Team TEHO Sport kolmen pisteen voiton päässä EuroChallengen jatkopaikasta

16.12.2013 EuroChallenge-kauden 2013/14 alkulohkovaihe on viimeistä kierrosta vaille pelattu ja kolmen pisteen voitto erottaa kotkalaisen Team TEHO Sportin paikasta liigan 16 parhaan joukossa. Viime päivät Italiassa leireilleet kotkalaiset pelaavat ”kohtalonottelunsa” myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa Belgiassa Okapi Aalstaria vastaan.

Ryan McDade rymistelee taas Team TEHO Sportin paidassa tiistai-iltana Belgiassa.

Ville Tuomisen Bakken Bears pelaa tiistaina alkulohkon ykkössijasta. Kuvat: Kai Kilappa & Johan Paulin.

Okapi Aalstar päihitti kotkalaiset vajaa kuukausi sitten Steveco Areenalla pistein 74–77 (41–33), joten jatkoon päästäkseen on Team TEHO Sportin kukistettava belgialaiset vähintään kolmella pisteellä.

 

Kolmen pisteen voitto riittäisi TEHO Sportille, koska joukkueen keskinäiset ottelut olisivat tuolloin tasan, kummallakin olisi tilillään kolme voittoa kuudesta alkulohkon ottelusta ja jatkoonpääsy määriteltäisiin joukkueiden alkulohko-otteluiden korieroja vertailemalla. Kolmen pisteen voiton myötä kotkalaiset olisivat kokonaisvertailussa pisteen verran belgialaisia parempia.

 

– Herkullinen asetelma sikäli, että tilanne on tulos tai ulos, eikä tarvitse rassata päätään millään ylimääräisellä. Kolmen pisteen voitto ei suorituksena ole sen ihmeellisempi kuin pisteen tai kahden voitto, TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen miettii.

 

Belgialaiset kokivat kovan kolauksen marraskuun lopussa, kun joukkueen arvokkain pelaaja, amerikkalaispelinrakentaja Derek Raivio joutui sairastuvalle loukkaantumisen johdosta. Raivion poissaolo on aiheuttanut muutoksia Okapi Aalstarin pelitapaan.

 

– Heidän palloscreenipelinsä ei ole Raivion poissaolon myötä yhtä tehokasta, mutta samalla belgialaiset pelaavat vieläkin isommalla miehistöllä kuin aiemmin. Edellisen pelin jälkeen olemme pyrkineet tehostamaan erityisesti sisäpuolustustamme. Isoja muutoksia ei kuitenkaan ole tulossa, Toiviainen paljastaa.

 

Olkapäävaivaisen Ryan McDaden oletetaan palaavan kotkalaiskokoonpanoon tiistai-iltana Belgiassa.


Okapi Aalstar isännöi Team TEHO Sportia Aalstissa tiistaina 17.12. klo 21:30 Suomen aikaa.

 

Tuomisen Bearsilla panoksena lohkovoitto, Kataja Basket päättää EuroChallenge-kautensa

 

EuroChallenge-kauden suurin yllättäjäjoukkue, Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears, ryhmittyy vastaavasti tiistai-iltana kentälle Ranskan Cholet’ssa ottelussa, joka määrittää EuroChallengen alkulohko G:n voittajajoukkueen.

 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Bears iski urakalla kapuloita väkevänä ennakkosuosikkina peliin lähteneen Cholet’n rattaisiin, mutta ranskalaiset poistuivat Aarhusista 66–68 (31–40)-voitto mukanaan.

 

Kotipelissään kärsimästä tappiosta huolimatta Bearsilla on mahdollisuus venyä lohkovoittoon, jos joukkue kykenee napsimaan Ranskasta mukaansa vähintään kolmen pisteen vierasvoiton.

 

Viime kaudella EuroChallengen puolivälieriin yltänyt joensuulainen Kataja Basket puolestaan pelaa tämän kauden viimeisen europelinsä tiistaina Hollannissa ZZ Leidenin vieraana. Joensuulaiset hakivat joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa 14 pisteen voiton Leidenistä.

 

 

 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

Näytä lisää vastaavia