Suotamo tuo pituutta Honkaan

9.9.2010 Korisliigaan ja kansainväliseen VTB United-liigaan tähtäävä Espoon Honka on värvännyt riveihinsä 23-vuotiaan, 209-senttisen Joonas Suotamon. Suotamo pelasi edellisen kerran Hongassa kaudella 2004/05.

209-senttinen Joonas Suotamo palaa Honkaan Lappeenrannasta. Kuva: Kimmo Metsälä.

Suotamo on pelannut edelliset puolitoista kautta Korisliigaa Lappeenrannan NMKY:ssa. Viime kaudella Suotamo nosteli 4,1 pistettä ja haki 2,6 levypalloa 13,4 minuutissa ottelua kohden.

- Suotamo on meille erittäin hyvä lisä joukkueen isoon kaartiin. Tuo kaarti täydentyy vielä amerikkalaisella sentterillä. Sen jälkeen joukkueen rosteri alkaa olla valmis, sanoo Hongan puheenjohtaja Mika Sohlberg.

- Ehdin jo lopettaa koripallourani viime kauden jälkeen, kunnes mieli muuttui kesällä. Keho on ehjä, mutta kuntopuolessa on vielä parannettavaa. Lähden siitä näkökulmasta, että pelaan koripalloa nyt kauden kerrallaan, kuvailee Suotamo tuntojaan.

- Tarkoitukseni on auttaa joukkuetta parhaani mukaan etenkin puolustuspäässä. Näen siinä pääfokuksen ja tunnen, että minulla on paljon annettavaa puolustuksessa. Tietenkin minun pitää vielä tarkentaa rooliani yhdessä valmentajan (Mihailo Pavicevic) kanssa.

Suotamo debytoi pääsarjassa kaudella 2004/05 Hongan asussa. Ennen paluutaan Lappeenrantaan Suotamo pelasi kolme kautta USA:n yliopistoliiga NCAA:ta Penn Staten yliopistossa, jossa minuutit jäivät suunniteltua vähemmälle.

Suotamo on pelannut urallaan kolme miesten ja 52 nuorten maaottelua.

Hongalla on Suotamon lisäksi sopimukset Jukka Matisen, Tuomas Iisalon, Ville Mäkäläisen, Anselmi Vanjoen, Samuli Vanttajan, Corey Belserin, Jamar Wilsonin sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueessa isoja minuutteja pelanneiden Daniel Dolencin ja Villematti Kopion kanssa.

Henkilöt

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia