Susijengin vuosi käyntiin timantinkovien EM-karsintojen merkeissä

12.2.2024 15:05 Susijengi käynnistää tapahtumarikkaan vuotensa ensi viikolla alkavan EM-karsintaikkunan ja Serbia- ja Tanska-maaotteluiden merkeissä. EM-karsintamiehitykseen viisitoista pelaajaa kutsunut päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi karsinnoista äärimmäisen kovatasoisia ja pitää niitä optimaalisena avauksena uudelle susivuodelle.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Espoo Metro Areenalle 26. helmikuuta. Kuva: Ville Vuorinen

Liput EM-karsinta-avaukseen myynnissä nyt osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/susijengi. Hanki liput nyt!


- Alkaahan siitä olla pian jo puoli vuotta, kun palasimme Okinawan MM-kisakentiltä. Meille on tiedossa iso vuosi kaksine EM-karsintaikkunoineen ja olympiakarsintoineen. Jokainen treeni ja maaottelu on äärimmäisen arvokas kehityksen ja koheesion kannalta, Tuovi summaa.

Susijengi pelaa helmikuussa alkavissa EM-karsinnoissa G-lohkossa yhdessä Serbian, Tanskan ja Georgian kanssa. Karsinnat pelataan kolmessa karsintaikkunassa (helmikuu 2024, marraskuu 2024, helmikuu 2025). Lohkosta syksyn 2025 EM-kisoihin etenevät tulevien EM-kisojen järjestäjämaihin lukeutuvan Suomen lisäksi kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta.

- Historia on osoittanut, että jokaisella maaottelulla on iso merkitys, Tuovi kommentoi EM-karsintalohkon alkuasetelmia.

- Lohko on tasainen, kaikki joukkueet siinä äärimmäisen laadukkaita ja kilpailu kovaa. Tiedossa on kuusi karsintaottelua motivoituneita ja hyvin toisistaan poikkeavia vastustajia vastaan. Karsinnat tarjoavat meille tilaisuuden kasvaa joukkueena ja antaa näyttöjä yksilöinä.

Karsintamiehistössä tuttuja runkopelaajia ja mielenkiintoisia haastajia

Helmikuun karsintaikkunaan koolle kutsuttu susilauma on miehitykseltään varsin tuttu.

Okinawan MM-kisatusinasta päävalmentaja Tuovin kutsun ovat vastaanottaneet Sasu Salin (Teneriffa, Espanja), Henri Kantonen (Mazeikiai, Liettua), Mikael Jantunen (Paris Basketball, Ranska), Elias Valtonen (Manresa, Espanja), Alexander Madsen (Andorra, Espanja), Edon Maxhuni (Le Portel, Ranska), Ilari Seppälä (Saint-Chamond, Ranska) sekä vastikään kolmen kuukauden pestin Espanjan Menorcassa päättänyt Jacob Grandison.

Helmikuun miehistöön kuuluvat myös Prahan ja Berliinin EM-kisajoukkueen heittäjä-ässä Topias Palmi (Karhu Basket), Henri Kantosen joukkuetoverina Liettuassa pelaava Daniel Dolenc (Mazeikiai, Liettua), Tigers Tübingenin peliä Saksan Bundesliigassa johtava Aatu Kivimäki, toista kauttaan Espanjassa pelaava koritykki Remu Raitanen (Caceres), Salon Vilppaan tulokassentteri Luukas Vaara, Belgian pääsarjassa vastikään ensiesiintymisensä tehnyt Max Besselink (Belfius Mons-Hainaut) sekä täysin uutena nimenä viime vuodet HBA-Märskyä miesten divarissa edustanut nuorten maajoukkuejyrä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olavi Suutela.

- Perusmiehistö on jo useammalta vuodelta meille tuttu. Meille tulee olemaan selkeästi etua siitä, että miehistö on pelannut ja treenannut pidemmän aikaa yhdessä ja käynyt läpi niin karsintoja kuin arvokisojakin, Tuovi kuittaa.

Italian Serie A:n ja Euroliigan Virtus Bolognan valmennusjohtoon kuuluva Tuovi on tarkkaillut susimiehistön otteita pitkin kautta tarkalla silmällä ja ollut hyvillään pelaajien suoritustasosta.

- Esimerkiksi Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Elias Valtonen ovat suoriutuneet tonteillaan todella hyvin omissa seurajoukkueissaan. Tervettä kilpailutilannetta takaa sekin, että myös vähemmän maaotteluminuutteja kellottaneiden pelaajien kuntokäyrä on kautta linjan nouseva.

Lassi Tuovin apuna Susijengin valmennuksessa jatkavat Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Jussi Hirvonen ja Kim Forsblom. Viime kesän Okinawan MM-kisajoukkueen valmentajista Sean Sheldon on helmikuun karsintaikkunan aikana Utah Jazzin matkassa NBA:ssa ja Mikko Larkas SIG Strasbourgin valmennusjohdossa Ranskan Pro A:ssa.

- Haluamme jo nyt kiittää Mikko Larkasta hänen kahdeksasta vuodestaan ja ensiluokkaisesta työpanoksestaan Susijengissä. Mikon tietotaidolla ja osaamisella varustetulle valmentajalle löytyy aina käyttöä niin suomalaisessa kuin kansainvälisessäkin koripalloperheessä, kiittelee Susijengin urheilujohtaja Henrik Dettmann.

Serbian Euroliiga-miehet mukana, Tanska virittelee yllätystä

EM-karsintojen G-lohkon ehdoton ennakkosuosikki on Susijengille viime vuosien karsinta- ja arvokisakentiltä tuttu Serbia, jolla on juoksuttaa kentälle täysi tusina Euroliiga-pelaajia mm. Partizan Belgradista ja Belgradin Punaisesta tähdestä.

- Serbian tason tietävät kaikki, jotka ovat eurooppalaista koripalloa vähänkin seuranneet. Serbialla on niin kova koripallokulttuuri ja niin paljon taitoa ja leveyttä, että on vaikea pitää yhtäkään toista joukkuetta tämän lohkon suosikkina, Tuovi arvioi.

Vuoden 2022 kisaisäntiin lukeutunut ja pitkää arvokisaputkea pelaava Georgia luottaa kokemukseen, jota miehistössä edustavat mm. vanhat tutut isot miehet Giorgi Shermadini ja Lassi Tuovin komennossa Virtus Bolognassa pelaava Tornike Shengelia.

Lohkon jokerikorttina Tuovi pitää Tanskaa, jolla on koossa yllätyskypsä ryhmä kahden Euroliiga-pelaajansa, niin ikään Tuovin alaisuudessa Bolognassa pelaavan Gabriel ”Iffe” Lundbergin ja Olimpia Milanon Shavon Shieldsin johdolla.

- Georgialla puhuu kokemus ja Tanska on todella yllätyskypsä. Tanska oli jo edellisissä EM-karsinnoissa heiton päässä tiputtaa Liettuan EM-kisoista, ja heidän kokeneimmat pelaajansa ovat parhaassa iässä. Tämä tuo lohkoon ja helmikuun kotimaaotteluumme erittäin mielenkiintoiset lähtökohdat.

Susijengin karsinnat alkavat perjantaina 23.2. vierasottelulla Belgradissa. Ikkuna huipentuu maanantai-iltana 26.2. Espoo Metro Areenalla otteluun Tanskaa vastaan. 

- Lähdemme yksi harjoitus ja yksi peli kerrallaan pelaamaan susikoripalloa ja jatkamaan siitä, mihin Okinawan MM-jatkosarjassa jäätiin. Toivottavasti saamme Sudenpesään täyden kotiyleisön tuen Tanskaa vastaan.

Susijengi helmikuun EM-karsintaikkunassa 19.-26.2.2024

 

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura 2023-24

4

Aatu KIVIMÄKI

186

1997

Tigers Tübingen (GER)

9

Sasu SALIN

191

1991

Lenovo Tenerife (ESP)

12

Luukas VAARA

207

2001

Salon Vilpas

14

Henri KANTONEN

198

1997

M Basket Mazeikiai (LTU)

18

Mikael JANTUNEN

204

2000

Paris Basketball (FRA)

19

Elias VALTONEN

200

1999

BAXI Manresa (ESP)

20

Alexander MADSEN

208

1995

CB Andorra (ESP)

21

Edon MAXHUNI

188

1998

Le Portel (FRA)

34

Jacob GRANDISON

198

1998

free agent

35

Ilari SEPPÄLÄ

188

1993

Saint-Chamond (FRA)

37

Olavi SUUTELA

204

2006

HBA-Märsky, Helsinki

41

Topias PALMI

196

1994

Karhu Basket

42

Daniel DOLENC

205

1993

M Basket Mazeikiai (LTU)

43

Max BESSELINK

202

2002

Belfius Mons-Hainaut (BEL)

44

Remu RAITANEN

206

1997

CB Caceres (ESP)

Valmennusjohto & staff

Päävalmentaja Lassi TUOVI
Valmentaja Hanno MÖTTÖLÄ
Valmentaja Teemu RANNIKKO
Valmentaja Jussi HIRVONEN
Valmentaja Kim FORSBLOM
Fysioterapeutti Atso LIESMALA
Team manager Jussi LAUKKONEN
Lääkäri Aleksi KALLIONIEMI
Urheilujohtaja Henrik DETTMANN
Tiedottaja Hippo TAATILA
Joukkueenjohtaja Mika MÄKELÄ

 
23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

15.2.2024 11:07 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin olympiakarsintojen otteluajat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA varmisti keskiviikkoiltana ensi kesän olympiakarsintojen (2.–7.7.) otteluaikataulut. Susijengi pelaa omat karsintansa Espanjan Valenciassa ja kohtaa karsintalohko B:ssa Bahaman tiistaina 2.7. iltapäivällä ja Puolan torstaina 4.7. illalla. Karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta etenee turnauksen välieriin.

Näytä lisää vastaavia