Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

18.11.2020 20:26 Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

Kevin Bracy-Davis loisti Uran kauden ensimmäisessä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ura Basket otti kauden avausvoittonsa vasta tässä vaiheessa kautta kaadettuaan Uudenkaupungin vierasretkellä Korihait. Vaikka kyseessä oli sarjataulukon viimeisten sijojen kohtaaminen, pelissä oli huomattavan paljon, sillä kumpikin joukkueista oli tähän asti nollan voiton kierteessä. Uran tilasto on nyt 1–8, ja Korihait jatkaa kierrettään tilanteessa 0–9.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Uran Kevin Bracy-Davis 22 pisteellä ja Korihaiden Trevor Blondin 25 pisteellä.

Ottelun panoksia korosti huomattavasti se, että kilpa meni erittäin tiukaksi. Minuuttia ennen loppusummeria nähtiin vielä harvinainen tilanne, kun Uran kaksi onnistunutta vapaaheittoa hylättiin, koska viivalla oli väärä heittäjä. Erehdyksellä ei kuitenkaan ollut tuhoisaa vaikutusta Uran johtoon, vaan joukkue piti kiinni johtoasemastaan loppuun saakka. Tämä siitäkin huolimatta, että Korihaiden Aamos Nikula otti vielä kriittisen riiston ja korin tuoden Korihait kahden pisteen päähän. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta silti 90–94 vierasjoukkue Uralle.

– Olimme taas alkuun hieman pehmeitä. Se on ollut ongelmamme tähän asti koko kauden. Loppuvaiheessa pelasimme vähän fiksummin, kun tiesimme puolustuspäässä, ketkä ovat heittäjiä ja ketkä eivät. Ei se kaunista ollut, mutta tärkeä voitto meille, kommentoi Uran Teemu Sulonen Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

Samalla, kun Uudessakaupungissa yritettiin katkoa tappioputkia, Helsinki Seagulls jatkoi loputtomalta tuntuvaa voittokulkuaan. Kataja Basket tarjosi kotikentällään lokeille kovan vastuksen mutta joutui silti taipumaan. Seagulls on nyt voittanut kauden kaikki yhdeksän otteluaan.

Loppusuoralla oli kieltämättä täysin epäselvää viimeiseen asti, kumpi voiton vie. Katajan Phil Faynen rike ja tekninen virhe samasta pelitilanteesta päästivät aivan viime hetkillä Seagullsin edelle Antti Kanervon onnistuineiden vapaaheittojen myötä. Jamar Wilson korjasi vielä Katajan virheen onnistumalla heti perään korinteossa, mutta Timo Heinonen puolestaan mitätöi Wilsonin työn välittömästi onnistumalla itse toisessa päässä. Hurjan edestakaisin nokittelun jälkeen Katajalla oli vielä aikalisä ja kaksi sekuntia aikaa päästä edelle pisteen takaa-ajoasemasta. Yritys jäi kuitenkin vain yritykseksi, ja kotijoukkue kaatui tuloksella 101–102.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Seagullsin Kanervo 33 pisteellä ja Katajan Rashard Odomes 32 pisteellä.

Ottelutilastot

Sarjataulukon seuraavat sijat vaihtelivat taas omistajaa

Vaikka miesten Korisliigan kärkipaikka pysyykin yhä yksinoikeudella Seagullsilla, seuraavien sijojen haltijat ovat vaihdelleet paikkoja aktiivisesti. Karhu Basket kiilasi tänään BC Nokian edelle kolmannelle sijalle voittamalla Nokian Kauhajoella 77–67.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Kauhajoen Timothy TJ Holyfield 17 pisteellä ja Nokian Jeffrey Garrett Jr 20:llä.

– Meillä oli intensiivinen alku. Tiesimme, että Nokia aikoo tulla kovaa, ja vastasimme siihen todella hyvin. Hyökkäyksemme oli tänään todella hyvää, vaikka teimmekin viimeiseen jaksoon vain kymmenen pistettä, totesi Kauhajoen Okko Järvi.

Ottelutilastot

Toinen pirkanmaalaisjoukkue Tampereen Pyrintö puolestaan onnistui ottamaan voiton omasta ottelustaan Kobria vastaan. Kotijoukkue kaatoi vieraansa niukasti 95–93. Tiukka tulos oli yllätys siinä mielessä, että Pyrintö pitää taas sarjataulukon toista sijaa, kun taas Kobrat seuraa perässä vasta kymmenentenä.

Lopputulos oli illan kulun perusteella jopa hieman ennakoimaton. Kobrat johti peliajasta selkeästi suurimman osan, kun heidän peliään johtanut Antto Nikkarinen väläytteli taas taitojaan tilastoiden 18 pistettä ja kiitettävät 11 koriin johtavaa syöttöä. Eniten pisteitä nähtiin ottelussa Pyrinnön Marcus Lewisilta, joka sai aikaan 33, ja Kobrien Justin Pierceltä, jolle merkittiin 31.

Ottelutilastot

Voittoja myös Saloon ja Lahteen

Salon Vilpas otti kotikentällään roiman 105–72-voiton Kouvoista kahden tappion jälkeen.

Ottelun tuloksessa ei ollut epäselvyyksiä Kouvojen Antonio Ballardin kunnioitettavasta vastustelusta huolimatta. Ballard teki ottelussa 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Vilppaan puolella kovin tilastonikkari puolestaan oli 19 pisteen arvoisesti pelannut Myles Stephens.

– Emme tarvinneet tänään Jeremiah Woodilta kolmeakymmentä pistettä voittaaksemme, vaan onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Teimme silti yli sata pistettä. Tänään tuli hyvä esitys myös Ladarien Griffiniltä, jota on paikallislehdessäkin kovasti arvosteltu, joten hän sai ainakin nyt varmasti apinan selästään, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen totesi Ruutu+:lle ottelun jälkeen.

Ottelutilastot

Kotkassa kotijoukkue kärsi tappion vierailevalle Lahti Basketballille. KTP-Basket joutui taipumaan luvuin 85–91. Kautensa loistavasti avannut KTP on nyt valahtanut 5–4-tilanteessa sarjataulukon kuudenneksi, ja Lahti pitää neljättä sijaa tilastolla 6–3.

Ottelun kovimmat pistetykit olivat KTP:n Joseph Burton 28:lla ja Lahden Wayne McCullough 25:llä.

– Ihan emme päässeet toivomaamme intensiteettiin. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme, ja se toi voiton. Olemme koko ajan uskoneet omaan pelitapaamme, ja se tuottaa tulosta, kertoi Lahden Henri Ventoniemi.

Ottelutilastot

Henkilöt

 
1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

Näytä lisää vastaavia