Suomen cupeja ei pelata kaudella 2013/14

8.7.2013 Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomen cup -kilpailuja ja miesten LiigaCupia ei järjestetä pelikaudella 2013/14. Cupien mahdollista palauttamista koripallokauden otteluohjelmaan käsitellään tarpeen mukaan uudelleen tulevan pelikauden jälkeen.

– Kävimme talvella pääsarjaseurojen kanssa cupin tilasta keskusteluja ja tahtotila oli, että nykymallista cupia ei pelattaisi alkavalla kaudella, kertoo Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm.

 

– Meillä on tiettyjä visioita cupin kehittämisestä ja uskon cupin palaavan lähivuosina takaisin yhdeksi kiinnostavaksi kilpailumuodoksi pääsarjojen rinnalle, Westerholm jatkaa.

 

Kaudella 2012/13 Tampereen Pyrintö voitti ensimmäistä kertaa pelatun LiigaCupin mestaruuden. Naisten cup-kultaa juhli Lappeenrannan Catz ja miesten cup-kultaa Tapiolan Honka.
 
24.1.2013 Ajankohtainen

Cup-voitot ratkotaan Tampereella, Lappeenrannassa ja Säynätsalossa

Ensi viikolla alkavan helmikuun kaksi ensimmäistä viikonloppua pyhitetään vuoden 2012 Suomen cupeille. Ensimmäistä kertaa pelattava miesten liigacup huipentuu 2.-3. helmikuuta Tampereella, kun taas naisten cupin välieräjoukkueet kokoontuvat 9.-.10. helmikuuta Lappeenrantaan. Miesten Suomen cupin mestaruus ratkotaan 9.2. Säynätsalossa.

Naisten cupin Final Four Lappeenrannassa 9.-10. helmikuuta

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on myöntänyt Lappeenrannan Catzille 9.-10. helmikuuta pelattavan naisten Suomen cupin Final Four -tapahtuman järjestelyoikeudet. Vuoden 2012 Suomen cupin mestaruudesta kamppailevat Catzin lisäksi PeKa, Huima sekä Tapiolan Honka.

20.7.2012 Pohjoinen alue

Suomen cup -ilmoittautuminen avattu

Ilmoittautuminen pelikauden 2012/13 Suomen cupiin on nyt käynnissä. Cupit ovat uudistuneet siten, että Korisliigan joukkueet ottavat toisistaan mittaa Korisliigan LiigaCupissa, kun taas miesten I divisioonaa ja alempia divisioonia pelaavat joukkueet mittelevät Suomen cupin mestaruudesta.

28.9.2010 16:20 Koripalloliitto tiedottaa

Miesten ja naisten Suomen cupin puolivälieräparit selvillä

Koripallon Suomen cup –kilpailuiden puolivälieräparit on arvottu. Sekä miesten että naisten cup-puolivälierät pelataan lauantaina 6. marraskuuta. Välierät ovat ohjelmassa 22.12. ja finaalit 22.1.2011.

Suomen Cupiin muutoksia

Miesten ja naisten Suomen Cupin mestaruus ratkaistaan vuonna 2010 uudistuneella sarjajärjestelmällä. Ilmoittautuminen Suomen Cupiin alkaa 8. elokuuta.

9.12.2009 09:00 Katsojat

Suomen cupit huipentuvat lauantaina

Miesten ja naisten Suomen cup –mestaruuksien kohtalot ratkeavat lauantaina (12.12.). Miesten cup-finaalia isännöi Tampereen Pyrintö, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cupissa finaaliemännän rooli on Espoo Teamillä, joka kohtaa kotkalaisseura Peli-Karhut.

19.11.2009 13:30 Katsojat

Tampere ja Espoo saivat Suomen cup –finaalit järjestettäväkseen

Joulukuun 12. päivänä pelattavien koripallon Suomen cup –finaalien järjestäjät arvottiin torstaina Helsingissä. Miesten cup-finaalin järjestelyoikeuden arpa heitti Tampereen Pyrinnölle, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cup –arvonnassa emännän roolin sai Espoo Team, jonka vastustajaksi välieristä selviytyi kotkalaisseura Peli-Karhut.

1.10.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –välieräparit arvottu

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –välierien otteluparit on arvottu. Marraskuun 18. päivänä pelattavissa välierissä kohtaavat miesten Suomen cupissa Namika Lahti – Espoon Honka ja Järvenpään Koripalloseura – Tampereen Pyrintö.

24.9.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit selvillä

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit on arvottu. Miesten puolivälierät pelataan tiistaina 29.9. ja naisten heti seuraavana päivänä, keskiviikkona 30.9.

Liigajoukkueet mukaan miesten Suomen cupiin

Suomen cupin alkukierroksilta tiensä jatkoon selvittäneet neljä divisioonajoukkuetta haastavat seuraavaksi cupissa Korisliigan joukkueet, jotka tulevat kisaan mukaan ensi viikolla pelattaviin neljännesvälieriin. Liigajoukkueiden haastajiksi asettuvat BC Nokia, Järvenpään Koripalloseura, Lapuan Korikobrat ja Porvoon Tarmo.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Suomen Cup 2006 –kilpailuiden ilmoittautuminen käynnistynyt

Suomen Cupit on tarkoitettu kaikille suomalaisille mies- ja naisjoukkueille. Kaikkien sarjatasojen joukkueet ovat tervetulleita mukaan Suomen Cup -kilpailuun. Sekä miesten että naisten Suomen Cup -kilpailuiden ilmoittautumisaika on käynnissä ja se umpeutuu 1. päivä elokuuta.

10.11.2003 Pohjoinen alue

Suomen Cupin finaalitapahtuman lippupakettitarjous päättyy 14.11.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Lentopalloliiton ja Salibandyliiton kanssa yhteisen Suomen Cup –finaalitapahtuman. Suomen Cup 2003 –tapahtumassa nähdään 12.-14.12. Espoon LänsiAuto Areenalla kaikkien kolmen lajin miesten ja naisten Cup-finaalit. Tapahtumaan on vielä 14.11. saakka myynnissä lippupaketteja alennettuun hintaan.

13.8.2003 Pohjoinen alue

Suomen Cupien 2003 ottelukaaviot ja aikataulut

Miesten ja naisten Suomen Cup 2003 –kilpailuiden ilmoittautumisaika on päättynyt, arvonnat suoritettu ja ottelukaaviot valmiita. Seuraavassa katsaus Cupiin ilmoittautuneisiin joukkueisiin sekä ottelukaavioihin.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

26.3.2019 14:34 Pääjuttu

HKVT 2019 -koulutukseen valittiin 18 valmentajaa

Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Soveltavuuskokeiden jälkeen tutkintoa suorittamaan valittiin 18 valmentajaa. Kaikkiaan hakijoita oli yhteensä 36.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

Näytä lisää vastaavia