Taru Tuukkasella huippuilta ToPon rajussa kotivoitossa – muita voittajia Kouvottaret, PeKa ja ViVe

9.10.2021 19:19 Naisten Korisliigassa nähtiin hurjia yksilötilastoja ympäri Suomen. Muiden muassa Taru Tuukkanen, Zykera Rice, Carmen Tyson-Thomas ja Anni Jämsä olivat iskussa.

ToPo oli kovassa iskussa kotikentällä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen esitteli korinalustaitojaan tuttuun tapaansa, kun ToPo kaatoi kotikentällään Catz Lappeenrannan 86–61. Tuukkaselle merkittiin ottelussa 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Oli aika sekavaa pelaamista, kun tuli melkein 50 menetystä koko ottelussa. Meitä auttoi todella paljon hyökkäyspään levypallojen voittaminen, minkä kautta saimme paljon toisia mahdollisuuksia, kommentoi Tuukkanen.

Liekeissä oli myös hänen joukkuetoverinsa Erika Davenport, jolle kirjattiin 23 pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Tappion kärsineen Catzin riveissä puolestaan edukseen erottui Lotta Hämäläinen, joka keräsi 20 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Oli meiltä ihan pirteä esitys. Olemme aika lyhyt joukkue, joten meidän pitää tehdä vielä enemmän työtä levypallopelaamisen kanssa. Ihan tyytyväinen olen myös omaan esitykseeni, sillä menivät ainakin kakkoset sisään, totesi Hämäläinen.

Ottelutilastot

Hirmuisia yksilötilastoja ympäri Suomen

Tapiolan Honka joutui taipumaan Kouvottarien käsittelyssä 70–78. Voiton vieneiden vieraiden työtä johti Sarah Toeaina 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Järisyttävän tilastorivi nähtiin kuitenkin hävinneen kotijoukkueen puolella. Carmen Tyson-Thomas nimittäin taiteili nimiinsä 31 pistettä, 17 levypalloa ja 36:n arvoisen tehokkuuslukeman.

– Kaveri pelasi tänään vajaalla, ja yksi jenkki oli poissa. Ei ollut kyllä hyvä esitys meiltä. Paljon on vielä tekemistä tässä. Kamppailupelaamisessa hävisimme ensimmäisen puoliajan, mutta hyökkäsimme kyllä ihan hyvin, kommentoi Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig.

Ottelutilastot

Peli-Karhujen roimassa kotivoitossa tahtipuikkoa heilutti tuttuun tapaan Zykera Rice. Isännät kaatoivat Espoo Basket Teamin luvuin 75–49.

Ricelle merkittiin 34 pistettä ja 18 levypalloa. Pelinjohtaja Linda-Lotta Lehtoranta tuki työtä yhdeksällä pisteellä ja kahdeksalla syötöllä. EBT:n kovin pistetykki puolestaan oli Alyesha Lovett 23 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Ottelutilastot

Pyynikin palloiluhallissa Tampereen Pyrintö sai kokea 78–88:n arvoisen pettymyksen. Vimpelin Veto kävi kylässä ja haki sarjapisteet kamppailun jälkeen itselleen.

Vedon riveissä kovimmassa vedossa tänään oli Kym Royster, jolle merkittiin 24 pistettä ja kymmenen levypalloa. Kaikkein kovimmasta esityksestä vastasi silti tappion kärsineen Pyrinnön Anni Jämsä, jonka tilastorivi näytti 28 pistettä ja 11 syöttöä.

– Ei auta kuin painaa hommia. Kyllä tässä suunta on oikea, ja pystyimme viimeisellä jaksolla ottamaan askeleen eteenpäin. Kun kolmen jakson ajan emme pelanneet ja sitten yhden jakson pelasimme, niin silloin lopputulos on tietysti tämä. Mutta olen ylpeä, sillä moni pelaaja astui tänään esiin ja antoi kaikkensa, totesi Jämsä.

Ottelutilastot

 
16.10.2021 20:03 Naisten Korisliiga

Catzille avausvoitto – Honka ja ToPo vierasvoittoihin

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Lappeenrannan Catzille, Hongalle ja ToPo:lle.

15.10.2021 21:21 Naisten Korisliiga

Vimpeli ratkaisi voiton päätösjaksolla

Perjantain ainoassa ottelussa Vimpelin Veto sai vieraakseen HBA:n. Ottelu oli pitkään tasainen, mutta kääntyi lopulta kotijoukkueelle 85-60.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

11.10.2021 09:41 Naisten Korisliiga

Brianna Cummings Catziin

Naisten Korisliigan Catz saa vahvistusta kokoonpanoon, kun takapelaajana sekä laiturina viihtyvä Brianna Cummings vahvistaa joukkuetta.

8.10.2021 21:17 Naisten Korisliiga

Hongan Ramosille yhden ottelun kilpailukielto, EBT:n Vesiluomalle varoitus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Tapiolan Hongan Desiree Ramosille yhden ottelun kilpailukiellon ja Espoo Basket Teamin Lotta Vesiluomalle varoituksen.

8.10.2021 19:42 Naisten Korisliiga

HBA aiheutti Forssan Alulle avaustappion

Toinen Naisten Korisliigan puhtaasti aloittaneista joukkueista Forssan Alku matkasi perjantain ainoassa ottelussa Helsinkiin HBA:n vieraaksi. HBA ei kuitenkaan suostunut häviämään kotonaan ja vei pisteet ottelusta 74-50.

6.10.2021 20:47 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT voittoihin paikallispeleissä – FoA otti toisen voittonsa

Naisten Korisliigan toinen kierros jatkui kolmella ottelulla. Illasta voitokkaina selvisivät PeKa, EBT ja FoA.

5.10.2021 20:54 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vei trillerin - myös ToPo:n voittotili auki

Tiistaina pelattiin kaksi ottelua Naisten Korisliigassa. Kouvolassa Kouvottaret otti avausvoiton tiukkien vaiheiden jälkeen. Helsingissä ToPo oli puolestaan tyly emäntä.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 11:30 Naisten Korisliiga

Korisliigojen infopaketti 2021-22

Korisliiga ja naisten Korisliiga käynnistyvät perjantaina 1.10., kun molemmissa sarjoissa pelataan yksi ottelu - loput joukkueet esiintyvät yleisölle lauantaina. Löydät alapuolelta pähkinänkuoritiedot, otteluohjemat sekä joukkuekohtaiset ennakkohaastattelut.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

23.9.2021 14:08 Naisten Korisliiga

Wendi Bibbins täydentää Forssan Alun kokoonpanon

Viime kauden päätteeksi pronssia voittanut forssalaisjoukkue on solminut sopimuksen 26-vuotiaan Bibbinsin kanssa.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

10.9.2021 08:21 Naisten Korisliiga

Maija Kuisma siirtyy Tapiolan Honkaan, Telma Hakala nousee edustusjoukkueeseen

Kaksi viimeistä kautta Naisten Korisliigaa ToPo:ssa pelannut Maija Kuisma, 20, jatkaa pelaajauraansa Hongan naisten Korisliiga-joukkueessa. Lisäksi Telma Hakala nousee edustusjoukkueeseen.

9.9.2021 09:11 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen Forssan Alkuun

Viime kauden pronssijoukkue vahvistuu viime kaudella lappeenrantalaista Catzia edustaneella Tuulia Anttosella (os. Timo).

Näytä lisää vastaavia