Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

18.11.2020 20:26 Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

Kevin Bracy-Davis loisti Uran kauden ensimmäisessä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ura Basket otti kauden avausvoittonsa vasta tässä vaiheessa kautta kaadettuaan Uudenkaupungin vierasretkellä Korihait. Vaikka kyseessä oli sarjataulukon viimeisten sijojen kohtaaminen, pelissä oli huomattavan paljon, sillä kumpikin joukkueista oli tähän asti nollan voiton kierteessä. Uran tilasto on nyt 1–8, ja Korihait jatkaa kierrettään tilanteessa 0–9.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Uran Kevin Bracy-Davis 22 pisteellä ja Korihaiden Trevor Blondin 25 pisteellä.

Ottelun panoksia korosti huomattavasti se, että kilpa meni erittäin tiukaksi. Minuuttia ennen loppusummeria nähtiin vielä harvinainen tilanne, kun Uran kaksi onnistunutta vapaaheittoa hylättiin, koska viivalla oli väärä heittäjä. Erehdyksellä ei kuitenkaan ollut tuhoisaa vaikutusta Uran johtoon, vaan joukkue piti kiinni johtoasemastaan loppuun saakka. Tämä siitäkin huolimatta, että Korihaiden Aamos Nikula otti vielä kriittisen riiston ja korin tuoden Korihait kahden pisteen päähän. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta silti 90–94 vierasjoukkue Uralle.

– Olimme taas alkuun hieman pehmeitä. Se on ollut ongelmamme tähän asti koko kauden. Loppuvaiheessa pelasimme vähän fiksummin, kun tiesimme puolustuspäässä, ketkä ovat heittäjiä ja ketkä eivät. Ei se kaunista ollut, mutta tärkeä voitto meille, kommentoi Uran Teemu Sulonen Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

Samalla, kun Uudessakaupungissa yritettiin katkoa tappioputkia, Helsinki Seagulls jatkoi loputtomalta tuntuvaa voittokulkuaan. Kataja Basket tarjosi kotikentällään lokeille kovan vastuksen mutta joutui silti taipumaan. Seagulls on nyt voittanut kauden kaikki yhdeksän otteluaan.

Loppusuoralla oli kieltämättä täysin epäselvää viimeiseen asti, kumpi voiton vie. Katajan Phil Faynen rike ja tekninen virhe samasta pelitilanteesta päästivät aivan viime hetkillä Seagullsin edelle Antti Kanervon onnistuineiden vapaaheittojen myötä. Jamar Wilson korjasi vielä Katajan virheen onnistumalla heti perään korinteossa, mutta Timo Heinonen puolestaan mitätöi Wilsonin työn välittömästi onnistumalla itse toisessa päässä. Hurjan edestakaisin nokittelun jälkeen Katajalla oli vielä aikalisä ja kaksi sekuntia aikaa päästä edelle pisteen takaa-ajoasemasta. Yritys jäi kuitenkin vain yritykseksi, ja kotijoukkue kaatui tuloksella 101–102.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Seagullsin Kanervo 33 pisteellä ja Katajan Rashard Odomes 32 pisteellä.

Ottelutilastot

Sarjataulukon seuraavat sijat vaihtelivat taas omistajaa

Vaikka miesten Korisliigan kärkipaikka pysyykin yhä yksinoikeudella Seagullsilla, seuraavien sijojen haltijat ovat vaihdelleet paikkoja aktiivisesti. Karhu Basket kiilasi tänään BC Nokian edelle kolmannelle sijalle voittamalla Nokian Kauhajoella 77–67.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Timothy TJ Holyfield 17 pisteellä ja Nokian Jeffrey Garrett Jr 20:llä.

– Meillä oli intensiivinen alku. Tiesimme, että Nokia aikoo tulla kovaa, ja vastasimme siihen todella hyvin. Hyökkäyksemme oli tänään todella hyvää, vaikka teimmekin viimeiseen jaksoon vain kymmenen pistettä, totesi Kauhajoen Okko Järvi.

Ottelutilastot

Toinen pirkanmaalaisjoukkue Tampereen Pyrintö puolestaan onnistui ottamaan voiton omasta ottelustaan Kobria vastaan. Kotijoukkue kaatoi vieraansa niukasti 95–93. Tiukka tulos oli yllätys siinä mielessä, että Pyrintö pitää taas sarjataulukon toista sijaa, kun taas Kobrat seuraa perässä vasta kymmenentenä.

Lopputulos oli illan kulun perusteella jopa hieman ennakoimaton. Kobrat johti peliajasta selkeästi suurimman osan, kun heidän peliään johtanut Antto Nikkarinen väläytteli taas taitojaan tilastoiden 18 pistettä ja kiitettävät 11 koriin johtavaa syöttöä. Eniten pisteitä nähtiin ottelussa Pyrinnön Marcus Lewisilta, joka sai aikaan 33, ja Kobrien Justin Pierceltä, jolle merkittiin 31.

Ottelutilastot

Voittoja myös Saloon ja Lahteen

Salon Vilpas otti kotikentällään roiman 105–72-voiton Kouvoista kahden tappion jälkeen.

Ottelun tuloksessa ei ollut epäselvyyksiä Kouvojen Antonio Ballardin kunnioitettavasta vastustelusta huolimatta. Ballard teki ottelussa 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Vilppaan puolella kovin tilastonikkari puolestaan oli 19 pisteen arvoisesti pelannut Myles Stephens.

– Emme tarvinneet tänään Jeremiah Woodilta kolmeakymmentä pistettä voittaaksemme, vaan onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Teimme silti yli sata pistettä. Tänään tuli hyvä esitys myös Ladarien Griffiniltä, jota on paikallislehdessäkin kovasti arvosteltu, joten hän sai ainakin nyt varmasti apinan selästään, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen totesi Ruutu+:lle ottelun jälkeen.

Ottelutilastot

Kotkassa kotijoukkue kärsi tappion vierailevalle Lahti Basketballille. KTP-Basket joutui taipumaan luvuin 85–91. Kautensa loistavasti avannut KTP on nyt valahtanut 5–4-tilanteessa sarjataulukon kuudenneksi, ja Lahti pitää neljättä sijaa tilastolla 6–3.

Ottelun kovimmat pistetykit olivat KTP:n Joseph Burton 28:lla ja Lahden Wayne McCullough 25:llä.

– Ihan emme päässeet toivomaamme intensiteettiin. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme, ja se toi voiton. Olemme koko ajan uskoneet omaan pelitapaamme, ja se tuottaa tulosta, kertoi Lahden Henri Ventoniemi.

Ottelutilastot

Henkilöt

 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia