavioihin.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

16.6.2003 Pohjoinen alue

Suomen Cupien pelitavat ja ilmoittautumiset

Sekä miesten että naisten Suomen Cup -kilpailuiden ilmoittautumisaika umpeutuu 25. päivänä heinäkuuta. Suomen Cupit on tarkoitettu kaikille suomalaisille mies- ja naisjoukkueille sarjatasoon katsomatta. Miesten Cupissa SM-Koriksen joukkueet tulevat mukaan, kun alemman sarjatason joukkueita on jäljellä kaksi. Naisten Cupissa puolestaan, kun joukkueiden määrä on 16.

21.2.2020 13:38 Koripalloliitto tiedottaa

Lasten urheilu -työryhmän esitys seurojen tarkasteluun, kysely avattu

Koripalloliitto perusti elokuussa 2019 Lasten urheilu -työryhmän, jonka tehtävänä on arvioida, miten lasten koripallon kilpailutoimintaa voitaisiin toteuttaa nykyistä paremmin. Työryhmä pyytää seuroja tutustumaan aiheeseen liittyviin dokumentteihin sekä vastaamaan kyselyyn.

7.2.2020 09:20 Koripalloliitto tiedottaa

Jäsenseurojen esitykset kevään liittokokoukselle tehtävä helmikuun loppuun mennessä

Suomen Koripalloliiton liittokokoukselle voivat esityksiä tehdä liittohallitus ja liiton jäsenseura. Seuran esitys kevään liittokokouksessa käsiteltäväksi asiaksi on toimitettava kirjallisena viimeistään 29.2.

30.1.2020 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Möttölä ilmaisi huolensa olosuhdeasioihin: ”Nuorta harrastajaa motivoi sellaiset edustusjoukkueet, jotka kilpailevat hienoissa puitteissa”

Sisäjoukkuepelien lajiliitot julkistivat tänään lajien olosuhteiden nykytilaa sekä lajien yhteiskunnallista merkitystä käsittelevän keskustelupaperin. Hanno Möttölä näkee nykyisen hallitilanteen huolestuttavana.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

Näytä lisää vastaavia