Taeler Deer johdatti Kouvottaret sarjakärjen voittoon - "Sanattomaksi vetää"

19.1.2019 20:30 Kouvottaret järjestivät todellisen yllätyksen Martinhallissa, kun sarjakärki Hyvinkään Ponteva kaatui lukemin 84-104. Sarjan pistetiliään pääsivät kierroksella kasvattamaan myös Espoo Basket Team, Forssan Alku, sekä Peli-Karhut.

Taeler Deer tilastoi harvinaisen tripla-tuplan 35/14/11s. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret venyivät todelliseen urotekoon kaatamalla sarjakärki Hyvinkään Pontevan vierashallissa reilusti lukemin 82-104 (15-32). Kouvottaret voivat hyvillä mielin taputtaa itseään olalle, sillä HyPo on kauden aikana hävinnyt kotonaan Martinhallissa vain kerran aiemmin kauden aikana ja kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun Kouvottaret ovat onnistuneet voittamaan HyPon naisten Korisliigassa. Joukkueiden aiempi taisto marraskuussa päättyi selvään sarjakärjen voittoon, mutta nyt hyvinkääläisten viiden ottelun voittokulku sai päätöksensä eikä johtoasema päässyt kasvamaan. Joukkueen suoritus veti Mika Hartosen melkein sanattomaksi:

– Sanattomaksi vetää, uskomaton joukkuesuoritus tänään. Pysyimme pelisuunnitelmassa aivan täydellisesti. Deeriltä uskomaton suoritus, jonka lisäksi pystyimme juoksemaan nopeista hyökkäyksistä koreja. Lamunu onnistui puolustamaan Tuukkasta hyvin. Pelasimme erittäin fiksusti, iso kiitos kuuluu pelaajille.

Pontevan notkahdus tapahtui jo toisen jakson aikana. Camille Zimmerman ja Maria Koskinen laittoivat heti hyvän flown päälle naulaamalla jakson alkuun heti kaksi kolmosta. Vasta seitsemän minuutin kohdalla Taru Tuukkanen vapautti joukkueensa pinteestä avaamalla pistehanan. Kouvolalaisten vire oli kuitenkin jo ehtinyt käymään kuumaksi erän mennessä vieraille 15-32.

Puoliaikaan mennessä Kouvottarien Taeler Deer oli jo nakuttanut peräti 20 pistettä, kun taas Pontevan koritykki Randi Brownille oli suotu vain seitsemän pistettä. Puoliajan jälkeen ottelu sujui kuitenkin tasaisemmissa merkeissä, mutta Kouvottaret onnistuivat pitämään turvallisen johtoaseman pelin loppuun asti ilman notkahduksia. Hyvän puolustuksen lisäksi Kouvottaret rohmusivat reilusti enemmän irtopalloja kotijoukkueeseen nähden, ja viimeistelevät korin läheltä paremmilla tarkkuuksilla. Miikka Sopasen mukaan ottelu ei ratkennut yksittäisiin tekijöihin, vain kaikkiin osa-alueisiin:

– Kouvottaret olivat selkeästi parempia tänään kaikilla osa-alueilla. He ansaitsivat voiton. Deer teki ihan mitä halusi, mutta myös Lamunu pelasi hyvin. Kouvottaret olivat yhtenäisiä ja noudattivat pelisuunnitelmaansa. Me taas emme olleet fiksuja tai tehneet asioita, joita piti. Ei meillä ollut mahdollisuuksia tänään. 

Kouvottarien pelintekijä Taeler Deer oli ottelussa hirmuisessa vedossa. Deer merkautti teholukemakseen 50, ja onnistui viimeistelemään harvinaisen tripla-tuplan. Deer pussitti 35 koria, kahmi 14 levypalloa, syötti 11 kertaa, ja kirsikkana kakun päälle riisti viisi kertaa. Sarjan levypallokuningatar Claire Lamunu oli myös ilmiömäisessä vedossa (25/16). Camille Zimmerman nikkaroi niin ikää hyvää jälkeä (25/16). Taeler Deer oli tyytyväinen omaan ja joukkueen suoritukseen:

– Valmistauduimme fyysisesti ja henkisesti hyvin ja se näkyi. Tänään oli tähän mennessä myös minun kauden paras pelini, mutta pelasimme myös erityisesti joukkueena erittäin hyvin yhteen tänään. Kommunikoimme paljon ja jaoimme palloa. 

Pontevan tehokkain oli vasta toista kertaa joukkueen riveissä esiintynyt Jessica January, joka taisteli 15 pistettä, neljä levypalloa sekä kahdeksan syöttöä. Kortensa kekoon kantoi myös Taru Tuukkanen, joka tehtaili joukkueensa korkeimman pistekertymän 20/5.

– Emme pystyneet pelaamaan omalla tasollamme. Olimme löysiä emmekä pystyneet olemaan niin fyysisisä, kuin olisimme halunneet. Levypallot hävisimme selkeästi, emme sulkeneet tai ottaneet kontaktia, Nea Kuisma analysoi. 

Ottelutilastot

Espoo Basket Team katkaisi tappioputkensa 

Sarjan kolmatta sijaa pitävä Espoo Basket Team onnistui katkaisemaan alavireisyytensä, sekä jo neljä ottelua kestäneen tappioputkensa. EBT nousi voittoon kotihallissaan suurinumeroisesti 100-78 (47-33) ja katkaisi samalla Vimpelin Vedon lupaavan kahden ottelun mittaisen voittoputken. Voiton myötä EBT sai vakautettua asemiaan kolmostilalla.

EBT onnistui voittamaan kaikki neljä jaksoa, mutta suurta taipumista tai notkahdusta ei Vedolla kuitenkaan tapahtunut missään vaiheessa ja vielä viimeisellä jaksolla Vedolla olisi ollut teoreettisesti mahdollisuus nousta voittoon. EBT onnistui kuitenkin tällä kertaa olemaan parempi monella osa-alueella. Levypallot menivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin, mutta myös heitot upposivat läheltä ja kaukaa paremmilla tarkkuuksilla. Espoolaiset myös käyttivät laajempaa rosteriiaan ja tuoreita jalkoja paremmin, sillä penkiltä avitusta tuli jopa 37 pisteen verran.

EBT:n voiton varmistajana toimi etupäässä kuumassa vireessä oleva Delaney Hodgins, joka upotti kolmosensa erinomaisella 67 prosentin tarkkuudella (27/9). Niin ikää hyvässä vireessä oli sisäpelaaja Kamilah Jackson, jolle onnistumisia tuli monella osa-alueella (14/12/7s).

Vimpelin Vedon tehokkain oli jälleen piste- ja levypallorohmu Alisia Jenkins, joka naulasi vakuuttavan tilastorivin (17/12/5s/6r). Jenkinsin aisaparina toimi jälleen Amy Griffin, joka viimeisteli 22 pistettä ja vei seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Forssan Alku upotti Hongan kaukoheitoilla

Forssan Alku laittoi puntit tasan Tapiolan Hongan kanssa kotihallissaan nappaamalla voiton numeroin 84-49 (39-29). Marraskuun kohtaamisessa Honka takoi yli sata pistettä Alkua vastaan, mutta nyt osat olivat toisinpäin forssalaisten venyessä suurilukuiseen voittoon.

Hongan turmioksi koitui heikko toinen ja viimeinen jakso, sekä huonosti sihdatut heitot. Hongan tähtipelaaja Sidney Cook loukkasi itsensä toisen jakson alussa, ja joutui hetkeksi sivuun. Alku pääsi jo tässä kohtaa repimään eroa ja saamaan hyvän vireen päälle. Forssalaiset pelasivat hyvin yhteen omassa hyökkäyspäädyssään ja sukka heilui kaaren takaa Hanna Vapamaan johdolla tiuhaan. Alku onnistui upottamaan yhteensä 12 kolmosta, kun taas Hongan heitot kolisivat jatkuvasti rautoihin ja pallo painui korin perukoille vain kaksi kertaa. Alku voitti kaikki neljä jaksoa, eikä voittajasta jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä.

Todellisessa korinteko vireessä oli laituri Mia Loyd, joka takoi huimat 31 pistettä, otti kahdeksan levypalloa, sekä jakoi neljä syöttöä. Loydin tukena olivat Hanna Vapamaa (11/9) sekä Emily Kinneston (9/7/5s).

Tapiolan Hongan tehokkain oli tupla-tuplan viimeistellyt Sidney Cook 17/12. Alexyz Vaioletama pussitti 13 pistettä, ja kurotti kuusi levypalloa.

Ottelutilastot

ToPo haastoi PeKaa ennakkoluulottomasti

Sarjan häntäpää ToPo haastoi ennakkoluulottomasti sarjan kakkostilalla olevia Peli-Karhuja. Hyvästä esityksestä huolimatta sarjapisteet matkasivat tälläkin kertaa Kotkaan PeKan napatessa voitto lopulta lukemin 77-93 (43-49). Sarjakärki Hyvinkään Ponteva on näin ollen enää kahden pisteen etumatkan päässä kotkalaisista.

Torpan Pojat saivat taistelua PeKan kanssa rinta rinnan ottelun ensimmäiset kaksi jakso joukkueen saadessa mukavasti onnistumisia laajalla rintamalla. Parissa aiemmassa ottelussa vaisuhkosti esiintynyt Ladondra Johnson oli saanut jälleen peli-ilmeen päälle, ja etenkin Mirka Kilpijärvi onnistui saamaan hyviä onnistumisia hyökkäyksessä.

Kotijoukkueen notkahdus tapahtui vasta kolmannella jaksolla, kun Brittany Starling ja Brooke McCarty pääsivät kunnolla vauhtiin PeKan viedessä kolmannen neljänneksen nimiinsä 15-26, mikä avitti vierasjoukkueen turvalliselle karkumatkalle ottelun loppua kohti. Peli-Karhut onnistuivat olemaan selvästi aktiivisempia levypallopelaamisessa, sekä kolmen pisteen heitoissa, jotka kallistivat ottelun voiton vierasjoukkueen suuntaan.

Kolmen pisteen heittoja joukkueelle upotti etenkin Laura Lehtoranta, joka naulasi näitä peräti kuusi, ja viimeisteli yhteensä 18 pistettä. Brittany Starling (25/10) ja Brooke mcCarty (25/10) olivat  joukkueensa tehokkaimmat.

ToPon rivien tehokkaimpana hääri ylivoimaisesti Ashli Payne, joka viimeisteli 26 pistettä, repi kymmenen levypalloa, ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä. Mirka Kilpijärvi tykitti joukkueelleen 16 pistettä ja Ladondra Johnson heitti 16 koria, sekä haki viisi levypalloa.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraava ottelu pelataan 24.1. klo 18.30. Tällöin HBA kohtaa Hyvinkään Pontevan Mäkelänrinteellä. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.
  

 
16.2.2019 17:28 Naisten Korisliiga

ToPon haaveet pudotuspeleistä karkaavat – Vimpelin Veto kesti kotihallissaan

Vimpelin Liikuntahallissa käytiin tärkeä kamppailu sarjapisteistä pudotuspelejä silmällä pitäen. Vierasjoukkue Torpan Pojat oli pitkään kiinni voitossa, mutta Vedon viimeisen jakson rynnistys katkaisi sarjanousijan selän sarjapisteiden jäädessä Vimpeliin.

13.2.2019 22:08 Naisten Korisliiga

Forssan Alku katkaisi Kouvottarien voittoputken

Keskiviikon muissa peleissä Espoo Basket Team onnistui selättämään vain täpärästi HBA:n kahden pisteen erolla. Sarjakärjet Hyvinkään Ponteva sekä Peli-Karhut sen sijaan ottivat selkeät voitot omissa otteluissaan.

12.2.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Catz taisteli pisteen voiton Hongasta jatkoajan päätteeksi

Tapiolan Hongan ja Lappeenrannan Catzin kauden kolmas kohtaaminen päättyi jatkoajan päätteeksi vierasjoukkueen voitonjuhliin.

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliiga

Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

7.2.2019 19:40 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa Vimpelin Vetoa vastaan

HBA Märsky katkaisi Mäkelänrinteellä oman tappioputkensa selvän voiton päätteeksi luvuin 85-62. Vimpelin Vedon tappiokierre puolestaan kasvoi häviön ollessa joukkueelle neljäs peräjälkeen.

6.2.2019 21:01 Naisten Korisliiga

Elena Reshetko todisti kuntoaan Honkaa vastaan – Catzin voittokulku jatkuu

Elena Reshetko latoi tauluun ottelun suurimman pistesaaliin, ja johdatti Catzin kotivoittoon Honkaa vastaan numeroin 75-62.

4.2.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi on valittu Kouvottarien Taeler Deer

Pelintekijän tontilla operoiva Taeler Deer (165/22) on aloittanut ensimmäisen ammattilaiskautensa varsin mallikkaasti.

2.2.2019 19:19 Naisten Korisliiga

Lotta Eräkangas ratkaisi trillerin voiton EBT:lle - Forssan Alulle pettymys kolmannen kerran

Sarjan kärkitaistossa Peli-Karhut nujersi sarjan ykköstilaa pitävän Hyvinkään Pontevan reilusti lukemin 75-97. Honka puolestaan aiheutti HBA:lle viidennen peräkkäisen tappion ja Kouvottaret nappasivat viidennen peräkkäisen voittonsa Vimpelin Vetoa vastaan. Catz esiintyi ensi kertaa laajennetulla rosterillaan voittaen Torpan Pojat.

31.1.2019 22:09 Naisten Korisliiga

Hyvävireinen Kouvottaret nappasi neljännen peräkkäisen voiton

Torstain myöhäisillan ainoassa ottelussa Kouvottaret eivät antaneet HBA:lle mahdollisuutta voittoon ottelun päättyessä 52-87. Kouvottarille voitto oli jo neljäs putkeen.

26.1.2019 20:37 Naisten Korisliiga

Aleighsa Welch ajoi Peli-Karhut virhevaikeuksiin ja johdatti Catzin vierasvoittoon

Catz nappasi kovan päänahan vieraskentällä voittamalla sarjan kakkosena majailevat Peli-Karhut. Voiton nappasivat kierroksella myös Kouvottaret sekä Forssan Alku, jonka johdosta joukkueet jatkavat edelleen tasapisteissä sarjassa. EBT puolestaan varmisteli sarjan kolmostilaansa Torpan Poikien kustannuksella vieraissa.

24.1.2019 20:46 Naisten Korisliiga

HBA:n sinnikäs taistelu ei riittänyt – Ponteva nousi voittoon toisella jatkoajalla

HBA ja Hyvinkään Ponteva venyttivät periksiantamattomina kohtaamisensa toiselle jatkoajalle. Kotijoukkueen puhti ei riittänyt aivan viimeisille minuuteille asti, ja sarjakärki HyPo vei sarjapisteet mukanaan lukemin 96-107.

17.1.2019 21:04 Naisten Korisliiga

Catz sammutti HBA:n liekin - "Koko joukkue pelasi loistavasti"

Naisten Korisliigassa vajaalukuinen Catz oli jälleen vaikean paikan edessä, kun vastassa oli erinomaisia otteita aiemmissa peleissä esittänyt HBA Märsky. Kissalauma onnistui kuitenkin ottamaan joukkueestaan kaiken irti ja nousemaan voittoon lukemin 68-78.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

17.1.2019 09:36 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Lena Reshetko vahvistaa Catzin kevätkautta

Catzin vakiovahvistus Elena Reshetko kertoo seuran tiedotteessa palaavansa äitiyslomalta takaisin joukkueen rosteriin kevätkaudeksi.

16.1.2019 21:58 Naisten Korisliiga

PeKa kärkimittelön voittoon - Alku ja HBA venyttivät ottelun jatkoajalle

Sarjassa toisena oleva PeKa onnistui kasvattamaan eroa kolmantena olevaan Espoo Basket Teamiin hakemalla sarjapisteet vieraista. Forssan Alun ja HBA:n kohtaaminen puolestaan tarjoili huiman jatkoaikatrillerin, jonka voittoon onnistui lopulta nousemaan Alku lukemin 83-78.

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

12.1.2019 15:11 Naisten Korisliiga

Honka ja HBA nousivat yllätysvoittoihin - pisteet myös HyPolle ja ViVelle

Naisten Korisliigaa pelattiin neljän ottelun verran. Honka onnistui nousemaan Espoon paikalliskamppailuun voittoon, ja HBA katkaisi PeKan voittoputken. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva kasvatti etumatkaansa ja Vimpelin Veto haki sarjapisteet vieraskentältä.

10.1.2019 19:27 Naisten Korisliiga

HBA murskasi ToPon kotikentällään

Naisten Korisliigan torstain ainoassa ottelussa kohtasivat sarjan häntäpäät. HBA katkaisi tappioputkensa murskaamalla ToPon kotikentällään numeroin 97-56.

9.1.2019 21:08 Naisten Korisliiga

Forssan Alun vapaaheitot upottivat Catzin täpärästi

Naisten Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa Forssan Alku kaatoi niukasti Catzin lukemin 64-60. Alku onnistui voiton myötä katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia