Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

8.2.2021 08:30 Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

Antto Nikkarinen valittiin tammikuun Valopilkuksi miesten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrien kapteeni ja pelinjohtaja Antto Nikkarinen on joukkueineen kovassa nousukiidossa. Siitä tunnustuksena Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa viimeisimmäksi Kuukauden Valopilkuksi.

Kobrat on noussut nyt lähes pohjamudista asti runkosarjan kahdeksannelle sijalle ja playoff-viivan päälle kahdeksalla voitolla. Tammikuun neljästä ottelustaan Kobrat voitti kolme, ja ainoa tappiokin tuli Korisliigaa suvereenisti johtavaa Helsinki Seagullsia vastaan.

Kapteeni kuitenkin toteaa, että pelkän sarjataulukon tuijottelu antaa joukkueen tasosta ja valmiuksista hyvin harhaanjohtavan kuvan.

– Meillä on siihen nähden erittäin hyvä joukkue. Melkein kaikki tappiot ovat tulleet vain korin tai kahden erolla, joten suurimmassa osassa otteluista olemme olleet hyvin mukana, emmekä ole viime aikoina mitenkään hirveästi edes muuttaneet pelitapaamme. Olemme saaneet vain pelattua loppuhetkillä hieman paremmin.

 

Tammikuun Valopilkku-palkinto oli ensimmäinen kerta Nikkarisen uralla, kun hänet noteerattiin Korisliigassa kuukauden pelaajana. Pelaaja ei peittele tyytyväisyyttään ja kiitollisuuttaan aiheesta.

– Hyvältähän se tuntuu. Kai se kertoo, että on pelannut kuukauden ajan hyvää koripalloa, niin eihän siitä voi olla kuin mielissään, Nikkarinen naurahtaa.

Pelaajan henkilökohtaiset tilastot tammikuun neljästä ottelusta ovat häikäisevää luettavaa. Pistekeskiarvoksi muodostui 15,8 ottelua kohden, ja korkein yksittäinen saavutus oli 33 pistettä Ura Basketia vastaan. Eniten silmille hyppäävät kuitenkin Nikkarisen koriin johtavien syöttöjen lukemat, sillä hän jakoi niitä tasan 12 per ottelu.

Koko kauden ajalta tilastot näyttävät tällä hetkellä 11,2 pistettä, 2,2 levypalloa ja 10,1 syöttöä ottelua kohden.

– En ole itsekään omaa pelaamistani mitenkään radikaalisti parantanut. Ehkä tammikuun aikana vastuuni on kasvanut, koska meiltä on ollut paljon pelaajia kokoonpanosta poissa. Tietysti on onnistumisia tullut, mutta yksi osatekijä on varmasti ollut se, että on tullut muutama minuutti enemmän ja sen myötä on tullut otettua muutama heitto enemmän ja pyöritettyä muutama hyökkäys enemmän.

Nikkarisen pelaamisessa huomiota herättävintä on kuitenkin se, kuinka sujuvasti hän vaihtaa omaa rooliaan korintekijän ja hyökkäyksen rakentajan välillä aina tarpeen vaatiessa. Voitto-otteluissa hänen pistesaldonsa voi olla joko yli 30 tai alle kymmenen, mutta silti osumaprosentit pysyvät tasaisina ja syötöt löytävät perille.

– Yritän aina ottaa sen, mitä puolustus antaa. Joissakin peleissä se vaatii enemmän omia ratkaisuja, kun taas joskus pitää tiukan puolustuksen alla keskittyä etsimään joukkuekavereita. Näistä jälkimmäinen on toki minulle vähän luonnollisempaa ja tulee enemmän selkärangasta.

Nikkarinen on vielä kuukauden ajan 29-vuotias. Hänellä on laadukkaita pelivuosia vielä paljon edessä, mutta Kobrissa hän hoitaa kokeneen johtohahmon vastuita.

– Tässähän voi sanoa itseään vielä nuoreksi ja lupaavaksi, hän nauraa.

Tässä roolissa hän ei kuitenkaan ole kohdannut Kobrissa vaikeuksia. Alkukauden kasaantuneista tappioistakaan huolimatta pukuhuoneessa ei ole ollut tarvetta pitää palopuheita tai murehtia joukkuetovereiden sitoutumista ja tahtotilaa.

– Toki välillä on vaikeaa pitää hommaa levähtämästä käsiin pettymysten edessä, mutta mielestäni meillä ei ole koko kauden aikana ollut yhtäkään ihan aidosti huonoa peliä. Emme ole kokeneet missään vaiheessa mitään totaalista mahaplätsiä. Kaikki joukkueessa tietävät, että olemme parempia kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää, ja hyväksyvät sen, että voitot vain pitää kentällä ansaita.

Henkilökohtaisesta menestyksestä huolimatta Nikkarinen on yhtä lyhyttä vierailua Ruotsin Jämtland Basketissa lukuun ottamatta pelannut aina kotimaisilla kentillä. Meriittien ja ottelumenestyksen karttuessa herää siis yhä väistämättä kysymys, tähyääkö takamies Suomesta vielä uudelleen ulkomaille.

– Minulla on Kobrissa toinen kausi sopimusta jäljellä, joten en keskity siihen vielä kauheasti. Kyllähän se tietenkin aina houkuttaa, jos sellainen tilaisuus vielä koittaisi. Harkitsisin asiaa ehdottomasti, mutta kyllä aina uuden sopimuksen tarjoutuessa – oli se sitten Suomessa tai ulkomailla – sen täytyy silloin olla se paras mahdollinen ratkaisu koko perheeni kannalta. Nuoruuden reissumiesajat vuodesta toiseen paikkaa vaihdellen ovat ohi.

Henkilöt

 
14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

22.12.2021 19:00 Korisliiga

Korisliiga jatkuu joulun välipäivinä sarjaohjelman mukaisesti

Korisliigan seurajohtajat päättivät ylimääräisessä seurakokouksessaan keskiviikkona, että sarja jatkuu sarjaohjelman mukaisesti joulun jälkeen.

22.12.2021 12:27 Korisliiga

Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

22.12.2021 10:02 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvojen päävalmentajana

Kouvot tiedottaa, että päivän syntymäpäiväsankari, päävalmentaja Jyri Lehtonen, jatkaa pestiään myös kaudella 2022–23.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 20:35 Korisliiga

KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

15.12.2021 20:47 Korisliiga

Korihait sai toisen voittonsa trillerin päätteeksi – Vilppaan Woodille taas triplatupla

Miesten Korisliigassa kierroksen voittajia olivat Korihait, Bisons Loimaa, Kataja Basket, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

14.12.2021 21:01 Korisliiga

Kuukkasella ja Lehtorannalla huikea pelivire – KTP selätti Seagullsin selvin numeroin

KTP-Basket taivutti kotiottelussa Helsinki Seagullsin 96–80.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

8.12.2021 20:44 Korisliiga

Pyrintö näytti pärjäävänsä Palmittakin – Kauhajoki lunasti paalupaikan takaisin, mutta Kouvot hönkii niskaan

Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

7.12.2021 20:17 Korisliiga

Nokia tukahdutti Seagullsin hyökkäyksen – Vilppaalle roima kotivoitto

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat tänään BC Nokia ja Salon Vilpas.

7.12.2021 13:56 Korisliiga

Nikkarinen ylitti 2000 koriin johtaneen syötön rajapyykin

Lapuan Korikobrien Antto Nikkarinen ylitti viikonloppuna Lahtea vastaan pelatussa ottelussa 2000 syötön rajan kolmantena pelaajana Korisliigan runkosarjassa kautta aikain.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

Näytä lisää vastaavia