Taru Tuukkasella huippuilta ToPon rajussa kotivoitossa – muita voittajia Kouvottaret, PeKa ja ViVe

9.10.2021 19:19 Naisten Korisliigassa nähtiin hurjia yksilötilastoja ympäri Suomen. Muiden muassa Taru Tuukkanen, Zykera Rice, Carmen Tyson-Thomas ja Anni Jämsä olivat iskussa.

ToPo oli kovassa iskussa kotikentällä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen esitteli korinalustaitojaan tuttuun tapaansa, kun ToPo kaatoi kotikentällään Catz Lappeenrannan 86–61. Tuukkaselle merkittiin ottelussa 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Oli aika sekavaa pelaamista, kun tuli melkein 50 menetystä koko ottelussa. Meitä auttoi todella paljon hyökkäyspään levypallojen voittaminen, minkä kautta saimme paljon toisia mahdollisuuksia, kommentoi Tuukkanen.

Liekeissä oli myös hänen joukkuetoverinsa Erika Davenport, jolle kirjattiin 23 pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Tappion kärsineen Catzin riveissä puolestaan edukseen erottui Lotta Hämäläinen, joka keräsi 20 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Oli meiltä ihan pirteä esitys. Olemme aika lyhyt joukkue, joten meidän pitää tehdä vielä enemmän työtä levypallopelaamisen kanssa. Ihan tyytyväinen olen myös omaan esitykseeni, sillä menivät ainakin kakkoset sisään, totesi Hämäläinen.

Ottelutilastot

Hirmuisia yksilötilastoja ympäri Suomen

Tapiolan Honka joutui taipumaan Kouvottarien käsittelyssä 70–78. Voiton vieneiden vieraiden työtä johti Sarah Toeaina 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Järisyttävän tilastorivi nähtiin kuitenkin hävinneen kotijoukkueen puolella. Carmen Tyson-Thomas nimittäin taiteili nimiinsä 31 pistettä, 17 levypalloa ja 36:n arvoisen tehokkuuslukeman.

– Kaveri pelasi tänään vajaalla, ja yksi jenkki oli poissa. Ei ollut kyllä hyvä esitys meiltä. Paljon on vielä tekemistä tässä. Kamppailupelaamisessa hävisimme ensimmäisen puoliajan, mutta hyökkäsimme kyllä ihan hyvin, kommentoi Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig.

Ottelutilastot

Peli-Karhujen roimassa kotivoitossa tahtipuikkoa heilutti tuttuun tapaan Zykera Rice. Isännät kaatoivat Espoo Basket Teamin luvuin 75–49.

Ricelle merkittiin 34 pistettä ja 18 levypalloa. Pelinjohtaja Linda-Lotta Lehtoranta tuki työtä yhdeksällä pisteellä ja kahdeksalla syötöllä. EBT:n kovin pistetykki puolestaan oli Alyesha Lovett 23 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Ottelutilastot

Pyynikin palloiluhallissa Tampereen Pyrintö sai kokea 78–88:n arvoisen pettymyksen. Vimpelin Veto kävi kylässä ja haki sarjapisteet kamppailun jälkeen itselleen.

Vedon riveissä kovimmassa vedossa tänään oli Kym Royster, jolle merkittiin 24 pistettä ja kymmenen levypalloa. Kaikkein kovimmasta esityksestä vastasi silti tappion kärsineen Pyrinnön Anni Jämsä, jonka tilastorivi näytti 28 pistettä ja 11 syöttöä.

– Ei auta kuin painaa hommia. Kyllä tässä suunta on oikea, ja pystyimme viimeisellä jaksolla ottamaan askeleen eteenpäin. Kun kolmen jakson ajan emme pelanneet ja sitten yhden jakson pelasimme, niin silloin lopputulos on tietysti tämä. Mutta olen ylpeä, sillä moni pelaaja astui tänään esiin ja antoi kaikkensa, totesi Jämsä.

Ottelutilastot

 
1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

Näytä lisää vastaavia