Susijengiläiset hyvässä vireessä joulun viettoon

22.12.2019 09:55 Sasu Salin ja Roope Ahonen olivat jälleen tarkkakätisiä Espanjan sarjoissa. Carl Lindbomin hyvät otteet saivat niin ikään jatkoa Puolan liigassa ja Jamar Wilson sekä Ilari Seppälä esiintyivät vahvasti Ranskassa.

Sasu Salinia hymyillytti derby-voiton jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München ei pystynyt kotikentällään yllättämään Barcelonaa, vaan joutui taipumaan 67-77 (25-39). Koponen heitti ottelussa kolme pistettä, nappasi yhden levypallon ja antoi kolme syöttöä. Bayernilla on kuusi voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Salin säväytti sekä kentällä että sen ulkopuolella. Värikkäässä jouluaiheisessa puvussa peliin saapunut Salin rokotti entistä seuraansa 13 pisteen, levypallon ja kolmen syötön edestä Teneriffan voittaessa Kanarian saarten derbyssä Gran Canarian 100-79 (47-42). Teneriffa on hyvissä asemissa yhdeksällä voitolla ja viidellä tappiolla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Täysi halli ja mahtava tunnelma niin kuin derbyissä aina. Ja vielä kun peli sujui niin kivasti, niin on aika kiva lähteä joululomalle. Asulla piti näyttää suomalaisena tyypeille vähän joulumieltä, Salin heitti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana LEB Orossa Ahonen oli jälleen Breoganin paidassa tehokkaana pussittaen 16 pistettä Breoganin voittaessa Corunan 97-55 (40-27). Ahonen tilastoi komeasti myös neljä levypalloa, viisi syöttöä ja kaksi riistoa. Breogan on kärkitaistelussa mukana yhdeksällä voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins koki kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun se hävisi Würzburgille jatkoajan jälkeen 88-92, 84-84 (55-42). Crailsheim oli jo voitossa kiinni, mutta Cameron Wells tasoitti pelin varsinaisella peliajalla, kun vain 1,6 sekuntia oli peliä jäljellä. Jatkoajalla kotijoukkue oli vahvempi.

- Meillä oli uskomaton alku otteluun ja pelasimme loistavaa koripalloa ensimmäisellä puoliajalla. Tauon jälkeen emme olleet niin hyviä. Isoin ero tällä kaudella oli levypallopelaaminen - Würzburgilla oli 50 levypalloa ja meillä vain 28. Hävisimme huonon toisen puoliajan takia. Taistelimme hyvin, mutta emme tarpeeksi hyvin, Iisalo harmitteli Bundesliigan kotisivuilla.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm otti tärkeän voiton kaataessaan Mitteldeutscherin 96-80 (51-33). Voitto oli Ulmille kolmas peräkkäinen ja sillä on nyt kuusi voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Jamar Wilsonin hyvä alkukausi sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskassa Wilsonin JL Bourg Basket varmisti paikkansa Leaders Cupissa voittamalla Ranskan ProA:n ottelussa kotikentällään Gravelines-Dunkerquen 89-80 (43-44). Leaders Cupiin selviää Ranskan liigan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta ja voitolla Bourg Basket varmisti paikkansa kahdeksan joukossa. Wilson oli voitto-ottelussa hyvässä vireessä 10 pisteen, kuuden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla. Bourg Basketilla on 10 voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Strasbourg taipui kotonaan Chalons-Reimsille 69-83 (34-47). Strasbourgilla on kasassa kahdeksan voittoa ja seitsemän tappiota.
Ottelutilastot

ProB:ssä Seppälä auttoi Aux-Mauriennen 88-71 (45-40)-voittoon Poitiersistä. Seppälä kirjautti 10 pistettä, neljä syöttöä ja yhden levypallon. Aix-Mauriennellä on koossa viisi voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin 19 pistettä, viisi levypalloa ja riisto eivät riittäneet tuomaan Radomille voittoa, kun joukkue hävisi Spojnia Stargardille niukasti 75-77 (29-38). Radomin saldo on seitsemän voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

Näytä lisää vastaavia