Tapiolan Honka nousi sarjassa kolmanneksi

1.2.2020 20:08 Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tapiolan Honka sai vieraakseen Catz Lappeenrannan. Honka otti ottelussa tärkeän voiton 79-71 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Vimpelin Veto ja EBT.

Haiden Palmer pelasi pirteästi. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Ensimmäisellä jaksolla ei pisteillä mässäilty. Molempien joukkueiden puolustuspeli toimi hyvin ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 16-13. Toisella jaksolla kotijoukkue pelasi hyvän jakson ja voitti jakson 22-11.

Toinen puoliaika oli tasainen. Molemmat jaksot päättyivät kahden pisteen erolla. Catz vei kolmannen jakson ja Honka neljännen. Ottelu päätttyi 79-71. Kotijoukkue oli parempi kahden pisteen heitoissa. Heittoprosentti oli 58, kun Catzin heittoprosentti jäi 40 prosenttiin. Catzillä oli pelissä mukana vain seitsemän pelaajaa.

- Vaikeat lähtökohdat peliin ja nostan meidän pelaajille hattua, jokainen pelaaja pelasi tänään hyvin. Taistelu oli hyvä ja reilu minuutti ennen loppua oltiin vielä mukana pelaamassa ottelun voitosta. Meiltä todella hyvä suoritus tässä tilanteessa, siihen pitää olla tyytyväinen vaikka tappiosta onkin aina pettynyt, Catzin Mika Haakana kommentoi.

Hongan tukirangan muodosti amerikkalaiskolmikko. Haiden Palmer teki 23 pistettä ja otti 15 levypalloa. Chelsea Waters upotti 20 pistettä jakoi viisi syöttöä. Myös Gabriela Bronson kirjautti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vierasjoukkueen Erica Covile tilastoi 21 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Roosa Kosonen heitti hyvällä prosentilla 17 pistettä.

- Catz on tosi hyvä joukkue. Muutaman pelaajan puuttumisesta huolimatta, joukkue pelasi tänään erinomaisesti. Meillä takkuileva heittopeli johti ajoittain erikoisiin valintoihin ja tilankäyttöön, Hongan Kimmo Kujansivu sanoi.

Ottelutilasto

Vimpelin Veto yllätti Alun

Päivän suurin yllätys nähtiin Forssassa, missä Vimpelin Veto haki vieraspisteet 74-65. Joukkue katkaisi samalla viiden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Vive tuli peliin pirteästi ja otti johtoaseman heti ensimmäisellä jaksolla 22-8. Suurimmillaan ero kävi jo 20 pisteessä. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen 33-21.

Toinen puoliaika oli tasaisempi, mutta ViVe pelasi varmasti ja voitti ottelun 74-65. Vimpelin aloitusviisikko oli iskussa ja vastasi 72 pisteestä. Voitto oli joukkueellle iso, sillä se kasvatti eron viimeisellä sijalla olevaan HyPoon 4 pisteeseen.

- Pelattiin tänään ehkä kauden paras peli. Heitettiin hyvin ja saatiin paljon koriin johtaneita syöttöjä. Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä esitys joukkueelta, vieraiden päävalmentaja Jarkko Havu kertasi.

Amy Griffin Upotti ottelun isoimman pistemäärän 23 pisteellä. Jamee Swan kirjautti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 11 levypallolla. Riikka Kujala heitti 14 pistettä. Kotijoukkueen Anni Mäkitalo teki 18 pistettä. Taru Tuukkasen tilastoihin kirjattiin 12 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kuusi syöttöä.

Ei oltu tänään tarpeeksi keskittyneitä. Se näkyi mm. menetyksinä päivän pelissä, Alun Risto-Matti Rousku sanoi.

Ottelutilasto

EBT tyly vieras

Päivän viimeisessä pelissä EBT vieraili Munkkiniemessä ToPon vieraana. . Espoolaisjoukkue matkasi pisteiden kanssa kotiin, kun se voitti 90-68

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Puoliajalle mentiin tasatilanteesta 37-37. 

Toisella puoliajalla EBT karkasi kotijoukkueelta. Kolmannen neljänneksen joukkue voitti kahdeksalla pisteellä. Viimeisellä neljänneksellä Espoo Basket Team varmisti voiton voittamalla neljänneksen 26-12.EBT sai huomattavasti enemmän apuja penkiltä kuin kotijoukkue. ToPon penkki teki ottelussa vain neljä pistettä, kun EBTn penkki teki 21 pistettä.

Carly Boag hallitsi ottelussa korin alustaa. Hän teki 25 pistettä ja keräsi kunnitettavat 22 levypalloa, mikä oli melkein puolet koko joukkueen levypalloista. Hannah Little heitti 20 pistettä. ToPon Alex Louin pussitti ottelussa 24 pistettä. Laura Juhola pelasi myös hyvän pelin ja teki 17 pistettä.

Ottelutilasto


 

 
20.9.2022 13:02 Naisten Korisliiga

EBT:lle seitsemän uutta sopimuspelaajaa

Espoo Basket Teamin naisten Korisliiga-joukkue on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Forssan Alusta siirtyvän Tinna Rantalaisen, Kouvottarista tulevan Elli Salovaaran ja Jyväskylä Basketball Academystä saapuvan Sara-Sofia Mikkosen kanssa.

5.9.2022 07:53 Naisten Korisliiga

Kevään Suomen mestari Sara Rokkanen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliiga-kautteen valmistautuva Forssan Alku tiedotti viime viikolla uudesta pelaajasopimuksesta, kun 22 ottelua Susiladiesissa pelannut Sara Rokkanen, 26, siirtyy Forssaan. Rokkanen oli voittamassa viime keväänä Suomen mestaruuden Peli-Karhujen riveissä.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 15:18 Naisten Korisliiga

Reili Richardson Pyrinnön naisten liigajoukkueeseen

Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Reili Richardsonin, 23, kanssa. Richardson on 180-senttinen takapelaaja, joka pelasi koko yliopistouransa Arizona State Universityn joukkueessa.

30.8.2022 08:29 Naisten Korisliiga

Venla Määttänen jatkaa EBT:ssä, Sierra Moore uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva EBT on solminut jatkosopimuksen Venla Määttäsen kanssa. Viime kaudella Turkin kakkosliigassa pelannut Sierra Moore liittyy joukkueen vahvuuteen.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 12:17 Naisten Korisliiga

Lotta Hämäläinen palaa Espoo Basket Teamiin

Lotta Hämäläinen, 26, ja Espoo Basket Team ovat solmineet sopimuksen naisten Korisliiga-kaudelle 2022-23. Sopimus sisältää ulkomaanoption vuoden vaihteeseen asti.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

19.8.2022 14:07 Naisten Korisliiga

ToPon naiset jatkavat Kuusen ja Syrjäsen komennossa

Niko Kuusi on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden päätteeksi pronssia voittaneen ToPon kanssa. GM Jussi Syrjänen jatkaa myös naisten Korisliiga-kauteen valmistautuvan helsinkiläisjoukkueen valmennuksessa.

19.8.2022 10:37 Naisten Korisliiga

Vähäuski sekä Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Mäkelä liittyy joukkueen vahvuuteen

Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

19.8.2022 08:43 Naisten Korisliiga

Simona Růžková ja Pyrinnön naisten liigajoukkue sopimukseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan tšekkiläispelaajan kanssa.

18.8.2022 09:46 Naisten Korisliiga

Carmen Tyson-Thomas siirtyy EBT:hen, Mäntylä ja Lähde jatkosopimuksiin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team ja Carmen Tyson-Thomas ovat solmineet sopimuksen tulevalle kaudella. Lisäksi seura solmi jatkosopimukset omien kasvattien Kiia Mäntylän ja Ruska Lähteen kanssa.

15.8.2022 09:52 Naisten Korisliiga

Cayro Lyza-Toomingas Forssan Alkuun

Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-2023 kattavan sopimuksen 18-vuotiaan Cayro-Lyza Toomingasin kanssa.

11.8.2022 10:59 Naisten Korisliiga

Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus - seura kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa.

5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

Näytä lisää vastaavia