Suomen Koripallovalmentajat järjestää kansainvälisen valmentajaklinikan Tampereella 29.-31.7.2024

26.3.2024 15:15 Suomen Koripallovalmentajat ry. (FABC) kumppaneinaan Raholan Pyrkivä ja Suomen Valmentajat järjestää heinäkuussa Tampereella pelattavien U18 poikien EM-kilpailujen yhteydessä kansainvälisen valmentajaklinikan. Ilmoittautuminen on nyt avattu.

Viron maajoukkueen huimaan lentoon saanut Jukka Toijala on yksi klinikan esiintyjistä. Kuva: Ville Vuorinen

Ilmoittaudu klinikkaan tästä >>

Tesoman palloiluhallilla 29.-31.7.2024 järjestettävän klinikan kouluttajina tulevat toimimaan mm. Jukka Toijala (Viron maajoukkue), Mikko Larkas (SIG Strasbourg), Tero Vasell (Tampereen Pyrintö) Atso Liesmala, (fysio Susijengi) .

Muiden kouluttajien nimet julkaistaan myöhemmin, mukaan tulee 2-3 coachia kansainvälisen koripalloliiton FIBA European Coaching Certificate (FECC) -koulutuksen kouluttajien joukosta. 

Samaan aikaan Tampereella järjestettävän FECC:n kouluttajina toimivat todella isot eurooppalaiset huippunimet. Nimiä julkaistaan sitä mukaa kun kouluttajia varmistuu.

Klinikka järjestetään 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen yhteydessä, jotka pelataan Tampereella 27.7.-4.8.2024. Aikataulut on rakennettu niin, että valmentajilla on mahdollisuus nähdä kaikki klinikan aikana pelattavat ottelut (mm. keskiviikkona 31.7. Top16 round). Klinikan koulutuskielenä toimii englanti.

Valmentajilla on mahdollisuus osallistua koko kolmipäiväiselle klinikalle tai vaihtoehtoisesti valita kahden päivän osallistuminen omien aikataulujen mukaan. FABC:n tavoitteena on tarjota kaikille valmentajille kattava klinikkaohjelma, jossa on mukana edistynyttä taktiikkaa Euroopan huipulta, uuden rakentamista, urheilijan valmistamista urheilemaan sekä erilaisten kriisitilanteiden ratkaisemista.

A- ja B-valmentajalisenssin päivittäminen

Valmentajaklinikalla on myös mahdollista päivittää Koripalloliiton A- ja B-valmentajalisenssi.

B-lisenssin päivittämiseen riittää kahden päivän läsnäolo seminaarissa. Ilmoitus päivittämisestä klinikan aikana Pekka Salmiselle, joka toimittaa sen eteenpäin.

A-lisenssin päivittämiseksi tulee kahden päivän osallistumisen lisäksi tehtäväksi seuraava oppimistehtävä:

Päivittääkseen lisenssinsä valmentajan tulee tehdä jokaisesta esityksestä havaintoja oppimisraporttiin.

Havaintoja tulisi kirjata kolmesta eri näkökulmasta:

  • Uudistavaa
  • Vahvistavaa
  • Reflektoivaa

Raportti toimitetaan Pekka Salmiselle, joka toimittaa sen eteenpäin.

KLINIKAN ALUSTAVA OHJELMA JA AIKATAULU

Maanantai 29.7.

8.00-9.00 Ilmoittautuminen

9.00-11.00  Atso Liemala (Aihe vahvistetaan myöhemmin)

11.30- 13.30 Jukka Toijala( Aihe vahvistetaan myöhemmin)

Tiistai 30.7.

9.00-11.00

11.30-13.00 Tero Vasell (Aihe vahvistetaan myöhemmin)

13.00 Lounas

14.30-16.00 Jukka Toijala (Aihe vahvistetaan myöhemmin)

16.00-18.00 Mikko Larkas (Aihevahvistetaan myöhemmin)

Keskiviikko 31.7.

9.00-11.00 Luento VII (Esiintyjä vahvistetaan myöhemmin)

11.30-13.30 Luento VIII (Esiintyjä vahvistetaan myöhemmin)

KOULUTUSPAIKKA: Tesoman palloiluhalli, jonka yhteydessä on klinikan aikana kahvio, mistä voi ostaa pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä virvokkeita. Lisäksi tarjolla lounas maanantaina ja keskiviikkona hintaan 12 € (lounaat tilattava etukäteen ilmoittamalla Pekka Salmiselle ilmoittautumisen yhteydessä).

Tesoman palloiluhallin osoite on Tesoman valtatie 46, Tampere. Palloiluhallille pääsee oman auton lisäksi kätevästi myös julkisilla kulkuneuvoilla.

KLINIKAN HINNAT

Kahden päivän klinikka (joko ma-ti tai ti-ke):

Suomen koripallovalmentajat ry:n jäsenille 135€ ja muille 165€.

Koko kolmen päivän klinikka:

Suomen koripallovalmentajat ry:n jäsenille 185€ ja muille 230€.

Hintaan sisältyy luentojen lisäksi lounas tiistaina. HUOM: Klinikan hintaan ei sisälly U18-poikien EM-kilpailujen pääsylippuja.

Valitse ilmoittautumislomakkeessa oikea hintaryhmä ja mikäli valitset kahden päivän osallistumisen niin ilmoita osallistumispäivät ilmoittautumisen yhteydessä.

Klinikan osallistumismaksun voit maksaa ilmoittautumisen yhteydessä helposti kortti- tai verkkopankkimaksulla. Mikäli koulutuksen maksana toimii seura tai muu yhteisö, niin valitse maksutavaksi LASKU. Mikäli et halua maksaa kortti- tai verkkopankkimaksulla, niin voit valita maksutavaksi myös LASKU. Lasku lähetetään ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Mikäli et ole vielä Suomen Koripallovalmentajien jäsen, voit anoa jäsenyyttä tästä! Lue jäsenyydestä enemmän www.suomenvalmentajat.fi sekä myös yhdistyksen omilta nettisivuilta www.fabcfinland.com

ILMOITTAUTUMINEN: lmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 21.7.2024 mennessä TÄSTÄ linkistä. 

LISÄTIEDOT KLINIKASTA: Pekka Salminen, pekka.salminen@basket.fi, puh. +358 50 369 4517

Asiat

 
15.4.2024 15:50 Seura tiedottaa

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2024–2025

Tampereen Pyrintö valmistautuu kauteen 2024-25 ja valmennustiimit alkavat pikkuhiljaa muotoutua. Seura on tunnettu kokonaisvaltaisista pelaajapoluista niin tytöissä kuin pojissa ja eteneminen aikuisten korkeimmalle sarjatasolle asti on Pyrinnön ympäristössä mahdollista.

8.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Taneli Tuokko YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi

Taneli Tuokko on valittu YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi. Tuokko vastaa U13–U19 -kokonaisuudesta yhdessä valmennuspäällikkö Sami Toiviaisen kanssa. Lisäksi hän osallistuu YMCA Tampere koripallon toiminnan kehittämiseen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

5.4.2024 13:59 Seura tiedottaa

Sami Toiviainen YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi

Sami Toiviainen on valittu YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi. Toiviaisen työtehtäviin kuuluu valmennuksen suunnittelu ja koordinointi sekä koko koripallotoiminnan pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen.

3.4.2024 15:49 Susi All Star

Muistutus: SUSI All Stars -leirityksen ilmoittautuminen 2010–2011 syntyneille pelaajille auki 21.4. asti

Koripalloliiton maajoukkueohjelman eli Suden polun ensimmäinen askel, SUSI All Stars -leiritys, käynnistyy taas kesäkuussa. Seuravalmentajat vastaavat vuosina 2010–2011 syntyneiden pelaajiensa ilmoittamisesta leiritykseen 21.4.2024 mennessä.

3.4.2024 09:27 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 13:04 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 12:55 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa yhteistyössä Vaasan Salaman kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

26.3.2024 08:00 Seura tiedottaa

Sykki etsii valmentajia

Helsingissä Haagan alueella toimiva Koripallo Sykki ry etsii kaudelle 2024–2025 valmentajia ja ohjaajia erityisesti nuorempien pelaajien joukkueisiin. Tarjolla on sekä pää- että apuvalmentajien paikkoja.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

Näytä lisää vastaavia