Susijengi huippuseuraan ensi vuoden EM-kisoissa

18.11.2012 21:14 Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi arvottiin sunnuntaina kovaan seuraan ensi syyskuussa Sloveniassa pelattavissa EM-kisoissa. Toisen kerran peräkkäin EM-koreilla esiintyvän Suomen vastustajiksi D-lohkoon vedettiin arvontakoreista huippumaat Venäjä, Kreikka, Italia, Turkki sekä kovaa nousua tekevä länsinaapuri Ruotsi.

Petteri Koposen johtama Susijengi hyökkää ensi vuoden EM-kisoissa todellisten huippumaiden - mutta tuttujen sellaisten - kimppuun.

Shawn Huff ja Susijengi kohtasivat Andrei Kirilenkon tähdittämän Venäjän EM-kisoissa 2011.

Myös Kreikka tuli tutuksi vuoden 2011 EM-kisoissa. Kuvassa Suomen Gerald Lee rankaisee kreikkalaispuolustusta.

NBA-tähti Andrea Bargnanin Italia on Suomelle tuttuakin tutumpi vuosien 2008-10 EM-karsinnoista. Kuvassa Suomen puolustuksen lukko Tuukka Kotti ahdistaa Bargnania.

Sasu Salin ja Suomi veivät 2011 Ruotsin edestä PM-kultaa, mutta EM-kisoissa joukkueet kohtaavat ensi kertaa ensi vuonna 60 vuoteen. Kuvat: Ville Vuorinen.

  

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ennakoi ennen arvontatilaisuutta, että arvonnoissa on tarjolla vain kahdenlaista onnea: vastustajat ovat joko sopivia tai hyviä.

- Aika hyviä taisi tulla, naurahti Dettmann arvonnan päätyttyä.

- Iloisena haasteena otamme lohkon ja kovat vastustajat vastaan. Pitää onnitella arpojia – oli onnistuneet arvonnat ja lopputuloksena todella tasaisia lohkoja.

Ensiarvioiden perusteella Suomen D-lohko sekä kisojen C-lohko muodostavat kisojen kovimman seulat alkusarjavaiheessa. Euroopan koripallomaiden tasaisuutta kuvaa hyvin se, että 24 joukkueen kisoissa ainoastaan A-lohkoon arvotut maat voivat puhua suotuisasta arpaonnesta.

EM-kisat tulevat tarjoamaan pohjoismaiselle penkkiurheilijalle todellisen unelman, sillä Suomi ja Ruotsi kohtaavat EM-kisoissa ensi kertaa sitten vuoden 1953. Kisaturistien iloksi D-lohkon ottelut pelataan Slovenian rantakaupunki Koperissa.

”Tasaisia suorittajia ja nousevia joukkueita” 

Arvonnoissa Suomen D-lohkoon nosti arvontakorista Espanjan maajoukkuelegenda Jorge Garbajosa. Jo aiemmin lohkoon oli nostettu arvontakoreista viime EM-kisojen ja olympialaisten pronssimitalisti Venäjä, EM-kuutonen Kreikka sekä tappiottoman kesän EM-karsinnoissa pelannut Italia. Suomen jälkeen D-lohkoon arvottiin MM-hopeamitalisti Turkki sekä länsinaapuri Ruotsi.

- Venäjä ja Kreikka ovat aina kovia ja tasaisia suorittajia. Sekä Italia että Ruotsi ovat pelanneet viime aikoina nousujohteisesti. Turkki on ollut jonkinasteisessa murrosvaiheessa, mutta pitää muistaa, ettei sillä ollut viime kesänä parhaita pelaajiaan mukana, Dettmann arvioi tulevia EM-vastuksiaan.

Viime EM-kisoissa Liettuassa Suomi eteni sensaatiomaisesti alkulohkostaan jatkoon Euroopan 12 parhaan joukkoon. Kun kunkin alkulohkon kolme parasta etenee jatkosarjaan, on ennakkoon selvää, että uusiakseen Liettuan kisojen temppunsa, tulee Suomen kaataa EM-kisoissa vähintään yksi, mielellään kaksi Euroopan perinteisiin korismahteihin kuuluvista maista.

- Turha asiaa on vielä suuremmin pohtia. Niin paljon on kiinni siitä, ketkä ovat kullakin joukkueella kunnossa ja terveenä, miten kisavalmistautuminen sujuu, millainen on joukkueen päivän kunto. Erot ovat tällä tasolla pieniä ja pienet asiat ratkaisevat, puntaroi Dettmann.

- Tilanne on meille hyvä; olemme tuttuja keskenämme ja olemme kohdanneet kaikki tulevat vastustajamme.

Suomen edustaman D-lohkon ottelut pelataan siis Koperin kaupungissa, Slovenian lyhyellä länsirannalla. Kisojen A-lohkon muodostavat Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Ukraina, Belgia ja Israel pelitantereenaan Ljubljanan Tivoli Areena. Jesenicessä ottelunsa pelaavaan B-lohkoon nostettiin Makedonia, Liettua, Montenegro, Bosnia-Hertsegovina, Latvia ja Serbia. C-lohko pelataan Celjessä hallitsevan Euroopan mestarin Espanjan, kisaisäntä Slovenian, Kroatian, Puolan, Georgian ja Tshekin voimin.

EM-alkulohkossa Suomi pelaa tiiviissä tahdissa viisi ottelua 4.-9.9.2013. EM-kisat jatkuvat 11.9. Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa ja Stozice Areenalla, joka toimii sekä EM-jatkosarjan että pudotuspelien näyttämönä. Euroopan mestari on selvillä 22.9.2013.

EM-kisojen 2013 alkulohkot

  • Lohko A (Ljubljana): Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Ukraina, Belgia, Israel
  • Lohko B (Jesenice): Makedonia, Liettua, Montenegro, Bosnia-Hertsegovina, Latvia, Serbia
  • Lohko C (Celje): Espanja, Slovenia, Kroatia, Puola, Georgia, Tshekki
  • Lohko D (Koper): Venäjä, Kreikka, Italia, Suomi, Turkki, Ruotsi

Suomen otteluohjelma EM-kisoissa

  • 04.09.2013 Turkki – Suomi
  • 05.09.2013 Suomi – Ruotsi
  • 07.09.2013 Italia – Suomi
  • 08.09.2013 Suomi – Venäjä
  • 09.09.2013 Kreikka – Suomi
 Lisätiedot: EM-kisojen nettisivut

Henkilöt

 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

Näytä lisää vastaavia