Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

8.2.2021 08:30 Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

Antto Nikkarinen valittiin tammikuun Valopilkuksi miesten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrien kapteeni ja pelinjohtaja Antto Nikkarinen on joukkueineen kovassa nousukiidossa. Siitä tunnustuksena Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa viimeisimmäksi Kuukauden Valopilkuksi.

Kobrat on noussut nyt lähes pohjamudista asti runkosarjan kahdeksannelle sijalle ja playoff-viivan päälle kahdeksalla voitolla. Tammikuun neljästä ottelustaan Kobrat voitti kolme, ja ainoa tappiokin tuli Korisliigaa suvereenisti johtavaa Helsinki Seagullsia vastaan.

Kapteeni kuitenkin toteaa, että pelkän sarjataulukon tuijottelu antaa joukkueen tasosta ja valmiuksista hyvin harhaanjohtavan kuvan.

– Meillä on siihen nähden erittäin hyvä joukkue. Melkein kaikki tappiot ovat tulleet vain korin tai kahden erolla, joten suurimmassa osassa otteluista olemme olleet hyvin mukana, emmekä ole viime aikoina mitenkään hirveästi edes muuttaneet pelitapaamme. Olemme saaneet vain pelattua loppuhetkillä hieman paremmin.

 

Tammikuun Valopilkku-palkinto oli ensimmäinen kerta Nikkarisen uralla, kun hänet noteerattiin Korisliigassa kuukauden pelaajana. Pelaaja ei peittele tyytyväisyyttään ja kiitollisuuttaan aiheesta.

– Hyvältähän se tuntuu. Kai se kertoo, että on pelannut kuukauden ajan hyvää koripalloa, niin eihän siitä voi olla kuin mielissään, Nikkarinen naurahtaa.

Pelaajan henkilökohtaiset tilastot tammikuun neljästä ottelusta ovat häikäisevää luettavaa. Pistekeskiarvoksi muodostui 15,8 ottelua kohden, ja korkein yksittäinen saavutus oli 33 pistettä Ura Basketia vastaan. Eniten silmille hyppäävät kuitenkin Nikkarisen koriin johtavien syöttöjen lukemat, sillä hän jakoi niitä tasan 12 per ottelu.

Koko kauden ajalta tilastot näyttävät tällä hetkellä 11,2 pistettä, 2,2 levypalloa ja 10,1 syöttöä ottelua kohden.

– En ole itsekään omaa pelaamistani mitenkään radikaalisti parantanut. Ehkä tammikuun aikana vastuuni on kasvanut, koska meiltä on ollut paljon pelaajia kokoonpanosta poissa. Tietysti on onnistumisia tullut, mutta yksi osatekijä on varmasti ollut se, että on tullut muutama minuutti enemmän ja sen myötä on tullut otettua muutama heitto enemmän ja pyöritettyä muutama hyökkäys enemmän.

Nikkarisen pelaamisessa huomiota herättävintä on kuitenkin se, kuinka sujuvasti hän vaihtaa omaa rooliaan korintekijän ja hyökkäyksen rakentajan välillä aina tarpeen vaatiessa. Voitto-otteluissa hänen pistesaldonsa voi olla joko yli 30 tai alle kymmenen, mutta silti osumaprosentit pysyvät tasaisina ja syötöt löytävät perille.

– Yritän aina ottaa sen, mitä puolustus antaa. Joissakin peleissä se vaatii enemmän omia ratkaisuja, kun taas joskus pitää tiukan puolustuksen alla keskittyä etsimään joukkuekavereita. Näistä jälkimmäinen on toki minulle vähän luonnollisempaa ja tulee enemmän selkärangasta.

Nikkarinen on vielä kuukauden ajan 29-vuotias. Hänellä on laadukkaita pelivuosia vielä paljon edessä, mutta Kobrissa hän hoitaa kokeneen johtohahmon vastuita.

– Tässähän voi sanoa itseään vielä nuoreksi ja lupaavaksi, hän nauraa.

Tässä roolissa hän ei kuitenkaan ole kohdannut Kobrissa vaikeuksia. Alkukauden kasaantuneista tappioistakaan huolimatta pukuhuoneessa ei ole ollut tarvetta pitää palopuheita tai murehtia joukkuetovereiden sitoutumista ja tahtotilaa.

– Toki välillä on vaikeaa pitää hommaa levähtämästä käsiin pettymysten edessä, mutta mielestäni meillä ei ole koko kauden aikana ollut yhtäkään ihan aidosti huonoa peliä. Emme ole kokeneet missään vaiheessa mitään totaalista mahaplätsiä. Kaikki joukkueessa tietävät, että olemme parempia kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää, ja hyväksyvät sen, että voitot vain pitää kentällä ansaita.

Henkilökohtaisesta menestyksestä huolimatta Nikkarinen on yhtä lyhyttä vierailua Ruotsin Jämtland Basketissa lukuun ottamatta pelannut aina kotimaisilla kentillä. Meriittien ja ottelumenestyksen karttuessa herää siis yhä väistämättä kysymys, tähyääkö takamies Suomesta vielä uudelleen ulkomaille.

– Minulla on Kobrissa toinen kausi sopimusta jäljellä, joten en keskity siihen vielä kauheasti. Kyllähän se tietenkin aina houkuttaa, jos sellainen tilaisuus vielä koittaisi. Harkitsisin asiaa ehdottomasti, mutta kyllä aina uuden sopimuksen tarjoutuessa – oli se sitten Suomessa tai ulkomailla – sen täytyy silloin olla se paras mahdollinen ratkaisu koko perheeni kannalta. Nuoruuden reissumiesajat vuodesta toiseen paikkaa vaihdellen ovat ohi.

Henkilöt

 
3.3.2021 20:20 Korisliiga

Kataja kiipesi pudotuspeliviivan päälle – Pyrintö kiilasi Kauhajoen ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa käy kova kamppailu niin kärkisijoista kuin viimeisistä playoff-paikoistakin. Illan voittajia olivat Kataja Basket ja Tampereen Pyrintö.

2.3.2021 20:13 Korisliiga

Vilpas taisteli, mutta Seagulls piti pintansa – Shawn Huff johti korintekoa

Salon Vilpas antoi kotikentällään kovan vastuksen Helsinki Seagullsille, mutta sarjakärki ei suostunut taipumaan.

1.3.2021 20:06 Korisliiga

Sisuuntunut KTP kynsi tiensä takaisin viivan päälle – Lahden heitot satoivat rautoihin

KTP-Basket haki pisteet Lahdesta ja pitää playoff-haaveensa yhä hengissä.

27.2.2021 18:35 Korisliiga

Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

26.2.2021 10:16 Korisliiga

Pekka Saros viheltää lauantaina 1200. liigaottelunsa

Erotuomari Pekka Saros saavuttaa jälleen huiman rajapyykin, kun lauantaina hän viheltää erotuomariuransa 1200. pääsarjaottelun. Saros on viheltänyt miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1987–88.

24.2.2021 19:55 Korisliiga

Pyrinnön Shawn Hopkins hassutti kasvattajaseuraansa Pirkanmaan derbyssä – Antero Lehdon 16 syöttöäkään eivät kamppailussa riittäneet

Miesten Korisliigassa voittoja hakivat Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja Lahti Basketball. Playoff-viivan ylä- ja alapuoliset joukkueet pysyivät ennallaan.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

13.2.2021 17:11 Korisliiga

Kobrat jatkoi pirteitä otteitaan, Vilppaalle murskavoitto Korihaista

Edellisessä ottelussaan Lahti Basketballille kapsahtanut Lapuan Kobrat haki viidennen voittonsa kuuteen matsiin luutimalla loppuhetkillä BC Nokian tieltään pistein 105-96 (49–48). Samaan aikaan Salohallissa Vilpas vankisti asemiaan pudotuspelien kotietuasetelmissa höykyttämällä liigajumbo Korihaita 119–66 (55–28).

12.2.2021 20:08 Korisliiga

KTP vaikeuksien kautta voittoon Kymenlaakson derbyssä – pudotuspelit askeleen lähempänä

KTP-Basket isännöi Kouvoja ja otti hankalan kamppailun jälkeen tiukan 101–95-voiton.

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

10.2.2021 21:00 Korisliiga

Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

9.2.2021 20:15 Korisliiga

Lahden pyörteet liikaa Kobrille – Seagulls vahvisti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa illan otteluvoitot menivät Lahti Basketballille ja Helsinki Seagullsille.

6.2.2021 19:04 Korisliiga

Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

5.2.2021 20:15 Korisliiga

Kobrat ryöväsi pisteet Mansikka-aholta – Grimes syttyi toisella puolikkaalla

Kouvojen ja Kobrien kohtaaminen miesten Korisliigassa päättyi isäntien 85–95-tappioon.

5.2.2021 13:39 Korisliiga

Rajapyykkeihin yltänyt Sami Toiviainen nauttii päivittäisestä valmentajan työstä ja jatkuvasta oppimisesta

Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen tuuletti kahta merkkipaalua tammikuussa, kun hän saavutti 600 Korisliiga-ottelun sekä 300 runkosarjavoiton rajapyykit päävalmentajana - molemmat vasta historian neljäntenä valmentajana.

5.2.2021 10:25 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Seagulls-Pyrintö lauantaina ilmaiskanavalla – Jim näyttää ottelun suorana

Korisliigan huippuottelu on nähtävissä vapaalla kanavalla tulevana lauantaina, kun sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Ennakkostudio käynnistyy klo 16.00 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.

3.2.2021 20:30 Korisliiga

Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

2.2.2021 20:09 Korisliiga

Kobrien putki jatkuu – Vilpas kaadettiin varmoin ottein

Kobrat otti neljännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kaatamalla kotikentällään Salon Vilppaan 98–74.

2.2.2021 13:15 Korisliiga

Antto Nikkarisesta tammikuun Valopilkku

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi.

30.1.2021 18:48 Korisliiga

Seagulls runnoi tiensä taas Suomen cup -finaaliin – Korisliigassa Kobrille kolmas voitto putkeen

Eilisen tavoin miesten Suomen cup -välierissä tasoero näkyi enemmän kuin Korisliigan puolella. Voittajina Helsinki Seagulls ja Kobrat.

Näytä lisää vastaavia